Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток ток
Месец Юни е детският месец - тогава е Международният ден на детето, но и
всички деца излизат ваканция. Навсякъде се изпълва с техния смях и игра от рано
до късно вечер. За нашето семейство месец Юни е още по-специален, защото през
този месец е роден и Боян, който след две седмици ще навърши две години.
Замислих се за детството и какви закуски хапвахме тогава, освен любимата попара, пържени филийки и мекички. Мама не беше голям почитател на сандвичите, но това навярно беше заради трудните години, когато не се намираха кашкавал или салам в излишък. Затова пък обожавах да гостувам на леля в Пловдив по цяло лято, а там всяка сутрин започваше именно с тази високо протеинова родопска закуска. При леля беше ларж - все се намираше някакъв колбас, понякога дори луканка. Реших да ви я представя и на вас по същия начин, защото все някога ще се уморите от авокадо тост и ще поискате да опитате нещо наистина близко до балканския ни вкус.
Тази закуска се приготвя буквално за минути, с достъпни
продукти, а сега още по-лесно - използвам Picantina трапезна шарена – най-традиционната българска
комбинация от натурални и ароматни
подправки. И много важно – не съдържа оцветители, мононатриев глутамат,
глутен. Ето как:
Тази рецепта може да видите и във
Не е голяма философия. Слагаме в купа изварата, добавяме
майонезата, шарена сол на вкус и разбъркваме. Леля винаги добавяше доста червен
пипер, за по-розов цвят, знаеше, че обичах тази розова закуска. Освен това
слагаше и никоя щипка черен пипер, ей така за пикантност. Може да добавите и
чесън, но за мен тогава става повече като разядка за обяд или вечеря. Ако все
пак държите да има чесън, добавете Picantina чесън на гранули /солничката/.
Всяка седмица леля приготвяше нова доза, като просто допълваше към предишната (ако е останала), затваряше в бурканче и хоп, в хладилника.
Толкова е вкусна добре изстудена върху мека филийка в топлите дни, че няма да имате нужда от нищо друго.
Моето кулинарно пътешествие продължава тук:
Страница на блог във Facebook :
👉 Lussi`s World of Artcraft Кулинарна група
на приятел , където можете да публикувате себе си във Facebook :
разкошно стана с малко чесън....
ОтговорИзтриване