Ново!>>>Последвай ме в ТИКТОК тук!
Дами и господа, представям ви най-лесния, ефектен десерт на света. И тази рецепта е 2021-ва година, когато го видях в един италиански сайт и така го кръстих "Шоколадов италиански десерт". Ако кажа, че е много лесен за приготвяне ще е меко казано. Може би най-взискателната част е, че се приготвя с агар агар вместо желатин, но вие все пак може да си го заместите ако решите. Ако трябва да го опиша, бих казала, че e като изстуден горещ шоколад, ако има нещо такова като вкус.
Смятам, че е чудесен десерт за празниците, защото след всички софри, понякога нямаме място за цяло парче торта, но на едно парченце от тази наслада няма да откажете. Освен това е истинска наслада за очите как се режат перфектните гладки като коприна парчета, падащи като блокчета едно след едно.И макар да приготвих десертa през 2021, го направих скоро отново, за да снимам клип към рецептата и да видите колко лесно става.
ВИДЕО РЕЦЕПТАТА както винаги може да видите в
Ето и какво ще ви трябва за рецептата:
600 мл прясно мляко
2 с.л тъмно какао
150 г кафява захар
щипка сол
7 г агар-агар ( или желатин)
150 г шоколад * по желание
Много е лесно. В касерола смесваме всички продукти без шоколада. Той е бонус, който аз добавям за по-наситен вкус, след като сместа тръгне да завира. Разбъркваме постоянно с телена бъркалка, докато получим хoмогенна смес. Оставям я да поври точно две минути, докато бъркаме непрекъснато. Сместа ще се сгъсти леко. След това, в кутия от натурален сок ( добре измита), прехвърлям шоколадовата смес. ( Имайте предвид, че ако ползвате желатин, не може да го оставяте да завира и трябва да го добавите най-накрая, след като сте дръпнали сместа от огъня. Желатинът ще желира сместа, но ако искате да седи по-твърдо, използвайте агар- агар или използвайте по-голямо количество желатин, около 60-70 г)
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Ах колко вкусно изглежда 😋дали е възможно прасното мляко да се замени с ядково 🤔
ОтговорИзтриванеДа, може :)
ИзтриванеЛюси, леле, каква вкуснотия споделяш! Изглежда лесно. Разбира се си се погрижила и за красивото поднасяне! Благодаря
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря от сърце, Нели <3 Весели празници!
ИзтриванеИзглежда чудесно и скоро ще го направя. Всичко шоколадово ме изкушава и ще заместя желатина с куахада! Светли празници!
ОтговорИзтриванеМного благодаря :) вярвам, че ще стане много вкусно!
ИзтриванеЛюси, колко желатин трябва?
ОтговорИзтриванеЕдно пакетче мисля, че ще е достатъчно
ИзтриванеМмм, шоколадово вълшебство ала Lussi's World! Ще се пробва! Благодаря! ❤️ Светли празници! ❤️
ОтговорИзтриванеМного благодаря <3 Светли празници!
ИзтриванеЛюси, влюбих се в този десерт, кълна се! Ще го приготвя задължително за празниците. Кажи, моля, от къде купуваш агар агар? Има ли в Кауфланд или Билла?
ОтговорИзтриванеЗдравей, аз купувам от Био магазините, но са ми казвали, че в някои магазини Kaufland също са намирали. Поздрави и усмивки!
ИзтриванеСтрахотно изглежда и звучи много бързо и лесно. Ще го пробвам по празниците. Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеМоля :) ще се радвам да ви хареса :)
ИзтриванеЖивея в малък град. Био магазини няма. Днес търсих агар агар в Кауфланд, не намерих. Вместо него взех желатин на листове. Опаковката е 10 гр. Множко ли ще дойде? Виждам, че в рецептата агар агарът е 7 гр.
ОтговорИзтриванеЗдравей, съотношението не е същото. По-важното е да видиш на опаковката на желатина колко желатин ти трябва за 500 мл течност, толкова да сложиш :)
ИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта!Може ли да използвам готварска сметана(разредена)вместо мляко?
ОтговорИзтриванеМоже :)
ИзтриванеПолучи се страхотно шоколадово изкушение,подобно на пудинг,единственото сложно нещо беше ваденето на десерта от кутията🫠.Оставих малко отпечатъци от пръсти,не стана перфектен като твоя😭
ОтговорИзтриванеПри мен, доста лесно се извади, но е добре да разкъсате кутията в началото :) Важното е, че вкусът е там.
ИзтриванеАз го поръсих с кокосови стърготини.
ОтговорИзтриванеСтана страхотен.
Много се радвам :) благодаря за отзива
ИзтриванеКак разтваряте желатина преди да го прибавите? Във вода? В част от млякото?
ОтговорИзтриванеПросто го накисвам както е написано на опаковката му
ИзтриванеИ още един въпрос, някой пробвал ли е с ядково мляко?
ОтговорИзтриванеНяма проблем да стане, силният агар-агар ще желира всичко
ИзтриванеТоку що го направих с ядкото мляко и се получи доста добре.
ИзтриванеНищо не се получи, вкусна смес, но в никакъв случай не беше като на снимката. Рецептата е изпълнена точно
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не разбирам какво не се е получило. Други също направиха рецептата и я изпълниха точно и им се получи.
Изтриване