Знаете, че седмично обичам да ви предлагам бързи вечери, богати на вкус и бедни на време за приготвяне. Днешната рецепта е нещо невероятно вкусно, лесно за приготвяне и гарантирам - ще се хареса на всички!
Още щом захладня тези дни, веднага си припомних прекрасния дъждовен летен ден във Верона, който споделихме с половинката. (Това и няколко бутилки вино, но пък там виното го сервират като сутрешно кафе, така че кой няма да се опияни по красотите на Италия)
Седейки в едно от заведенията в "махалата" на Жулиета, подготвяйки традиционното писъмце, което туристите оставят заедно с катинарче в двора на нейната къща, ние с Митко решихме да се подкрепим с нещо за хапване (и пийване, и пийване!) Той се спря на пица, а аз избрах една много семпла на вид, но всъщност чудесна на вкус паста пенне, с италианска наденица и сушени гъби.
"Мила ми, Жулието....."
Останах очарована от това, че за пръв път успях да се насладя на наистина вкусна, прясна паста, която не е потънала в сос, а количеството месо и гъби също бяха в перфектно съотношение. Веднага знаех, че щом се прибера у дома ще се опитам да си спретна тази вкусотия и до ден-днешен съм я правила няколко пъти. Така и обаче не стигаше до блога, но ето че и това се промени.
|
Когато най-сетне ми попаднаха под ръка пакет сушени манатарки и безглутенови макарони от кафяв ориз, реших, че това ще е следващата рецепта, която ще ви представя. Хубавото е, че този вид паста вече се намира все по-лесно, а на вкус почти няма разлика. Ако досега не сте я опитвали, не пропускайте да разширите кулинарните си хоризонти, а защо не направо с моята рецепта?!
Ето и самата рецепта:
Необходими продукти:
120 г макарони пенне от кафяв ориз (може и обикновени, ако не държите да са без глутен)
10 г сушени гъби манатарка
100 г сурова луканкова наденица
120 мл течна сметана за готвене
2-3 скилидки чесън
масло/ зехтин
пармезан
мащерка/ сол
Започвам като сварявам около половината пакет (за 2-3 порции) в малко подсолена вода.
През това време накисвам манатарките също в гореща вода, за да омекнат.
След това нарязвам на ситно чесъна, гъбите на средно големи парчета, както и суровата луканкова наденица. Ако имате достъп до деликатесен магазин, препоръчвам ви да си вземете парче италианска наденица, за автентичен вкус.
Започвам като в малко масло и олио запържвам за кратко парченцата наденица и чесъна. Прибавям и нарязаните гъби.
Прибавям отцедената от водата паста и разбърквам за кратко, така че да може да поеме от ароматите в тигана. Последно прибавям и сметаната. Аз използвах тази, която става и за готвене и за разбиване.
Разбърквам всичко и овкусявам със сол, ако е необходимо.
Поднасям ястието поръсено с прясно настърган пармезан и ронена мащерка. не може да си представите аромата, който се разнася от чинията...
Опитайте и вие!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Прекрасна публикация, Люси и рецептата и снимките от Италия, всичко носи летен полъх. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Поздрави сърдечни!
ИзтриванеЛюси, права си, безумно вкусно е, дори ще го повторя днес, само че за да се вмести в режима ми ще е с пълнозърнести макарони.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесало толкова! Замествай на воля :) Поздрави сърдечни!
Изтриване