вторник, 1 декември 2020 г.
Ризото по милански - Ризото Миланезе / Milanese Risotto Recipe
събота, 28 ноември 2020 г.
Торта с кокос и шоколад "Риголето" / Chocolate and coconut cake Rigoletto
Може би обаче сте запознати със следващите години, известни още като Годините на голямото купонясване, където всички хора се отдават на празници, сватби, годежи, концерти и всякакви поводи за веселба. Или поне така си го представям и се надявам да стане :)
Сега обаче е друго и въоръжени до зъби с тоалетни принадлежности, лимони и шуслерови соли ще се затворим у дома и ще се отдадем на дебелеене. Какво друго ни остава пък? И празниците идват и аз смятам, че е време да почнем да се настройваме за тях, каквото и да са те тази година.
Торта трябва да има, това добре го знаем и вътрешно в себе си аз знам, че я желаете, затова смятам да почна да ви предлагам торти за повод и без повод, но най-вече за здраве и берекет :) И защото искам още повече да се настроим за празници и да поканим Коледния дух у дома, искам да ви ПОКАНЯ да участвате в НОВАТА МИ ИГРА С НАГРАДИ в Инстаграм( натисни тук), където може да спечелите 3 чудесни тави/ форми за торта и сладкиши от Тефал. ( Виж снимка на наградата по-надолу)
Тортата приготвих без повод. Все пак тортата си е повод сама по себе си и след като знаех какво ми се хапва, реших да я сътворя. Името й сама измислих тъй като много нелюбопитен факт за мен : ) - освен метъл, най-обичам да слушам класическа музика и опера докато готвя. Да, на моменти може да прилича на Ханибъл Лектър situation, но какво да се прави.
А, сега нека не губим повече време, тъй като ще искате да си приготвите тази торта и трябва да ви покажа колко лесно се прави. Ето и рецептата:
Тортата се прави изключително лесно. Като начало си пригответе продуктите на масата и в купа пресейте брашното, какаото, кафето и въобще всички сухи съставки.
И така, представям ви торта "Риголето". Направена с много вдъхновение и надежда за по-светли и щастливи мигове. Не забравяйте, от нас зависи да си ги направим. Нека вместо гневен коментар в нета, днес оставим позитивен такъв, нека като видим някого го похвалим, а не му се оплакваме и нека сме по-мили и разбиращи, за да създадем нашата красива реалност.
И ако съм успяла да ви заредя с малко оптимизъм, не пропускайте да се включите в играта ми ТУК, тъй като усещането да зарадваш някого с това, че е спечелил подарък е чудесно :)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
сряда, 25 ноември 2020 г.
Руски борш ( вегетариански вариант) / Classic Borscht Recipe
Сума ти звезди използваха момента да отслабнат - Джесика Симпсън, Ребел Уилямс, Адел, а, ако съдиш по фигурата ми, сякаш вървя и дояждам храната, която те са оставили. Точно защото нямам време и желание за готвене съм като някой молец, който тършува по шкафовете и яде де що намери..и то в леглото...където и работи...с лаптопа....вечно рошава! Направо имам чувството, че съм стигнала дъното, но повечето приятели ми казват, да не се плаша от това - и просто да си сипя пак. :)
Така у дома официално открихме и винения сезон, защото както се е видяло, за да си направим купон по правилата е най-добре да пием докато почнем да виждаме двойно. Така поне ще се сформира безопасна "група" за парти.
И като говорим за пиене, няма как да не приемна към днешната рецепта плавно и с вдигната чашка, защото е руска и ако други хора, които знаят как да го правят така, че да борят не само вируси, но и да са почти безсмъртни с помощта на алкохола- то това са руснаците.Не знам дали сте любители на руската кухня, но аз реших, че ще е чудесно да ви предложа нещо лесно, сгряващо и чудесно за сезона, което също да може да се консумира по време на Коледните пости. Обещах на читателите, че ще има и постно предложение и докато съм права на масата :) ще гледам да си изпълнявам обещанията :)
Днес ви каня да си направите Борш! Аз много го обичам и в момента имам поне три зелки в хладилника, половината от които ще ги сполети съдбата на свинското със зелуИ, а другата - на ей тази чорбица.За първи път опитах борш докато бях на гости при леля ми в Пловдив, и дотогава честно не съм мислила, че зелето става и за супа. Обаче, освен че е много питателно, знаете ли, че зелето е една и от най-ниско калоричните храни, така че яжте на воля...барем станем като Адел. Аз предчувствувам, че тя бая борш е похапвала за тази стройна фигура по време на карантината.
И така, нека не губим повече време, тъй като не знаем колко ни остава още, ето и рецептата :)