![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiS-xkIua3v1ZiUrBQfJI6A7Fw0Ayaehab23VsrkgC2RMHiorNcb4E4dQWxk9-jzXPlwfj18fs2zLPE7XhZng1YmA-nsLz_GsIQp-SyIB5uGiwvgvpl11D70Bix1jrQMMaM_luFhDIcleYgLZbi94ngE17TjX-KOKjqQDdTmI2fHLDav5c-6nD_WBt3ZA=w428-h640)
Едно от любимите ни неща с половинката преди пандемията беше в събота или неделя да излезем на брънч с английска закуска. Верно, започнахме традицията преди години по друга причина и тя беше заради махмурлука, който ни налягаше след щурите вечери в клубовете, метъл концертите, или заради сбирките с компанията на някоя открита местност, когато излизахме за по бира и се прибирахме по светло.
Последните години пък беше мързелив начин да излезем двамата на разходка и да хапнем закуска, без да се налага да си я приготвяме сами, като си наваксвахме клюките от седмицата като всяка нормална двойка. След пандемията обаче забравихме за това удоволствие. Заведенията все не работят, избягваме контакти, а завивките с приятели вече изглеждат като спомени от друг живот.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgJohDio7Cmp_KZJgjU4gIMtJ8FYy2lutcxKaLLc_BFslyXhrFbtR0SGKOG9jZrOeyDU9QgRksqzFCRXDk1o-xw7TSzcU69MkT4osIZAbfUzTK9z07-AywubL-qILMQlIHtzqZgr0wI0hL3DGGKXaoBwyHSLoEoCr4_t8JvmxphGaYx01QIYcxEy9FuBw=w640-h428)
Но както знаете, доказателство за интелигентността на видовете е способността им да се адаптират, затова стартирахме нова традиция. Сега един път в месеца, през уикенда се глезим с богата английска закуска, която ни служи и за обяд, защото си позволяваме да се наспим.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEinoi3-gUfj1kW-ccOYVNTj6puBNlN0AMpa_YKWoSMXPLD9I5Mgcxa-_shTvmMM_Snzk6uxCizBT6iFzKVawW52Yr10LLELOLQVHNpq724IWS1q9bmxUWzW9r8jWHbvnxpChZdcUpBK-fsk_OK-Cj8XwVBT3OVRZI0v-X7j02iEhuZVl_QPlnDikslJgA=w640-h428)
Предлагам ви и вие да я опитате и макар за някои да е по-калорична, според мен това са по-полезни калории от пърженето тесто например. С една такава закуска се чувствам сита за целия ден, докато ако хапна мекички, банички и други тем подобни на обяд съм на линия за още едно хапване. Ще ви представя любимата ни комбинация днес, тъй като като всяко ястие и това ви си има вариации. Да ви е сладко:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjASYy54KVC7q3VPCGEs0oe52IkHWg5W_41q-B6jcwGgKYOk02Tdr_DoWIaMm-fpm9pMKhG6e5nkycim0efoZ7P9sNcgmV60iPPuGaaoq08pm7n-KeTIMwz2eu62SpKls-UxSmAjnALBrw1qVwIBcf0StvCub3Xu2LZQMqpScp47WAKVjjVhPRfxcETXA=w428-h640)
Необходими продукти за 2-3 порции:
400 г наденички
150 г бекон
200 г гъби печурки
1 консерва боб в доматен сос
2 домата
4 яйца
По желание още: картофени крокети или лучени кръгчета,, pпрепечни филийки ръжен хляб
олио, масло, сол
Започваме като запържваме или гриловаме наденичките. Понякога пускат английски наденички в Лидл, но като цяло е добре да си изберем такива, каквито са ни вкусни. Все пак англичаните ядат и Black pudding , но ние не сме длъжни да приемаме такива извращения.
Започваме с наденичките, защото изстиват най-бавно.
В същата мазнина после запържваме гъбите и бекона, гъбкте до апетитен кафяв загар, а бекона - до хрупкавост :) ( Може да приготвите нещатната във фурната, ако искате да са една идея по-полезни)
Накрая в малко повече олио запържваме яйцата - аз ги правя на очи и смятам, че така е най-добре. Оставам жълтъка рохък, за да може да ни послужи за сос :)
Допълваме закуската с боб, пресне домат ( някъде го гриловат и него, но аз искам да има и нещо свежо към закуската).
Лучени кръгчета или картофени крокети също се слагат понякога, но те не са задължителния елемент. Опитайте я този уикенд и ако го направите, не забравяйте да ми покажете снимки - ще се радвам да видя какво още сте добавили към закуската :) и да ги споделя в акаунтите за вдъхновение.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар