сряда, 7 септември 2016 г.

Кокоски / Coconut cookies


Всичко хубаво си има край и така е и с лятото! Ето, че през прозореца отново се мъти мрачна гледка и то не защото не съм ги измила и живея на булеварда. Просто днес е поредния дъждовен ден, който ми напомня, че есента е вече на прага ми и чука яростно като инкасатор, на който не съм отваряла вече три месеца. И ако хладното време не може да ви убеди, че лятото свърши, то има други много важни жокери: в магазините на преден план са изнесени всички ученически пособия, по града плъзнаха новата доза студенти, които откриват клубния живот в новия град, далеч от мама и тате, а хора като мен се преместват от щанда с бяло вино към това с червено.


Едно обаче е сигурно - ще се опитам да запазя слънчевите спомени от лятото и романтичното си настроение малко по-дълго, като се насладя на няколко чудесни рецепти, които успях да сътворя този сезон. Поради лежерното настроение така и не ги пусках, но затова пък секцията с "чернови" се понапълни и в следващите седмици ще ви "ошишкам" таман за зимата :) 
Днес, обаче ще започне с нещо леко, ефирно и изключително вкусно! Домашни кокоски! 


Рецептата е изключително лесна и само с три продукта:
2 белтъка ( големи яйца)
1 ч.ч захар
100 г кокосови стърготни

Още: 
шоколадов ганаш*

Започвам като разбивам белтъците със захарта на твърд и лъскъв сняг. ( Ако ползвате малки до средни яйца, може да ви погълнат и три белтъка. )
В готовата смес слагаме стъготините и разбъркваме всичко. С помощта на лъжица за сладолед оформям топки в тавичка, в която сме сложили хартия за печене. 


Слагаме гладките да се пекат на 180 градуса за около 10-15 минути или докато порозовеят, а след това намаляваме температурата на фурната на 100 градуса и ги оставяме да се сушат, като ги проверяваме за готовност.
Важното е да останат меки и сочни в сърцевината си. 


Готовите кокоски украсявам с малко шоколад, като за рецепта за него съм писала безброй пъти, затова ще ви посоча най-близката такава, ето тази тук .


Причини да си запишете тази рецепта и да я имате под ръка много - лесна е за правене, сладките, ако не бъдат "опаткани" от лакомия, са доста трайни и са идеални за приготвяне, когато са би останали белтъци, а не ви се правят целувки. (Много хора намират целувките са доста сухи и не ги обичат, )


Тази кокоски обаче са нежни, сочни и с прекрасен баланс на сладкото с леките шарки горчив, черен шоколад.
Опитайте ги и се убедете сами :) 
Вкусен и слънчев септември, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

14 коментара:

  1. Люси, колко време горе-долу се сушат на 100С, как да разбера че са готови?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, наистина времето зависи от това как суши фурната и това колко големи ги напарвите като сладки. Но аз ги правих някъде около час може би всичко, като от време на време включвах и изключвах вентилатора и регулирах температурата. Поздрави!

      Изтриване
  2. Рецептата ми звучи страхотно! Непременно ще пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте Люси. Поредната интересна и вкусно изглеждаща рецепта.
    Според вас дали са подходящи за благотворително мероприятие организирано от учебното заведение на моя Малчо. Чудя се какво да направя, нали съм любител кулинар нж се затруднявам защото са англичани :))
    Ако имате нещо в друго в предвид всяка идея е добре дошла :) Лек ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Славена и благодаря! Извинявам се за късния отговор, но в последния си пост обяснявам защо се случи така :) Мисля, че този вид сладки са идеални за целта, тъй като са трайни и наистина много вкусни! В блога може да намериш и други рецепти за бискивти и сладки, като меденките например, които са може би най-любимите на всеки, който ги е опитал, заради уникалния пълнеж. Поздрави!

      Изтриване
  4. Люси,
    това са целувки с кокос по моему.Чудесни сладки са се получили.И много ароматни сигурна съм.Кокосът придава неповторим аромат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приличат на целувки, но не са- наистина са много мекички и вкусни! Но си права - ароматът е неустоим! Поздрави, мила!

      Изтриване
  5. Разкошни кокоски, Люси ... неустоими малки бижута -
    обичани, с фин вкус и аромат, и впечатляващо класно представяне!
    Много комплименти за теб и
    пожелания за вдъхновени, усмихнати и успешни септемврийски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Диди!
      Този месец не го усетих много, но се надявам скоро да мога да се взема в ръце и да продължа със "сладките си задължения", както и преди. Поздрави и най-топли и слънчеви усмивки от мен!

      Изтриване
  6. И аз правя често кокоски, но твоята рецепта е по-различна, ще опитам и нея:)
    А лято ще има ощееее-циганското тепърва ще го има, пък и тези два дни слънцето пак ни сгрява, не го изпращай ощеееее:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веселка, като отговрям на коментар толкова късно, така ми се пада, ама ето го на, есента дойде! Дано поне е топла и слънчева! И аз ще взема да опитам пък твоята рецепта и все едно сме се черпили :) Поздрави, мила!

      Изтриване
  7. Отлична рецепта радост за децата.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...