сряда, 17 април 2024 г.

Сладки канелони / Sweet Cannelloni

Ако някой ми беше казал по-рано за този трик, нямаше да му повярвам, А, вие знаехте ли, че може да изпържите "сурова" паста и да се получи супер лесен десерт? Ей, сега ще ви скрия шапката! 
Тези сладки канелони най-близко бих ги определила като вкус като канолите, макар от черупките до крема, всичко да е различно. И все пак, само едно пържене на готови канелони и ето, че имаме перфектните тръбички за пълнене. И тъй като сега бързите, лесни и ефектни десерти са ми страст, реших, че Боян ще успее да поседи в столчето за 10 минути докато ги направя. Те горе долу за толкова стават. Е, налагаше се да го занимавам с разни неща през това време, като щателно облиза всички накрайници за шприцоване, но нали ние ще си ги ядем :) 

Истинско приключение е да се готви с бебе, защото си го представях първо като в някоя анимация на Дисни, в която му подавам неща, а той умело се включва и следи с интерес.  Моят разбойник обаче седя в столчето 5 минути, после го пуснах на пода, а той почна да протяга ръчкайки за гуш, обикаляше  и вадеше посуда от шкафовете, размахваше дългата дръжка на мопа,  катереше се по краката ми до оголване на пухкавата ми задница, а аз горката просто се опитвах да направя един десерт. 
И въпреки, че не бе точно филмче на Дисни, бе също толкова сладко и забавно, ако не и повече. Истинският живот е хубаво нещо, така да знаете. Дори и хобито или работата ви да зависят от социалните мрежи ( както при мен), винаги може да запазите хубавите си моменти за себе си, такива, каквито са най-истински.


 Без повторение на кадъра до перфектност, без идеалната детска стая достойна за Инстаграм, без чистите и спретнати по последна мода деца. Просто един безнадеждно разхвърлян апартамент с играчки по пода, гонеща топче котка, забутани чехли под дивана, високо вдигнати дистанционни (и всичко чупливо), пълзящо бебе с желания да гризе всичко наред и мокри кърпи във всяка стая. 

Хубавата новина е, че има и такива десерти:  За хора с две леви ръце, малко време, малко бебе, мързеливци, хитряги, умни тарикати и такива, които знаят, че вкусното не винаги значи from scratch. Хайде да ви покажа как :) 

Тази рецепта може да видите и във 


Необходими продукти: 
1 кутия канелони ( 250 г) 
250 г маскарпоне
250 мл сметана сладкарска за разбиване
2-3 с.л. пудра захар
100 г кокосови стърготини 
олио за пържене
мед за овалване

Загряваме в дълбок съд олио, така че канелоните да могат да плуват в него. Не пържа на максимална степен, но нека да е силна. След като мазнината е загряла слагам да се пържат по две, максимум три канелони* в мазнината, трябва да имат място, те сами ще почнат да се обръщат, щом се запържат от едната страна. Внимавайте, стават много бързо готови. Само една-две минути са им достатъчни да ги хване от всички страни. 


Пържим ги до светло кафяво и изваждаме от мазнината в чиния с кухненска хартия, да попие останалото олио.
*тази кутия е от Кауфланд, но има в Лидл и в други магазини, Търсете ги на щандовете с паста, кори за лазаня и спагети. 


Кремът правим като разбиваме с миксер маскарпонето, сметаната и захарта, Ако ползвате подсладена сметана, може и да няма нужда от захар, но една супена лъжица за разкош няма да развали нещата. 


Бъркаме докато получим пухкав крем и прехвърляме в пош за пълнене. 


Взимаме една по една канелоните и ги намазваме с мед, а след това 


ги овалваме в кокосови стърготини. 


След това ги пълним с крема с помощта на поша. 


Редим ги в подносче и уляляля....Всичко е готово.


Оставяме ги да преседят около час, за да се овкусят добре, но дори и веднага да ги хапвате, няма да има проблем. 


Обещавам ви, никой няма да може да познае, че това е просто пържена паста. 


Просто трябва да ги опитате...а после обезателно ми пишете 👇



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:



Харесва ли ви публикацията и моя блог? 

Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 






9 коментара:

  1. Чудесно изглеждат, Люси! Непременно ще ги направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли снимка на кутията?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, всяка една от тези стават - https://www.google.com/search?sca_esv=1a0f9f064b6384e7&sca_upv=1&rlz=1C1GCEA_enBG1024BG1024&sxsrf=ACQVn097yfUusgVeB6nnSJ2S2VV0I5roxA:1713949102611&q=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0&uds=AMwkrPtunHyV1xTAxG291DzmF_zdw9b0qnpHvbv9mD1NUkTiS8SP3lV4Yezks76XVw-UvQc0CreakmaBwZ_TwnLDF0JCO24NVpDHl5pTMXukTVM6_miOMmqtUG_7BX5SL3AABPVhegsqRfUuMWmIIWJDYWPXTNOB52n1I99ThH9xos910GYv9PJZ6JG3gy2Oigg054qSYXlE3c4ntjm1yxpLShrO6uHckEUkQjEEx8gI_CnjDEH7npb6jEmXLPjutlvYyQj3s2JMM8Bo_mFo3ZNiowmnwJ60MuJiy_3wC2aVKlPBY9e9-h8NJxnnLOc_bnwhlzRqqWg-&udm=2&prmd=ivnbz&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwi39LH7vdqFAxVT-gIHHc9iCZMQtKgLegQIDRAB&biw=1508&bih=695&dpr=1.25

      Изтриване
    2. Страхотно изглеждат Люси!А омекват ли канелоните на следващия ден или остават хрупкави?

      Изтриване
  3. Има ли вариант да се изпекат, а не да се пържат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мисля, че ще се получи толкова добре, но може да опитате, добре ги намажете в мазнина :)

      Изтриване
  4. Здравей, канелените станаха страхотни, питаха ме аз ли съм ги правила, или са купени от някъде. Всички ги харесаха. Много ти благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...