Тази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток тук
Ако има по-просто и елементарно нещо от днешната рецепта това може да бъде само разговор между Валери Божинов и Нора Недкова. Може би една пот най-любимите ми рецепти за правене у дома, защото може да сглобите тортата за 5 минути и час - два да стегне в хладилника. Много свежа, много лека и по нищо не отстъпва на оригинала.
Да ви призная, не съм проверявала дали някои е правил подобно нещо досега, но знам, че на мен лично си ми хрумна идеята по някое време зимъска на 2019 година. От тогава са и снимките, но заради вас се "жертвах" и я направих онзи ден за да сглобя и едно видео набързо.
Тази рецепта може да видите и във
6. бр арабски питки ( лаваш)
900 г заквасена сметана
100 г пудра захар
сладко от боровинки
200 г орехи
Единствената задача, която се доближава минирано до готвенето тук е да смесил заквасената сметана с пудрата захар на крем. Не го правете е миксер, а на ръка, за да не се втечни сметаната, Може да го направите с телена бъркалка или с обикновена лъжица. Аз слагам малко пудра захар, но затова пък слагам повече сладко и затова сладостта ми е достатъчна. Ако обичате повече сладичко може да добавите още захар - питайте и коригирайте.
Ще се учудите колко много се доближава до оригинала. Арабските питки се доближават максимално до вкуса на тънък блат, а е толкова лесна за направа. ( Виж шоколадовата торта с арабски питки тук)
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Привет,
ОтговорИзтриванеС какво може да се замени заквасената сметана, не харесвам вкуса и 🤔
В основата на тази рецепта е именно заквасената сметана, но предполагам с цедено кисело мляко ще стане също.
ИзтриванеЗдравейте, арабските питки са двойни, за да се пълнят вътре. Както са си двойни ли се редят за тортата? Или се разделят на две и се редят единични? Мерси.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, както са като единица в плика така ги редя :)
ИзтриванеЗдравейте! Плитките Лаваш, изпичат ли се леко или направо така се слагат?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз ги слагам направо. На снимките има запечени от по-стара рецепта, тъй като тогава имах домашни.
ИзтриванеЗдравейте, как слагате орехите отстрани на тортата. Печени или сурови?
ОтговорИзтриванеПросто ги слепете на ръка, има крем отстрани и си залепват. Може да ползвате печен и сурови, въпрос на вкус :)
ИзтриванеЗдравейте! Питките с какъв диаметър са ориентировъчно, тъй като на пазара има различни размери?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, около 20 см са питките, които съм ползвала. Може да ползвате и по-големите, съответно увеличете крема с половин доза или просто напарвате по-малко пластове.
ИзтриванеМоже ли да се използват тортила питки?
ОтговорИзтриванеМоже, моя приятелка в Англия прави тези торти с тортила. Поздрави!
Изтриване