събота, 4 ноември 2017 г.

Лесна шоколадова торта с готови кремове / Super-easy chocolate cake


Напоследък не ми върви много. Счупих разни хубави съдове у дома и то няколко за броени дни, а аз по принцип съм внимателна и не чупя често. Тази сутрин пък телефонът ми беше изгаснал ( нещо не работи напоследък)  и не беше звънял, за да отида със семейството на задушница, а бях бях приготвила в кутийки торта, която цял ден правих вчера. Трудно ми беше да запазя позитивизъм в последно време, тъй като все се случваха някакви несполуки, но пък това, което ми помогна накрая бяха две простички неща.
Първото е, че каквото и да ставаше, гледах да раздам всичко сготвено за блога на приятели, роднини и познати, които в края на деня ме затрупваха с мили думи, благодарности и усещане за радост, която в крайна сметка успяваше да оправи целия ми ден.
Второто пък са белите на малкия ми племенник, които стават все по-забавни, а той все по-креативен. При последния си разговор със сестра ми станах свидетел на скоростта с която той реши да почисти тоалетната с четката й за зъби. Както невинно си я държеше в ръка, за секунди припълзя до банята и само чух сестра ми която отчаяно се провикна "Ноа , не!", но както й казах и на нея, "Оттече тая работа, мила! Стана тя, каквато стана :) 
Помолих я поне да направи снимка на събитието, което ми донесе толкова смях, че дори сега се усмихвам под мустак.


Малкия сладурко е броени дни от това да проходи, но затова пък пълзи с невероятна скорост и постоянно трябва да бъде държан под око. Изпълва ми сърцето, когато започне да се подава от някъде и да търси вниманието ти, а пък кротне ли се, е знак за някаква съмнителна дейност от негова страна. Тази сутрин сестра ми пак ми изпрати снимки на неговия неспирен работен процес, което си беше истинска история в картинки.


Виждате как оставен на свобода той веднага се захваща с нещо незаконно, затова и бързо бива слаган в столчето, за да може поне закуската да стане готова без инцидент.
Едва ли моите истории ще усмихнат всеки от вас, защото знаете как хората обичат да слушат за другите деца, освен за своите :), но пък на мен успя да ми оправи настроението от поредната несполука и продължавам деня с усмивка.
Неговите перипети не са никак малки, за човече, което тепърва опознава света и има да се учи на толкова много неща и затова ме вдъхнови за днешната рецепта.

Никой не се ражда научен, затова реших да ви представя една наистина лесна рецепта за торта с готови кремове, за тези от вас, които правят наистина първи стъпки в печенето на сладкиши или пък просто много бързат ( или ги мързи, това също си е основателна причина :))

За целта реших, че все пак ще ви накарам да изпечете един блат, а не да се ползват готови, защото все от някъде трябва да почнем. 
Тортата наистина е много, много лесна, но това не бива да ви заблуждава за вкуса й.


Много вкусна, шоколадова и сочна и торта, за която още ме питата моите приятели дали няма да направя скоро пак. Не обичам да повтарям торти, но за тази ще направя изключение - все пак наистина става много бързо. А ето как:


Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
200 г захар 
200 мл прясно мляко
200 мл олио
270 г брашно
30 г какао
1 пак, бакпулвер
1 ванилия

Още:
Крем Парадиз Шоколад
Крем за сладкиши
60 г шоколадови капки
60 г тъмен шоколад
захарен сироп за напояване

Започваме като приготвяме блата. Сухите съставки смесваме в купа, а яйцата и захарта разбиваме на крем. Бавно по бавно започваме да прибавяме към тях от сухите и мокрите съставки, редувайки ги, докато бъркаме. Готовата смес изсипваме в тавичка с размери 24 см и печем около 30 минути на 160 градуса. Готовия блат оставяме да се охлади.

                             

През това време разбиваме двата крема по отделно според описанието на опаковките.
Приготвяме си и захарния сироп. Аз винаги имам такъв в хладилника, но ако нямате просто сложете равни количества захар и вода ( зависи колко искате да си направите - чаша-две) и го оставте да поври 7-8 минути.
За тази торта карамелизирах първо захарта и после добавих водата, защото исках да бъде по-ухаен и ви препоръчвам и вие да го направите.

                  

Сглобявам тортата като разделям блата на две и сиропирам със сиропа добре. Отгоре разпределям крем парадиз и шоколадови капки и завършвам с останалия блат, който също сиропирам.

                       

Завършвам измазвайки с другия крем изцяло тортата. Самата тя е доста богата на крем, макар и да не си личи от снимките, но това я прави много сочна и вкусна.


Украсих с настърган черен шоколад и няколко бисквитки, които имах у дома. Съвсем мързелива украса :) 


И така, за час вече имах една чудесна торта, която смятам сега да хапна със следобедното кафе. Останалата част ще раздам, отново на приятели, а след това ще звънна на сестра ми за да видя какво още е измислил малкия барбарон...очертава се хубав ден!

Хубав ден и на вас, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Рачел със сливи / Pumpkin Jam Recipe


Ноември ще бъде много сладък месец! Така съм го нарекла, такa и ще стане! Това не значи, че ще има само рецепти за сладкиш, а е по-скоро такива вкусотии ще ви представя, че по-добре си сложете празничните гащи с големия ластик от сега. Днес обаче ще стартирам с една рецепта, която съм обещала сигурно преди две години и така и не стигах до нея,а именно рецептата за за рачел. Не знам дали на други места правят точно такова като нашенското сладко от тиква, но знам, кой го прави най-добре и това е моята леля. С нейно спонсорство достига и до вас днешната рецепта, а пък за този мой читател, комуто обещах рецептата преди време, надявам се, че макар и доста късно, ще компенсирам с подробна и изчерпателна информация за направата на тази вкусотия.



По-често може да срещнете това сладко от тиква в златисто-жълт цвят, но аз ви препоръчвам да опитате вариант на леля ми, който е с грозде, сливи и ядки. Хем ако сте запазили малко от тези плодове за зимата, ще може да им намерите още една употреба, хем ще обогатят вкуса на сладкото.
Аз обичам да го ползвам в някои десерти, като любимият, и на мен и на много от читателите се оказа постния кекс със сладко, който е изключително популярен около Коледа.( Рецепта тук)
Ако ви имате пък някоя интересна идея, където още може да се приложи сладкото, нямам търпение да я чуя, в коментарите под публикацията!
Но без повече отлагане, ето и самата рецепта:


Необходими продукти:
1 -1 1/2 кг твърда тиква
1 кг сини сливи
1/2 кг гроздови зърна
1 1/2 кг захар
орехи по желание ( 250 г) 
листчета индрише по желание (3-4 бр) 

За този вид сладко леля ми препоръчва използването на най-твърдите тикви, които са идеални за целта. Сещате се - свинската или кестенката. Какво иначе друго да ги правите :) 
Обелвате и я нарязвате, като най лесно ще ви е да използвате метода като при динята.
Режете е на парченца и я заливате с 800 г от захарта. Оставяте я на хладно ( или в хладилник) за едно денонощие.


На следващия ден ( или пък няколко часа по-късно), почистваме сливите от костилките ( най-добере да си ползвате български сливи) и ги заливате с с 300 г захар и малка част от отцедилия се вече сок от тиквата. оставяте ги и те да престоят за един ден.
Тъй като леля ми е работеща жена си процедира така, всеки ден по-малко след работа, но вие може и да забързате процеса, ако сте нетърпеливи :) 
За гроздето, отделете зърната едно от друго и ги накиснете в останалата захар и процедирайте по същия начин.


Когато всички плодове са готови, изваждаме сливите и гроздето с решетъчна лъжица в отделен съд и прехвърляме техния сок при тиквата. Слагаме я да се вари в тендера поне половин час, без да се бърка. ( Може да се направи проверка за гъстото на сладкото, дали се сгъстило. За целта с лъжичка грабете съвсем малко от сока и оставете на страна да изстине и да видите дали сокът се сгъстява при охлаждане) 
По принцип сладкото може да направите и във фурната, но котлона е за предпочитане според леля. Тя вари сладкото на силна степен, но не да изкипи, така че зависи от всяка фурна.
След половин час, когато изстудения сироп на сладкото е с консистенция на мед, се изсипвате и останалите плодове и се вари още 10 минути.
Зависи от плодовете, но ако пуснат повече вода и сокът се поразводни доста, може и да се наложи малко повече варене. 


Накрая се прибавят листенцата индрише и орехите, за варене 1- 2 минути.
Готовото сладко се насипва в затоплени бурканчета, обръщат се с главата надолу и се задушавате с дебела кърпа, за да останат топли и да се консервират от самата топлина.
От тази рецепта излизат седем бурканчета от размерите за лютеница.


Макар и да отнема малко повече време, сладкото не е никак трудно за правене, а освен това поема много по-малко захар от останалите сладка. Има много различни рецепта за направата му като повечето ползват тиква - цигулка или ползват за направата му гасена вар. Леля ми обаче смята, че този вкус винаги се усеща доста натрапчиво, а за цигулките има къде къде по-добри рецепти, За твърдите тикви обаче е намерила приложение в рачела и аз съм съгласна, наистина е много вкусно. ( Освен това е едно от малките сладка, които не дразнят стомаха при хора с гастрит/ язва)
В днешно време все по-трудно може да се изкусим от купичка сладко, на фона на всички очарователни сладкиши, но пък ако си позволите да се потопите в атмосферата на уют, носталгия и спомени, определено ще искате да поднесат тази вкусотия на гостите си, в компанията на цедено мляко или не. Моята любима част е комбинацията на меките, къдрави плодчета и захарните орехи...мммм
Опитайте и вие! 



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


вторник, 31 октомври 2017 г.

Хелоуин грим: Роб Зомби и Шери Муун Зомби от "Господарите на Салем" / Halloween make up Ideas: Rob Zombie and Sheri Moon Zombie from "Lord of Salem



Yes, бе! It`s Halloween, bitches and bitchachos! Пригответе се за нощта на ужасите и една фотосесия, която отлежава вече година в чернови, за да стане още по-тъмна и пъклена. Посветена на един от най-готините перковци в метъл и рок сцената,а  през последните години и майстор на филми на ужасите, които носят онова спецаилно зомби влияние. Няма как да не отдадем почит на човека, който ни донесе последните римейки на филмите за нищонсепиращия се, непрепъващ се, неумираш и бавно ходещ, но вечно настигащ всеки, който бяга супер бързо Майкъл Майерс или иначе казано поредицата за Halloween. 


Роб Зомби е е онзи мастер на готиния индъстряиъл рок, който може да ви накара да се влюбите във всяка случайна свирня в неговата музика и да клатите главата в такт.
Освен, че музиката му е идеална за днешния ден и прави супер забавните непретенциозни извратени слашърчета, този човек има супер готина жена до себе си - Шери, която му се връзва на акъла и играе във всеки негов филм.




И така, и у дома Митко ми се връзва на моите изгъзици с охота, особено ако е подкупен с бутилка Джак и скоро след това го гледаш как си заглажда перуката и казва, че леко му се е размазал грима.
Е, това тук не е кой знае какъв проблем защото гримът и на двама ни целенасочено исках да е леко мацаница, за да пресъздава творческата хаотичност, с която Роб Зомби си прави кефа във всеки филм, без да мисли кой какво ще каже за неговите проекти.

Преди да премина по-натам обаче, трябва да си пуснете нещо, с което да четете статията, затова почваме с първото подходящо парче за целта Living Dead Girl.


"Who is this irresistible creature
Who has an insatiable lust for the dead?
Living dead girl! "

Отговорът тук е - АЗ!


Тъй като не можах да си намеря костюм на висока слаба блондинка с двуметрови крака, евала, бе Шери, реших да се превъплатя в една от най-знаковите й героини от един от филмите на Роб "Господарите на Сейлъм" или Салем..whatever!


             

Гримът не е никак сложен, но доста знаков и може да се каже, че е един от наложелите се последните години, като може да се убедите за това в инстаграм или въобще, ако използвате търсачката в нета за нещо друго освен търсене на порно.




Време за песен номер две -   Thunder Kiss '65


И така, ако не сте гледали нито един от неговите филми, предлагам да започнете с най-комерсиалното и лесно смилаемо като Halloween, а ако не сте слушали неговата музика, ви препоръчвам ( не да се застреляте, нищо, че първо то ми дойде на акъла), ами пуснете си тези жокери тук, после всичко друго, което може да намерите и просто бъдете по-добра версия на себе си! 


След като вече добихте престава за моя грим ( Аз така сабахлем отидох до магазина и мога да кажа, че е явно е много подходящ грим за първа среща. То кой ли не се обърна след мен) , нека ви покажа как и защо направих и грима на Роб Зомби! 


Освен, че музиката на ЗомбитУ е много яка и catchy, другата причина да направя Митко на него бе и че почти съм изчерпала всички възможни знакови герои с големи коси и бради. И след като Свещената Брада забранява да се подкъсява, ще трябва да се намират подходящи образи. 
Тук нямахме грижи  и двамата сме големи фенове и се получи много бързо и лесно.



Е, наложи се да избелим лицето и да сложим малко грим -тук таме, плюс една перука с расти, но все пак, това са задължителни елементи.


Но докато говорим, да пуснем още едно парче:




Докато си слушкате, ето още снимки от фотосесията и инспирационен мат`рял :) 


"Идваш ли или шъ се душим ?"





That smile though!!!



"Ида, ида..."


"Ма ти така ако се туткаш , аз ще си пусна още една песен!"

                          


A hypnotize dream into infinity, I turned the love to lies
Crawl across the water, wave and sink into the sea
Reflect'n onto everything, that you can never be
'Check-out!', yeah!
To the devil a daughter comes 200 worlds away, yeah
Born to lose the love you choose, destroy another day
Check out!!
Sweet'n the ride Black Sunshine
Sweet'n the ride, yeah!
Sweet'n the ride Black Sunshine
Sweet'n the ride
Stare into the T.V. kiss off the pain
Wonderland is falling, no sing, no rain momentary
Damage into the high drift me to the circuit sky


С тази музика настроението ми е: 


Ами ние сме готови за празника, така че идвайте да купонясваме! 





Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...