сряда, 29 октомври 2014 г.

Хелоуин грим за мъже: Хал Дрого и Рагнар Лодброк / Halloween make up ideas for man: Khal Drogo and Ragnar Lodbrok



...или по-скоро мъжки грим за хората с брада! Да, точно така! Знаете ли колко е трудно да намериш идея за грим за човек с толкова косми по лицето. Може би месец се рових за идеи, като накрая зацепих - ами че те били пред мен през цялото време. Ами да! И без това у дома сезоните на сериалите Игра на тронове и Викинги се въртят като на ротативка!

 

И макар лично да харесвам книгите повече от самия сериал, "Игра на тронове" се превърна в такава мания за хората, че едва ли ще има някой, който да не разпознае култовия Хал в лицето на  ( поне за мен :) ) още по-култовото ми гадже :)



 

Винаги се радвам, когато ми се връзва на акъла да ме оставя да го шаря (което по принцип никак не му е приятно), но всеки артист има нужда от модел и той трябва да се жертва в името на изкуството.

И той го прави за мен, и затова е моето слънце и звезди ! :)

Гримът никак не е сложен и ще се опитам да го опиша стъпка по стъпка, тъй като няма как да правя постъпкови снимки по време на процеса (и двете ми ръце са заети :)

Направих снимки обаче на използваните от мен продукти, като от сега казвам, че според мен марката и цената на продуктите на са от значение. Стига да имате въображение и желание, можете да нарисувате някого и с цветния барут на клечките кибрит.
И така, ето какво използвах:


Ако сте по-светли ще ви трябва по-тъмна основа за лицето - някои може да прибегнат до автобронзант, но аз използвах обикновен фон дьо тен и два нюанса бронзиращ руж. С тъмната част подчертах скулите, страните на носа и областта на челото над веждите, което му придаде по суров вид. С по-светлата част осветляваме над скулите, средата на носа и челото.






За самия грим използвах само два цвята сенки, черен и червеникаво-кафяв, като използвах матиращите сенки на Sleek!

Белегът на веждата направих с коректор, като след това покрих с пудра / сенки телесен  цвят.


 


Долната част нарисувах с молив, отново червено-кафяв. 

Рисунките по ръцете и гърдите се оказаха много сполучливи, защото използвах страхотен помощник под ръка - черния сапун на Авон, който изсъхва много бързо и имитира страхотно глина.



 



 И макар да смятам, че тази визия му пасна идеално на външния вид, имах още една впредвид, която отговаряше още повече на характера му и знаех, че ще се изкефи още повече. Говоря разбира се за Рагнар Лодброк от сериала "Викинги".

 


 Tук грим не ни беше нужен, освен сини лещи и подходящо облекло и пропс :)
   

Получиха се толкова добре, че чак не можеш да ги различиш :) 


 

 Прекарах няколко минути в щателно бръснене на тиквата му, като не го порязах нито веднъж, а после се опитах криво-ляво да издокарам татуса на Рагнар :)

 

 Тя представлява Гарван:

 
 
 

За да съм абсолютно честна, Митко само от сто години си пада по скандинавската митология, музика и де що има идващо от северните земи, така че да намерим подходящи бижута и дрехи, хич не ни беше трудно. Имаме само цял апартамент с такива джунджурии :)






Да правя тези снимки бе истинско удоволствие за мен, та чак реших да си поиграя и с малко фотошоп:)



 Аз се забавлявах изключително много и се надявам и на вас да ви харесат снимките.




 Както е тръгнало, няма скоро да се маха тази брада, така че ще се радвам на още идеи за известни гримове от киното и телевизията, които са подходящи за брадясали мъже :)


 











 "Men like you and I will always look for revenge. Ragnar looks beyond." Rollo [to Jarl Borg






Ragnar: So have you returned to your faith, renounced ours?
Athelstan: I wish it was so simple. In the gentle fall of rain from Heaven I hear my God. But in the thunder I still hear Thor. That is my agony.
Ragnar: I hope that some day our Gods can become friends.


понеделник, 27 октомври 2014 г.

Тиква от сирене за Хелоуин / Halloween Cheesy Pumpkin


Както вече ви обещах, тук ще ви споделя едно от любимите предястия на миналогодишния Хелоуин, с което обрах точките. То представлява юбер вкусна топчица от сирена под формата на знаковата за празника Тиква, поднесена с кракери.
Идеална парти храна, защото всеки, който минава покрай нея, може да си грабва с помощта на соленка малко от прекрасната и кремообразна текстура на сиренцето!
А ето и самата  рецепта!

Необходими продукти:
250 гр безсолна извара
200 гр краве сирене
2-3 с.л. крема сирене (не е задължително)
100 гр кашкавал
1 пакет тортила чипс
млян кимьон
чесън на прах
червен пипер
черен пипер

кракери за гарниране
дръжка на чушка за декорация :)

Изварата, сиренето и настърганият кашкавал се смесват хубаво. Добавя се по желание и крема сирене, но не е задължително. Прибавяме подправките, които са на вкус. Слагаме всичко в опаковъчно фолио, и завързваме на топка.

 

Оставяме така за половин час в хладилника, докато стегне, като по този начин се оформят и чертите на тиквата.


Начупваме на малки парченца чипса, като след това овалваме "тиквата" от сирене така, че да полепне навсякъде и да се получи хубав оранжев цвят.


Украсяваме с дръжка на чушка и ето, че нашата "тиква" от сирене е готова. Гарнирайте с кракери, а ако искате да се развихрите още, може да украсите предястието с изрязани очи и уста от червена чушка.

петък, 24 октомври 2014 г.

