Ако някой ми беше казал по-рано за този трик, нямаше да му повярвам, А, вие знаехте ли, че може да изпържите "сурова" паста и да се получи супер лесен десерт? Ей, сега ще ви скрия шапката!
Тези сладки канелони най-близко бих ги определила като вкус като канолите, макар от черупките до крема, всичко да е различно. И все пак, само едно пържене на готови канелони и ето, че имаме перфектните тръбички за пълнене. И тъй като сега бързите, лесни и ефектни десерти са ми страст, реших, че Боян ще успее да поседи в столчето за 10 минути докато ги направя. Те горе долу за толкова стават. Е, налагаше се да го занимавам с разни неща през това време, като щателно облиза всички накрайници за шприцоване, но нали ние ще си ги ядем :)
Истинско приключение е да се готви с бебе, защото си го представях първо като в някоя анимация на Дисни, в която му подавам неща, а той умело се включва и следи с интерес. Моят разбойник обаче седя в столчето 5 минути, после го пуснах на пода, а той почна да протяга ръчкайки за гуш, обикаляше и вадеше посуда от шкафовете, размахваше дългата дръжка на мопа, катереше се по краката ми до оголване на пухкавата ми задница, а аз горката просто се опитвах да направя един десерт.
И въпреки, че не бе точно филмче на Дисни, бе също толкова сладко и забавно, ако не и повече. Истинският живот е хубаво нещо, така да знаете. Дори и хобито или работата ви да зависят от социалните мрежи ( както при мен), винаги може да запазите хубавите си моменти за себе си, такива, каквито са най-истински.
Без повторение на кадъра до перфектност, без идеалната детска стая достойна за Инстаграм, без чистите и спретнати по последна мода деца. Просто един безнадеждно разхвърлян апартамент с играчки по пода, гонеща топче котка, забутани чехли под дивана, високо вдигнати дистанционни (и всичко чупливо), пълзящо бебе с желания да гризе всичко наред и мокри кърпи във всяка стая.
Хубавата новина е, че има и такива десерти: За хора с две леви ръце, малко време, малко бебе, мързеливци, хитряги, умни тарикати и такива, които знаят, че вкусното не винаги значи from scratch. Хайде да ви покажа как :)
Необходими продукти:
1 кутия канелони ( 250 г)
250 г маскарпоне
250 мл сметана сладкарска за разбиване
2-3 с.л. пудра захар
100 г кокосови стърготини
олио за пържене
мед за овалване
*тази кутия е от Кауфланд, но има в Лидл и в други магазини, Търсете ги на щандовете с паста, кори за лазаня и спагети.
Кремът правим като разбиваме с миксер маскарпонето, сметаната и захарта, Ако ползвате подсладена сметана, може и да няма нужда от захар, но една супена лъжица за разкош няма да развали нещата.
Бъркаме докато получим пухкав крем и прехвърляме в пош за пълнене.
Взимаме една по една канелоните и ги намазваме с мед, а след това
ги овалваме в кокосови стърготини.
След това ги пълним с крема с помощта на поша.
Редим ги в подносче и уляляля....Всичко е готово.
Оставяме ги да преседят около час, за да се овкусят добре, но дори и веднага да ги хапвате, няма да има проблем.
Обещавам ви, никой няма да може да познае, че това е просто пържена паста.
Просто трябва да ги опитате...а после обезателно ми пишете 👇
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
👉Тik Tok:
Харесва ли ви публикацията и моя блог?
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти !
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com
Благодаря ви, приятели!
Чудесно изглеждат, Люси! Непременно ще ги направя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели. Ще се радвам да ти харесат.
ИзтриванеМоже ли снимка на кутията?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, всяка една от тези стават - https://www.google.com/search?sca_esv=1a0f9f064b6384e7&sca_upv=1&rlz=1C1GCEA_enBG1024BG1024&sxsrf=ACQVn097yfUusgVeB6nnSJ2S2VV0I5roxA:1713949102611&q=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0&uds=AMwkrPtunHyV1xTAxG291DzmF_zdw9b0qnpHvbv9mD1NUkTiS8SP3lV4Yezks76XVw-UvQc0CreakmaBwZ_TwnLDF0JCO24NVpDHl5pTMXukTVM6_miOMmqtUG_7BX5SL3AABPVhegsqRfUuMWmIIWJDYWPXTNOB52n1I99ThH9xos910GYv9PJZ6JG3gy2Oigg054qSYXlE3c4ntjm1yxpLShrO6uHckEUkQjEEx8gI_CnjDEH7npb6jEmXLPjutlvYyQj3s2JMM8Bo_mFo3ZNiowmnwJ60MuJiy_3wC2aVKlPBY9e9-h8NJxnnLOc_bnwhlzRqqWg-&udm=2&prmd=ivnbz&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwi39LH7vdqFAxVT-gIHHc9iCZMQtKgLegQIDRAB&biw=1508&bih=695&dpr=1.25
ИзтриванеСтрахотно изглеждат Люси!А омекват ли канелоните на следващия ден или остават хрупкави?
ИзтриванеИма ли вариант да се изпекат, а не да се пържат?
ОтговорИзтриванеНе мисля, че ще се получи толкова добре, но може да опитате, добре ги намажете в мазнина :)
ИзтриванеЗдравей, канелените станаха страхотни, питаха ме аз ли съм ги правила, или са купени от някъде. Всички ги харесаха. Много ти благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного се радвам и благодаря за отзивите.
Изтриване