СТРАНИЦИ:

петък, 12 юли 2024 г.

Мини понички с две съставки / 2-Ingredient Mini Donuts

 

Не мислех, че мога да стана още по-мързелива, но ето, че осъзнавам необятностите на човешките (не)възможности :) Намерих рецепта за понички само от два продукта и смятам, че попаднах на нещо невероятно. Правят се супер бързо, без втасване, а може да ги глазирате по различни начини - кристална захар, пудра захар, фарситура или пък шоколад. Излизат достатъчно от една доза да си направите няколко варианта ( вижте на снимката) и това след като съм ги подяла още при пърженето. 

Не мога да определя кой вариант на глазура ми е най-любим, затова са наложи да изям всичките. Много са дъвкави и пухкави, трябва да ги опитате.

Тази рецепта може да видите и във 




Необходими продукти:

140 г брашно София мел Кекс

190 г кисело мляко

Да, точно така, трябва ви само кисело мляко и брашно с набухвател София мел Кекс. Смесваме ги добре и прехвърляме в пош с кръгъл накрайник или просто отрязано връхче. 

 

Загряваме олио в касерола на котлона и започваме да режем с ножичка от сместа по около сантиметър. Първоначално поничките ще потънат, но щом тръгнат да се надуват ще изплуват. 


Разбъркваме ги с решетъчна лъжица, докато се пържат, отнема около минута две в сгорещената мазнина.


След като ги извадим, ги отцеждаме леко и може да ги поръсим с пудра захар, кристална или да го валяме във фаrситура ( рецепта показах вече тук), който им придава страхотен гланц и сочност. 

Обезателно оваляйте няколко и в разтопен шоколад. Поничките нямат сол или сладост сами по себе си, затова е важно в "'какво ще ги облечем". Размерът им на бонбонки ги прави изключително лесни за хапване, а вътрешността им е дунаперенено пухкава. 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓


📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:


Харесва ли ви публикацията и моя блог? 
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар