![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguHw_8s_8eA0YjnJinROJ3MtOKIx08B8ibW6Q_fHRt6jY9AXad4U253bdKQ4trwp-z8RbuRSK5LmZUuvtslK1_J7ki6_boI_Vp6X5GTq2x7WttdQgE2dYVaMbJOanuHqYY7pc6x7tuPQVZ2ZSRYhpBdatgUPbFM8cHL1nqPPlh-x3aott6uCC1-lpTOw/w428-h640/cr13.JPG)
Наскоро моя читателка ми помоли да представя в блога днешната рецепта и разбира се, реших да не отлагам много. Всъщност исках да я направя възможно най-скоро, защото точно сега е сезонът за този лек и свеж десерт - белтъчено руло с плодове. Рецептата не е никак трудна и не бива да ви притеснява.
Може би ще може да съобразите само дали искате да е по-дебело и късичко или по-тънко и дълго, но уверявам ви, тук става въпрос само за избор на РУЛО. Не правя акнети за други неща :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcTvKLVneQ02CyW3BcOWDlaDhDN5YucG5FijqV3O3W_OYTBEJSYKDPghQKRY4AAqevCZl1au-yDZDNI6Ow1olvwyh9bEi2X4BZqAdCXB4zK0WazTu1873l2ShxnA3_VyJarFn7nCRouooPtw5c32l9qhWeFOv66JdzxPPcDT1DaMrSu5HfvIvTJ886Lg/w640-h428/cr22.JPG)
Красотата на белтъчното руло е в неговата ефирност и удоволствието да усещаш леко дъвката текстура на блата. Обичам да го разрязвам на пастички, така че за всеки да има готова порция, а пък ако искате може да ги декорирате индивидуално. Но нека да не ви говоря много, а да ви покажа как с шепа продукти и една серия на Оzark например може да имате ей това рулце :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtsxqzln705_SRbZ2f5xVFCFxTOXkiZG3MsjwwjRTxrQsZKAtWZYyuj4NgEayV6a-gaFABHYmqc7C8N0cqvZqhU4SgSDZTrnDITZHrADUsoI6_jWhOZ-2IQ8ZIRDqRy6a3cCRM7Z-ha2hViHV0izYa4q4shMPfEu2xP6-ueKW80MqZvpF_wuivkz29qg/w640-h428/cr16.JPG)
Необходими продукти:
5 броя белтъци
250 г захар
1 ч.л. лимонов сок и 1 ч.л. ябълков оцет
2 с.л. брашно / нишесте
Крем:
250 мл сметана
200 г крема сирене
50 г пудра захар
Още:
горски плодове
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLIALA0rWC2CWgF7YLyE8dRXQ1qhJ-9PGRleSmccAnzR9xNJzK_1lzQHdAYOe4t8E9qWffDV5SQnRyl553-dgLqC4pQopb6bYtG20lvmZC4W7h58L2CAneG-uxnKJvZ0yU-C4h93M6VCjIE6towZzZ-32nn_YyQBeL_uudpLEJOA-QBtpCbpUON8x6zw/w428-h640/cr23.JPG) |
Пляс продуктите на масата |
Разбиваме белтъците и шипка сол. Постепенно прибавяме захарта, докато увеличи обема си и започва да формира връхчета.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDa3YW3EPDzkxNgPpiYNbghsyHNph15AIM-LLu93HdeZ1JhojUgrDy2B7KDlCjNTKdFJwoK9U3eS9Kp-_oE4qxFiTtYIxRo07UZg7rFi-GEWG6etM5mSmsz6bVJM93tFypWbvNpgJPcbi2KkC94mKgFi2SaruIZu5ARqd85o1CdZCyKe5P3nRod-tqaQ/w268-h400/cr25.JPG)
Добавяме и лимоновия сок и оцета и разбиваме докато получим лъскави връхчета.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirKz0brGA-i5gNBRT_lRwPYTlGqblc_RyOpk6IhR7_e0cXFwehZ6BL5WPxVykAYTSBXs1qcpWOafnZFfPLLdJKxmvB0sz1FCuko5N-uEDgQFqYn7U2hHkP9x1WmiskEljcIO3GACOdIz-u3yIP4xocuJZQr8YVjw-FXXq6roKzak8nSvf2wzQKgJvfZg/w428-h640/cr27.JPG)
След това на ръка, постепенно интегрираме брашното, пресявайки го и бъркайки отдолу нагоре бавно по бавно, за да не пребием белтъците и да спаднат.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_W9ZFH65lTT-ASM34ej8t7ohZuMfstiY6U0PACzRcHGpSJMjFNq1jfQF0okNb-afq5MZt1AiputdHzaWtZVgfLpMrSIYOvh3-HrMZozbiKZvQ2_5lcLyaudnF1SAAfn_BfLkjk0abgH9yScVic2HubpLFeUaJnbD8u1yiWC_HPWs6jxA2B4hHWPfDRQ/w428-h640/cr26.JPG)
и разпределяме сместа върху правоъгълна тавичка застлана с хартия за печене. Може да оставим рулото така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX5PZlssH8Bvj5CxYBCu__6Km0svlzCLHe0zbecoIAeTB8_8KELUBK6sS6PhRFIioo3GEpz9wHOnKYjTPNgoh2obUZytYqJ-CGbK5hOTjia3cQK6rJlyBPbttyR2QSiqjZQNFn0_Pmkds5FfWW63WCH4uYcwQCDdHwyeyzkpxjyvwtd6F41K-hXiajmQ/w428-h640/cr28.JPG)
или да изравним с шпатула.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlqtEewfrMISCcxRya-sdp1njMBwgt5_KeZqkS33dvkSYP0W8DjaWDcPNvQvWpKIoC8_PjOXGgxyXz6rBrY3EQw3hBBUmyMzWwxpfAPzbHhczKl2DmKXZqD9njftu9BRvlT1Vu7_Tt4XXiq4V-SMTvTF7rUw5NMw5QytAF7eP7mfI_MRjuLvofKbpU0Q/w428-h640/cr29.JPG)
Печем на 180 градуса за 30 минути. Когато е готова завиваме на руло и оставяме да се охлади така.
През това време правим крема като разбиваме кремата сирене ( може да замените с маскарпоне) и пудрата захар на сняг. После прибавяме и сметаната и разбиваме на пухкав крем цялата смес.
Развиваме рулото и мажем с крема,
а след това поръсваме отвътре с плодове по избор или според сезона ( и все пак не слагайте диня де :)) Заизвиваме и оставяме за още поне час в хладилника да стегне.
Когато рулото е стегнало, го украсяваме по желание с още от същия крем ( ако имаме останал) или пък просто бита сметана, а защо не и белтъчен крем, който да запечем с горелка. Възможностите са много, но аз самата решавам на момента и спрямо това какво имам в хладилника.
Украсата ми този път беше по-бедна, но все още имам доста череши. Тази на двора роди много плод тази година и отново прекарах време в правенето на сладко. Новото е, че създадох нещо МАРМАЛАДКО - сладко с пасирана част като мармалад, но все пак имащо и цели плодчета череши. Дали да го покажа ?
Аз направих рулото в голяма тава, но ако ползвате по-малка, ще имате по-пухкав блат. Друг път ще ви покажа и това, а мисля, че успях да заснема няколко кадъра и от самото приготвяне, така че може би ще пусна рецептата и като reels в Инста ( надниквайте и там:)
Ще се убедите, че рецептата е много бърза и лесна и няма какво да сбъркате толкова. И да сбъркате, става въпрос само за яйца и захар, не е голяма работа. Виж, голяма работа е, че на моя позната и доставиха черни плочки за стълбището на новата й къща и работниците са си ги залепили. Това вече е проблем, защото си е друго да чистиш черно стълбище до края на живота ти :), при все, че вината не е твоя.
Затова, много ви моля мили хора, за нито една рецепта не си заслужава да й се косите толкова и ви го казва жена, която е изревала доста в опит да постигне съвършенство. Най-вкусното и съвършено чувство е това на щастие...
а то идва от това да хапваме добре, спим спокойно, творим редовно,
целуваме силно и прощаваме бързо :)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpNBGxBh_XNW4SdVTxwCfw567wh0PNNjzmF-sjeYaT9oYQ4C1ZzlwEP4CVL0yH2axdcWuf7-FCg5353npOP38B96p-IydBzhJECS9NM50wqZBGYndxl0j4e4gTFWk-FhOyzlcxI4UYsu_rGP1WMqeL6Mie6mlTholDmXOyq5TqyUL6lneF-r7TD88lgA/s16000/cr15.JPG)