СТРАНИЦИ:

сряда, 8 май 2024 г.

Сандвичи с пилешко и къри /Chicken Curry Sandwich Recipe

 

Ново!>>>Последвай ме в ТИКТОК тук!  

И тази година Великден мина и замина и ето ни отново в работната седмица. Надявам се празникът да е минал добре при вас, да сте си починали и похапнали, аз не мога да се оплача. Даже успяхме да излезем една вечер навън с половината, и за първи път оставихме Боян да спи при баба му. Много е странно бе усещането да не е у дома. Така жадуваната тишина ни се стори скучна и ненеужна и много скоро след това и двамата почнахме да издаваме неговите актуални звуци с уста, за да запълваме празнината. Вече нищо не е същото, ни без него, ни с него. Всеки ден е нещо ново, различно и неочаквано, особено когато си свикнал достатъчно години да се грижиш за собствения си комфорт. Обаче едно нещо върви по линия на цялото семейство и това е, че май всички си обичаме храната. 

За мое щастие Боян започна да си хапва добре от нашата храна и ще захвърля скоро досадния пасатор и безвкусните пюрета. Обича месо, супи, яхнии, тиквички, нудели и въобще всичко, което е сготвено с мерак и не е само с една съставка. Сигурна съм, че би одобрил и днешните сандвичи, за които е още малък, но баща му и баба му им се отядоха. 

Както ви казах, аз гледам да готвя периодично повече ту закуски, ту основни ястия и тези сандвичи бяха за "Седмицата на Закуските". Ами какво да ви кажа, друго си е в хладилника да ви чака такъв богат сандвич с пилешко, а подправките и сосът са просто неописуеми. И все пак ще се наложи да ви ги опиша, ако искам да ви дам рецептата, а наистина има желание да го направя, затова да започваме. 

Тази рецепта може да видите и във 

Необходими продукти:

За тестото:
Около 500 г брашно
175 мл вода
1 с.л. захар
1 пак. суха мая ( 7 г) 
60 мл олио
50 г кисело мляко
1 ч.л. сол

Върху питките:
100 г рендосан кашкавал
100 г жълт лук
100 г крема сирене


Месото:
350 г пилешки гърди Лудогорско пиле
120 г жълт лук
1 -2 ч.л. къри
1 / 2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. кайенски пипер
черен пипер на вкус

Сос:
100 г майнонеза
50 г сладко чили сос
1 ч.л. горчица

Започваме с направата на тестото за питките. За целта пресяваме брашното в купа, правим кладенче и прибавяме всички съставки без солта. Нея прибавяме малко по-късно при замесването на тестото, постепенно. 

 

Оформяме меко, нелепнещо тесто, което оставяме да втаса и удвои обема си. 


През това време си нарязваме лука за месото на тънки полумесеци, а месото на кубчета. 
В загрята мазнина запържваме лука докато стане прозрачен и омекне и прибавяме месото. Аз предпочитам българско месо, затова избирам Лудогорско пиле.  
Пържим няколко минути, докато побелее и прибавяме подправките. Пържим още няколко минути, докато почне да хваща загар и се получи вкусен сос от самосебе си, но месото остава все така сочно. Дърпаме от огъня да се охлади. 

 

През това време разделяме вече власатото тесто на осем топки. Всяка от тях разточваме на кръг с размери около 20 см и намазваме половината от него с крема сирене. 
Свиваме тестото на половина и затваряме на плик. 

 

Редим в тавичка, а отгоре намазваме още малко крема сирене, а след това разпределяме от нарязания за питките лук и реносан кашкавал. 
Пъхаме да се пекат във фурната на 190 градуса. 

 

През това време смесваме съставките за соса в купа и прехвърляме месото при него, овкусявайки го още веднъж с вкусния сос. 
Препоръчвам ви да опитвате и направите соса спрямо вашия вкус, дори ако се наложи да промените количеството на някои съставки. 

 

След като питките са готови, извадете и разтворете - те се отравят толкова лесно. 


Напълнете с месо, аз добавих и малко свежа маруля.


Ще забравите за дюнерите и всякакви други сандвичи, щом опитате тези. Обещавам ви. 


Толкова са вкусни, а питките само допълват цялата картинка. 

Кой е  казал, че всичко трябва да е вътре, а не и самото хлебче да е овкусено? 


Може да направите първо питките или пък месото, ако ви е трудно да правите двете наведнъж.
За най-добър резултата си омесете тестото, оформете питките и ги пъхнете да се пакт, През това време сгответе месото, но е добре както винаги да сте си приготвили всичко на масата и сосът да е готов, тъй като и на питките не им трябва много време. 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:


Харесва ли ви публикацията и моя блог? 
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар