петък, 3 октомври 2014 г.

Лесен шоколадов кекс с топинг / Easy Chocolate Bundt cake with Peanut butter glaze


Днес отивам на гости! Всеки, който ме познава, знае, че по принцип не съм любител на гостито. Аз обичам да си седя в моя домейн и не обичам да ходя по чуждите хралупи. Това разбира се не важи за шепа отбрани приятели, при които важи правилото - "Mi casa es su casa".
Веднъж почувствам ли някой за близък и отида ли му на гости или го поканя, значи наистина ми се топят ледовете :)

 

И разбира се Гери от "Мус от краски и мечти" е точно такъв човек, който само с усмивката си и лъчезарното си настроение, приятелска подкрепа и стабилно присъствие в живота ти може да затопли цялата атмосфера около себе си. Не случайно избрах нея за свой пръв гост в блога си и сега е ред на мен да й отида на гости.
Реших, че и на двете ни ще ни трябва малко енергия след толкова приказки, които вярвам, че ще ни се случат, щом се видим, затова й нося, един много вкусен шоколадов кекс.
Приготвя се бързо, защото няма време да се туткам, щом съм се наканила да ходя на гости :)

Гери, надявам се да ти хареса, и защото си мисля, че по отношение на шоколада сме на едно мнение, съм сложила отгоре и шоколадов топинг, в случай, че ни се види малко :)

За да има лек контраст, топингът е от шоколадов крем с фъстъчено масло, което напоследък е станало любимо у дома, и реших да го споделя с приятел.



Каня и всеки, който обича такава комбинация на вкусове, а пък няма повече от половин час за приготвянето на десерта, да опита тази много лесна и бърза рецепта:

Необходими продукти:
3 яйца
90 г хубаво какао
150 г меко масло
1/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
1 1/2 ч.ч захар
1 ч.ч. гореща вода / кафе
щипка сол

Слагаме в купа мекото масло,олиото и захарта. (Аз сложих само една пълна чаша  бяла захар и останалата част - кафява захар. Трябваше да я изразходвам и й намерих страхотно приложение тук.)


Разбиваме всичко, докато се разтвори захарта. Добавяме после и горещото кафе или вода. В друга купа смесете сухите съставки - пресятото брашно, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркайте. Към тази смес прибавете трите яйца и, разбивайки с миксер, добавяйте от течната смес на струйка.


Разбитата така смес изсипете в добре намаслена форма за кекс.

                

Печем кекса в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути.


Готовия кекс заливаме с разтопен топинг от (шоколадово)  фъстъчено масло :)

 

О, защото знам, че някои от вас ще ме попитат, отговарям веднага - купих тази уникална комбинация от Лидл.


И така, надявам се сладкишът да се услади на всеки, който го опита, и на моя домакин - Гери! Благодаря ти, че отвори вратата и сърцето си за мен и ме прие на гости :) Силни прегръдки, мила!

12 коментара:

  1. Изумително! Приказен кейк, улучи ме много с тая рецепта! При Гери и аз с това бих отишла, много я обичам, тя е много верен приятел! прегръщам ви и двете!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено ти благодаря , Поли! Прекрасно е, че харесваш рецептата и ще се радвам за отзиви, ако решиш да го приготвиш :) Пожелавам ти усмихната и весела седмица!

      Изтриване
  2. Страхотно гостуване и много ефектен кекс! Очите ми останаха в снимките. Както винаги много красиви и апетитни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце! Почерпете се от вкусния сладкиш! Прегръдка!

      Изтриване
  3. Царица си на изкушенията ти. Чудесен е този кекс, и ако бях намерила малко по-рано време да надникна тук - щях да го спретна и да почерпя утре за изборите:))) Ще го направя обаче скоро, да знаеш, много лесен и вкусен изглежда, мернах го това масло в Лидл, ама що подминах...дано го има още.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весела, глазурата може да бъде всякаква, аз се спрях на тази, тъй като имах под ръка, а пък и вкусове добре се съчета. Всеки разбира се може да направи своя версия на глазурата :) Поздрави, мила и ти пожелавам прекрасна седмица!

      Изтриване
  4. Люсинка, искам и аз да кажа колко се радвам, че така сладко ми ухаеше местенцето и толкова усмихнато момиче го украси с пристсъвието си! Благодаря ти сърдечно, прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз те прегръщам, Гери! Пожелавам ти прекрасна седмица, мила!

      Изтриване
  5. Благодаря за хубавата рецепта! Току що го пробвах. Получи се много какаов и вкусен кейк :) При мен се пече обаче 50-60 минути в доста добре загрята фурна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за споделения отзив, Лучия! Сърдечни поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...