сряда, 28 юни 2017 г.

Рулца от тиквички със сирене / Zucchini and Cheese Rolls


Дами и господа, имам си нова любима храна! Точно така! Толкова е добре, че ме кара да римувам, но най-вече да се чувствам супер щастлива, че си спретнах тази рецепта, която отдавана ми се въртеше в главата. Както забелязвате напоследък наблягам на тиквичките, не само защото са полезни и диетични, но и защото тази година ги обичам повече от всякога. Дойде ли лятото не мога да се наям на зеленчуци, защото през по-голямата част от годината хапвам предимно месо, риба и яйца, затова появят ли се първите тиквички, чушки, аспержи, зелен боб и домати - глей какво става!!!





Представяла съм ви досега рецепта за пълнени тиквички с кайма, тиквички бурито, сладко-кисела салата от тиквички, пиле с тиквички "Абуелос", лазаня от тиквички, огретен, пастет, хапки от тиквички, десерт от тиквички (и сигурно пропускам още някоя рецепта ), но ето я рецептата, която ще приготвя още няколко пъти това лято.Защо ли - ами защото е лесна за приготвяне, запазва свежестта на тиквичките, лесна е за сервиране, може да се направи в различни вариации и порции и е най-вкусното нещо, което съм слагала в устата си напоследък, ако не броим бузите на малкия ми племенник - бебока Ноа! 


И така, ето как да си го приготвите:
Необходими продукти:
1-2 тиквички
2 домата 
250 г извара
200 г крема сирене
150 - 200 г кашкавал
копър 
магданоз
черен и червен пипер
чеснов пипер
сол 
олио

Измиваме тиквичките, подсушаваме и ги нарязваме на тънки ленти. Най-лесно става на ренде.


В купа смесваме изварата, кремата сирене, малка шепа накълцан магданоз и копър и овкусяваме с по половин чаена лъжичка от всички видове пипер. Подправяме със сол на вкус.


Взимаме една лента от тиквичките, слагаме около една чаена лъжичка от сместа и 


завиваме на рулце ето така :) 


Нареждаме в леко намаслена с олио тавичка и подреждаме като сармички.


В блендер смиламе доматите, със стърк магданоз, сол и олио.


Изсипваме върху тиквичките и доливаме малко водичка. Пъхаме ястието да се пече на 200 градуса, като след като заври, намаляваме на 180 градуса. Печем около 40 минути общо, като малко преди изваждане, поръсваме с рендосан кашкавал и запичаме още 5 минути.


ОООО, да! Струва си да опитате! А после - не забравяйте да пишете с отзиви в коментарите! 
Сладка седмица, приятели! 



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


31 коментара:

  1. Люси,
    миналата година сестра ми прави подобни тиквички, но предварително попарваме лентите, само леко да омекнат.Редувахме ролца от тиквички и ролца от шунка с подобна плънка.Леко запичаме и накрая ръсим кашкавал.
    Ще пробвам и твоят начин, чедесни и много красиви са тиквичките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И вашата комбинация е доста апетитна, Лени! На моето ренде лентите стават доста тънки, така че няма нужда да се попарват, тъй като има опасност по време на печенето да станат на каша. Но ако са по-дебелеи тиквичките ще е добре да се направи, за да се улесни навиването им. Поздрави, мила!

      Изтриване
  2. Здравей Люси много интересни а съм сигурна и вкусни рила си направила.Лято е горещо е и тиквичките са един от спътниците на масата.Ще пробвам и по този начин а след това ще кажа отзиви.Желая ти прекрасен ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Вероника! Ще чакам твоите отзиви и се надявам рецептата да ти хареса! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  3. Анонимен29 юни 2017 г., 9:22

    това задължително ще се пробва

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно се получи, препоръчвам на всички . Замених изварата със сирена останали в хладилника и скилидки чесън вместо прах. Дано и на всички в нас се хареса, защото определено ще го правя често лятото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  5. Ето я вечерята ни :) Благодарско, Люси :) Да вметна само, че не можем да спрем с разядката от тиквички и крема сирене....вълшебствооо ;) ;)

    Ксения :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, мила Ксения! Да ви е сладко!

      Изтриване
  6. Приготвих ролцата, станаха много вкусни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оставените отзиви, Мария! Поздрави :)

      Изтриване
  7. Здравей,Люси :-) Поредната изпробвана рецепта от твоя полезен блог.Мн приятно ястие за лятото.Поздрави и благодарим за идеите с които да разнообразим седмичното меню :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен. Радвам се да съм полезна :) Усмивки от мен!

      Изтриване
  8. Още вчера ги приготвих. Уникални!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Стана невероятно вкусно!Не е първата ваша рецепта,която пробвам и всички харесваме.


    Светла

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оставените отзиви, Светла! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  10. Страхотна рецепта, както винаги, Люси! Ти си моето вдъхновение :)

    Поздрави и..продължавай в същия дух :)

    Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Мария <3

      Изтриване
  11. Анонимен3 юли 2017 г., 20:56

    Страхотно, както винаги, много ни хареса, повече в студен вариант ,като основно ястие или гарнитура...Поздрави ...Светлана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Светле :) Прегръдка!

      Изтриване
  12. Анонимен4 юли 2017 г., 10:02

    Здравейте, чудесна рецепта! Интересува ме какво е крема сиренето - има ли значение?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. По принцип няма, но аз ползвам от това в кутийките, с марката на Кауфланд. Поздрави!

      Изтриване
  13. Анонимен4 юли 2017 г., 11:58

    Благодаря, още днес ще я пробвам.

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесна идея, днес я направих и вкъщи се прие с овации, извара нямах и сложих сирене обикновено и сминдух от мен в плънката. Благодаря за хубавата идея, децата останаха очаровани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за споделените отзиви, Силвия. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  15. Анонимен9 юли 2017 г., 13:44

    Привет, Люси. Преди малко направих тиквичките. Станаха чудесни. Със сигурност ще повторя рецептата. Поздравления на невероятните рецепти и старанието с което ги представяте.
    Поздрави, Петя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи, Петя! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  16. Анонимен13 юли 2017 г., 8:23

    Може ли тиквичките да се заменят с патладжани !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм опитвала, но предполагам, че няма да има проблем :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...