Хелоуин торта: Сърце / Halloween cake: Bleeding heart


Като казвам на любимия, че го обичам с цялото си сърце, реших да не оставям място за съмнение и да бъда по-буквална :) Какъв по-подходящ повод за това изтрещяване, ако не любимият ми Хелоуин. Митко винаги е обичал гор елементите във филмите и знаех, че много ще му хареса идеята за тортата. Освен това е тематично предложение на грима му на Хал Дрого от "Игра на тронове".


Все пак любимата на хала, Денерис, трябваше да си сгризка едно сърце, както традицията повелява. Мога да ви убедя, че моето произведение е далеч по-сладко и вкусно от истинското такова (не че съм имала възможността да опитам (но кой знае дали може да ми вярвате :))


Бях харесала този модел за торта още преди години от интернет, където бе поднесена на студент по медицина. Голямото предизвикателство пред мен не бе само големината на проекта, но и фактът, че не бях правила торта на два етажа преди. 
Мисля, че се справих задоволително, но не бих си дала пълно шест. Това не ме притеснява, а по-скоро мотивира да се опитам да направя още такива торти :)
Наистина са много ефектни и са чудесни, когато правите парти за повече гости. Моята торта не беше чак толкова огромна и може би това доведе до преждевременната й "смърт" чрез изяждане.

И все пак Митко реши да си запази сърцето за накрая и го изяде с най-голям кеф :)

Рецептата е изцяло моя измислица, като ползвах за блатовете семейната рецепта за торта "Шах-мат" (която все някога трябва да приготвя и за блога)
И без повече отлагане, ето и самата рецепта:


Продукти за един блат:
4 яйца
1.ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
*червена боя

За крема:
крема от торта "Наполеон" - тук

За сиропа:
Бурканче сладко от диви ягоди
вода

Още:
2 ч.ч.счукани орехи
1 кг бял фондан

Започваме като продуктите за блата се разбиват с миксер. Дадените продукти са за един брой блат. За тортата на снимката ни трябват общо три блата. Два от тях пекох в кръгла форма с диаметър 26 см, а третия блат - в правоъгълната тава от фурната с размери 26x36см .

 

Печете блатовете в умерена фурна, докато забита дървена клечка в средата им излиза суха. След като са готови, ги оставете да се охладят напълно, като кръглите блатове разполовете хоризонтални, като по този начин ще получим четири по-тънки блата.
От правоъгълния блат с помощта на купичка или друг подходящ предмет изрежете още четири малки кръгли блата с диаметър 12 см.

 

Запазете останалите изрезки, тъй като те ща са ни необходими за приготвянето на сърцето.
Следващата стъпка е да приготвим крема. Използвах крема от торта "Наполеон", тъй като е любим на всички и е идеалният вкус за истинската домашна торта. Подробното описание на неговото приготвяне стъпка по стъпка можете да видите тук. 

 

След като кремът е готов, оставяме леко да се поохлади, като през това време приготвяме сиропа, с който ще напоим тортата. За целта пасирах половин бурканче сладко от диви ягоди с около половин чаша топла вода.

Получи се един наистина много вкусен и ароматен сироп, с който мажем блатовете. Сглобяването на тортата става по следния начин: (Аз използвам ринг за торти, тъй като ми е по-лесно.)
Блат, сиропиране, крем, поръсваме с ядки по желание (аз използвах орехи) и така докрай. По същия начин сглобяваме и малката торта.


Оставяме в хладилника да стегне, след което измазваме с дебел слой маслен крем. Отново поставяме в хладилника за около един час.


През това време се заемаме с направата на сърцето. Останалите изрезки надробяваме на трохи, към които прибавяме от останалия ни сироп и орехи. Мачкайки, оформяме необходимата ни форма. В следващите няколко снимки ще видите и последователността при направата, като ще опиша по-долу всички действия:


1. Разточваме фондан в количество, достатъчно да покрие сърцето от всички страни. 
2. Преди да го облечем, измазваме сърцето с маслен крем. 
3. След това обличаме във фондан. Не се притеснявайте за ръбове и гънки, тъй като те ще допринесат повече за реалистичността на сърцето. Можете да добавите резки с помощта на нож, които да имитират мускулната тъкан. 
4. С още малко фондан оформете и останалите детайли на сърцето.
5. Накрая боядисайте всичко с червена хранителна боя.
6. Оставете настрана леко да изсъхне.

Следва обличането на тортите с фондан. Преди да ги облечем, сложете още малко пресен маслен крем. Аз определено още не съм специалист в обличането на тортите, особено тези, които са по-големи, затова и го правя на части. Както и да е, криво-ляво се справих. :)

Следва много важна част, слагането на подпорите. Имах един допълнителен малък блат, с който успях да преценя центъра на тортата. След това забучих 5 дървени шишчета по този начин, като си отбелязвам с молив върху тях, докъде трябва да ги отрежа. Трябва да се отрежат на височината на тортата.


След това поставяме картонена подложа или друга, която да ни служи за основа на малката тортичка. По този начин предпазваме тежестта на малката торта да пада върху голямата и предотвратяване възможността от спляскване :)
Важно е подложката да е малко по-малка от горната тортичка, така че да не се подава.


Останалата част е въпрос на "психопатично въображение" :) , а пък аз такова имам в излишък. Доукрасих с една лента от фондан, поставих сърцето и залях отгоре още малко от пасираното сладко, към което прибавих още малко червена гел боя. Оставих всичко да се стича. Използвах гумени ръкавици за да не се цапам, затова и успях да сложа два отпечатъка от "кървави" ръце върху тортата.


С помощта на четка направих и няколко кървави пръски, които са чудесни детайли, които не трябва да пропускате.

п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...