![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYkV_cb-78_uNS31Zjs4qmwsnnteG4alNi9OHNt4qVMtgoCtTuNIdJYKXteiK6j41H_pMGXio9WzksgDIooD07z-3Up-z9-6ecT7c3gk8CPB3gU8xdftTJJ2fqMzz9Gw2_DFBZUZXTJfI/s320/250px-Masters_of_Horror-poster.jpg)
Тази публикация ще бъде малко по-различна от досегашните, като почти се изкушавам да пропусна вече задължителното въведение, което всеки уморен от отговарянето на един и същи въпрос и всяка година блогър трябва да направи, а именно традиционното: " Знам, че този празник не е наш..бла бла..но на мен ми харесва...бла бла..ако не ви харесва на вас..бла бла..моля, не четете и т.н".
Колкото и да е уморително обаче всяка година да се водят едни и същи спорове, хубаво е, че вещицата в мен не спи и хич не смята да спира да си живее живота както й е угодно, нито да спира да намира в него всеки един повод за радост, а Хелоуин, скъпи приятели е точно това. Весел празник!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsTzyE4rw8rLMrVvTRjyS1DMB3o3o1lRZT-IJyGb8D402zdSN3rZvreeGIMj_DhjRJ7dJch-cFGzbeJy89CD-ykpBv0-8VARy7xYlqKQvlQHSy5eYVjc0m8OzuKFQL2TNXAOO4V1Yq5CU/s400/tumblr_m3zx9mxYO81qb9pa3o1_500.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLi8JrhpSURX9WxsBGXfNcHb-qWzkkvH0P6gnUd6tjRx4WmmeippAYO2i_eJCBt3XZvTS8AZT34UVupV_3nY7dlRWxDDh1cSJQC9aiA5gR8ouVe2xpScJ8Qkm_4Bbdw7mZa-x8ubEC0ho/s320/86eea0092015a877a024271bed9a3ced.jpg)
Не веднъж съм казвала, че макар да признавам безспорната красота на фондановите торти, вкусът на самия материал не ми е най-любим. За изработването на фигурки няма равен обаче и вярна на моите принципи, успях да се справя с минимално количество от него, но въпреки всичко да изглежда добре.
Остана ми малко време ( и белтъци от някъде) да спретна и едни целувки - кокали, като ми попадна в магазина някаква ужасна захар, която нямаше разбиване, и така си остана малко в сместа. Така е като не се доверих на изпитания си метод, за да си спестя няколко минути ( много умно, няма що)! Реших обаче, че всичко ужасно като ужасните ми целувки за този празник е таман тематично..така, че не съм "ревала" много по въпроса!
Ако търсите безпогрешна рецепта за целувки, с гарантирана идеално разбита захар, вижте тук !!!
Както ви споделих, няма да е традиционна публикация, тъй като доста от самата торта беше импровизирана, но като цяло използвах за основа тортата "Червено кадифе", която можете да видите тук!!!
В случая обаче, реших да я направя "Черно кадифе", като сложих повече тъмно какао и черна боя в блатовете и постигнах този тъмен цвят.
За да контрастира добре с тях, оцветих пък крема в червено..да бъде по-bloody :) Като цяло направих тройна доза от тортата, тъй като все пак целта беше и торта на два етажа.
Ако искате да разберете повече за самото сглобяване на такъв вид торти, както и покриването им с фондан, може да погледнете ТУК, където обяснявам подробно.
Прожекционния апарат беше предизвикателство до толкова, че трябваше да намеря малко фенерче, което се включва и изключва лесно. Да живеят китайските магазини и китайската храна!!!
Купих едно такова точно от кварталния "всичко за левче" store, и с моите не до там търпеливи умения за работа с фондан измайсторих ето това :
Залепих ги с малко вода, а от още малко парче фондан оформих и самата поставка, като общо взето беше някаква недъгава от моя страна работа като с пластелин, като финалният резултата на моменти много мязаше на меко дилдо. :)
За покриването на тортата с фондан също не съм си давала много зор, тъй като осъзнавайки, че по-голямата част от нея ще бъде покрита и с фонданова хартия, ми даде пълна свобода да си оставя ръцете където и както си поискам.
Добре е да спомена, че като цяло ползвах наистина качествен фондан, който беше приятно ароматизиран и предварително оцветен в черен цвят. Бих могла да кажа, че за мен е голямо улеснение да ползвам такъв фондан, тъй като месенето и оцветяването на фондана винаги ми е късало нервите, пък и никога не мога да получа толкова наситен цвят, освен ако не сложа цяла тубичка боя.
След като сглобих тортата, навлажних леко страните с малко вода и залепих ядливата хартия.
Получи се идеална гладкост, без никакви усилия :)
Още малко декорации, щрак на фенерчето и ето:
The Masterpiece is born!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBLZ4U8iKp6_B1BHJo-Yzl6nY1f8kRE7Xm6WoRUzEtpNzPBc_LWHbwUMxOe7i8kw0G2HV0MTCdk-Jaeb7G_LSvIdvJU7tcSAaYo3mpNE1gc1sMoPf6BkMSN1Q3jrhvxmiF1j4F3i2SEB4/s320/14d0q47.gif)
Ех, за съжаление не мога да ви я покажа в разрез, нито да ви дам друга възможност да я опитате, освен ако не я приготвите сами, но ви гарантирам..This is a CAKE to die for :)
Happy Halloween
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!