Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток ток
Към края сме на юни месец, и дано не началото на нова световна война. Ударно начало за рецепта, но такова е времето, в което живеем.Човек да се чуди за кое по напред да се притеснява. Дали и преди време е било така и просто липсата на информация ни е карала да се чувстваме по-сигурни?
С годините определено не става по-лесно да приглушим тревожните мисли, но поне за мен, решението е колкото по-глобални са тревожните ми мисли, толкова повече да се центрирам около малките моменти на щастие, които изпитвам всеки ден. Като това как в момента Боян си пее сладко някаква измислена песничка, а само преди няколко часа прекрачи прага на яслата за първи път. И ние заедно с него бяхме със свити сърца от днешната нова голяма крачка за малкия човек, но се справихме с начинанието геройски.
Тати отиде на работа, мама отиде за първи път до офиса да направи постъпления за връщане, а Боян успя да изкара почти до обяд в нова среда, без нас и биба. Аз лично го отчитам като много продуктивен и успешен ден.
В неделя пък имаше рожден ден и стана на две, но за това ще ви разказвам друг път, като ви покажа още една очарователна торта. Днешната изпревари рожденденската, защото не мога да се стърпя да не ви я покажа. Тази може да си я приготвите на бързо, още през седмицата и няма нужда да пускате печката.
Днешната торта е вдъхновена от пандемията наречена "Дубайски шоколад", от която до момента не съм засегната. Не, че няма да се случи някога, но честно казано, опитвайки самия шоколад и различни версии, които ми пробутваха, така и не ме впечатли. Докато не попаднах на тази рецепта и си казах, ей това вече ми харесва.
100 г масло
200 г крем от шамфъстък
2 с.л. масло
6-7 бр. фини кори София мел
250 мл сметана
250 г крема сирене
100 г тъмен шоколад
80 г пудра захар
Смиламе бисквитите в чопъра и прибавяме разтопеното масло. Когато нямам какаови бисквити, просто добавям малко какао към сместа и точно така направих и този път. Разбъркваме и намачкваме хубаво сместа, докато я суетим с текстура на мокър пясък.
Разпределяме бисквитената смес на дъното на форма за торта с размери около 20-22 см и пъхаме в хладилника да стегне.
Разпределяме и него върху бисквитения пласт и прибираме в хладилника.
В отделна купичка разтопяваме шоколада. Аз използвах черен, тъй като смятам, че е най-подходящ за този мус. Започваме да прибавяме малко от крема към него, разбърквайки енергично с телена бъркалка, докато се темперира така, че да може да го прехвърлим обратно в купата и да продължим да разбиваме. Така ще премахнем възможността кремът да се пресече от топлия шоколад.
Моето кулинарно пътешествие продължава тук:
Страница на блог във Facebook :
👉 Lussi`s World of Artcraft Кулинарна група
на приятел , където можете да публикувате себе си във Facebook :
Люси,Вие сте уникална! Чудесно решение за комбинация на кори вместо кадаиф с крем от шамфъстък. И останалите пластове са супер. А за българския шоколад идеята в проект е отлична. Наскоро в Дубай опитах прословутият им шоколад-нищо особено. Българският ще го бие на 100%
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за милите думи и окуражения :) само време да имам и ще я осъществя :)
ИзтриванеЗдравейте,прекрасна торта,благодаря за споделянето.Крем от шамфъстък се продава в готов вид или означава пасиран шамфъстък?Простете незнанието ми
ОтговорИзтриванеЗдравейте, да, продава се в най-различни видове. С по-голямо или по-малко съдържание на ядкова паста, което влияе и на цената. Скоро ще споделя и начин как да си приготвите домашен крем.
ИзтриванеКакто винаги със супер оригинални и страхотни идеи!
ОтговорИзтриванеВсички твои рецепти,които съм изпробвала са невероятни и винаги сполучливи🙂! Продължавай напред и ни радвай винаги със нови и интересни неща!🤗
Благодаря от сърце за милите думи <3
ИзтриванеЛюси, страхотна торте а идея! Да попитам, като така и така запичаме коричките, с "домашна юфка" дали ще стане?
ОтговорИзтриванеМисля, че ще стане, но гледай да я начупиш доста на ситно, защото все пак е по-дебела.
ИзтриванеСтрахотна
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеЧудесна торта Люси! Варианти много,но този ми допада и скоро ще направя! Сега измисли и крем със шам фъстък,че полудяха с тия цени- гледам варира от 7лв- до 25лв за 200гр- луда работа!
ОтговорИзтриванеДа, подготвям един крем, тъй като и аз търся вариант да създам собствен крем с шам фъстък.
ИзтриванеЗдравейте, вълшебнице в кулинарията! Страхотна идея и рецепта! Всички Ваши предложения са супер!
ОтговорИзтриванеМного благодаря :)
ИзтриванеА каква е сметаната? Може ли снимка?
ОтговорИзтриванеМоже да ползвате растителна или животинска течна сметана, подходяща за разбиване на сняг.
ИзтриванеДа разбирам ли, че половин пакет кори използвахте?
ОтговорИзтриванеДа, около половин пакет.
ИзтриванеЗдравейте!Тортата изглежда много вкусна!☺️Искам да попитам,мл.сметана животинска ли е?
ОтговорИзтриванеМоже да ползвате и растителна и животинска.
Изтриване