Научихте ли новината? Четири планети ще бъдат ретроградни този октомври!!! Ми да идват вече, че откога ги чаках/?! Тази 2020-та взе да доскучава. Не знам за вас, но аз реших, че няма да пазя повече диета. Налях си един шот уиски в сутрешния чай и мога да ви кажа, че съм много по-спокойна и оптимистично настроена. И без това навън захладя, заваля, скоро и извънземните ще кацнат, за къде да я пазя тази фигура? Както прогнозите сочат, зимата ще ни затворят у дома отново заради карантини и вируси и няма кой да я види под трите ката дрехи.
С баба започнахме да затваряме даже зимнината от Джони Уокър и Джеймисън в буркани и сега и Апокалипсис не ни плаши.
Така де, мога да кажа с ръка на сърцето, че с наближаване на края на годината, всички сме на последни сили - и психически и физически, а желанието за топли и сгряващи напитки, отпускащи нервната система са повече от добре дошли, а Д-р Радва би казала - и препоръчителни!
Ето, аз например искам днес да ви изкуша с едно торте, което ще ви омае с невероятна визия, но и вкус. Най-хубавото е, че е толкова лесна, че и пиян може да я направи.
За да не стигаме до там обаче, използвам от ароматната есенция на Др. Йоткер, за да може и по-малките от mi familia да я опитат. И така, като сме почнали - и два от техните нови крема - Специален пудинг за бисквитена торта.
Не можах да не се изкуша, тъй като знаете ,че лакомията и мързелът в мен са двигателна сила и понякога обожавам да създавам много лесни и бързи торти като днешната.
Преди години за първи път опитах такава бисквитена торта на топки и ми стана фаворит. Сега ви представям и тази рецепта, която може да си ИЗПРИНТИТЕ ОТ ТУК направо!
Необходим продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt9nlGhSif1b8XZamishyphenhyphenFP6aF-cfw7nigowC-2bA1TbNWCeLlJsbuupRxQtY6Xwwwg76ObCVWRs1kWEkw98stk12Czd5aBUTrgppz1JfhLL0g0fRJxLlgGEmUonpykgcovPFxoLzhpV_D/w428-h640/bi5.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1E_4IKiTwGbjZ5w3c4LBav9Hb0o6h0lrmxQO7Pe36W26WyN5CtUx1en2tUQ_tVz-CattW7vpJBcMl5Ofp55I4xDSveGckXFooxjNrd1nGM9m3A63Pphzxs_5ZFy_aVBMtD5n1MbjN0ROX/w428-h640/bi1.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjavS_tkVFS9yUXALXESdptP2Avv38dRBnzvJ_YvjBZ4-hRwohmn50Hn63tlanhNPPsbajrV861GmAFt3thNr-nb2hdCUXubKzT9LVk-9XzkRVVX500mLGEaI6KBBkN-jZWd9HtNSKU7QU3/w268-h400/bi10.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuoSLRaR0kqisqlFnNshbRWGSLctOYA9SUPYe36o3x51HmqoLG9i4A0cvZlQ8w4lChuP7NdjlTJ3n_Q2eY_6QF8pnqpgkpkrBeEPAjvxPzO3C3eTeTvN3wIfdRdiJrJmcrAEGoAhZfU7hp/w640-h428/it13.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcSoXJ1kVQFHifVD5O9aZ9netxQ8z2b_l-bZdgQSG7RCkJ2p9DcSzf0kDAoP9HaNOpfI2g08MBmQOgWoZEY-yNWZ6RB3lT8WZuuIyqu8pkdJBxUBJpKlMcmDlz3ow-K7wNZw7x7xBFK-bi/w640-h428/bi12.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1ZFh9x_70UauDwx713rIyMa6YWAmofX6TagspUXAxMZaENsO6CyOfFANKcWZhVBbdT3dvpUHBHP0c9-BPghn0do5b1iEUh1V-NIADFcoqa094kv9uhpTlbgERI6CG_5c0hFTGLAzAR2-n/w640-h428/bi15.JPG)
200 г бисквити (1 пакет какаови)
200 г бисквити (1 пакет обикновени бели)
1600 мл прясно мляко
140 г захар
100 г стафиди
70 г шоколадови капки
1 пак. шоко перли Dr.Oetker
Започваме като накисваме стафидите в малко гореща вода, към която прибавяме 1 ч.л. от есенцията ром. Докато стафидите се накисват, приготвяме двата крема едновременно, но в два отделни съда на котлона.
Приготвяме ги спрямо описанието на пакетчето, но всеки с 700 мл мляко и по 70 г захар за пакет пудинг, отделно ще ни трябват 200 мл мляко за овалване на бисквитите.
След като кремовете са готови, а стафидите набъбнали, започваме със сглобяването на тортата. Избираме подходящ съд за реденето на тортата. Започваме с пласт шоколадови бисквити, като всяка топваме съвсем за малко в останалото ни прясно мляко. Отгоре разпределяме част от ваниловия крем и поръсваме с "пияните" стафиди.
Започваме да редим втория ред с белите бисквити, които също топваме в мляко. Върху тях слагаме от шоколадовия крем и поръсваме с шоколадови капки (или заменете с нарязан на ситно шоколад по желание).
Слагаме отново шоколадови бисквити (пак потопени в мляко) и добавяме още от ваниловия крем.
Отгоре украсяваме с останалите ни шоколад, стафиди, захарна декорация и шоколадов крем.
Оставяме тортата напълно да изстине (мин. 4 часа в хладилник) и я сервираме на топки с помощта на лъжица за сладолед. Загребвайки от всички пластове, оформяме вкусни и ароматни порции с мраморни цветове, които преливат, а вкусът им е неописуем.
Може да комбинирате вкусовете с малко плодове, горещ шоколадов сос, хрупкави перли и да не забравяме ..ароматно питие ;)
Няколко "топки" торта и съм готова за ретроградния Октомври!
I fear nothing!
Надявам се моето предложение да ви е от полза и е ако е така, и искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята!
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!