сряда, 3 октомври 2018 г.

Поширани круши в бяло вино и заливка от шоколад / Wine poached pears and chocolate sauce


Много често пренебрегваме консумацията на плодове, ако не са включени в някоя пищна торта или десерт като цяло, но истината е, че ако някой ви поднесе днешната рецепта ще се биете по главата защо не сте си я приготвяли и по-рано. Поширането на круши не е новина и една от първите ми рецепти в блога е за такива, но в червено вино и доста по-коледна рецепта. Този път обаче искам да ви изненадам с вариант, който е по-есенен и лек като вкус, а на всичкото отгоре и с шоколад. 

Аз може и да не разбирам от зацепване на ангренажен ремък, но от храна разбирам и ви обещавам - тази рецепта ще ви впечатли. След поширането, крушата става още по-вкусна, а лъжичката преминава през плода като през масло. В комбинация с шоколада и ядките, десертът е всичко това, което ще вплитали и най-взискателните гости или членове на семейството, без да се налага да правите сложни рецепти или пък да се ядосвате, че сте яли нещо супер калорично. 


Избора на алкохол в рецептата оставям на вас, като е важно само да ви допада на вкус :) Но ето и какво ви трябва още: 

Необходими продукти:
3 бр. круши

300 мл бяло вино
100 мл вода
60 г захар
1 пръчка канела
1 бр. звезден анасон
няколко капки лимонов сок

За ганаша:
100 г тъмен шоколад
100 мл течна сметана
2- 3 сл. ликьор

Още:
Крокан за поръска

Започваме като слагаме водата, виното, лимона, захарта и подправките в подходящ съд на котлона. Прибавяме почистените и обелени круши - цели. 


Оставяме ги да покъкрят на тих огън ( след завирането им) във вкусния винен сироп, около 10-15 минути, а  след това оставяме да изстинат в него.

През това време може да направим ганаша, като загреем отново на котлона сметаната и към нея прибавим начупения шоколад. Разбъркваме докато получим хубав шоколадов сос към който прибавяме и ликьора. 


Сервираме сочните и ухайни круши със заливка от шоколадовия ганаш, все още течен ( ако е стегнал, загрейте леко на микровълнова/ котлон докато се разтопи отново) и поръска от крокан или просто ядки.
Да ви е сладко! 

п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...