Ново!>>>Последвай ме в ТИКТОК тук!
Едното хубаво нещо на смяната на часа в лятно време е, че бебо ме буди не в шест, а в седем. Някак си чисто психически не е толкаво болезнено като видиш седмицата в часовника по време за ставане. По принцип Боян става толкова рано, че вече съм свикнала да режа лук, да пържа месо и да готвя вечеря още в осем сутринта.. по време на първата му дрямка за деня. Същотосе отнася и за вечерната програма, когато наскоро ми се наложи да излизам с приятелки и срещата ни беше тепърва в осем часа ВЕЧЕРТА! Имах чувството, че излизам по нощите, а музиката в заведението определено беше твърде силна за да мога да чуя нещо повече от крещящите си за сън мисли.
Хубавото обаче е, че както половинката ми често отбелязва " не ходя на работа" ( представете си тази наглост) и мога да дремна следобед в пухкавите прегръдки на бебо и да си наваксам със съня. Лошото обаче е, че обикновено това време използвам да пускам перални, сушилни, да почистя нещо, сготвя или пък да седна да напиша някоя и друга рецепта в блога и социалните канали. Домакинската работа никога не свършва, за разлика от работното време в офиса и няма да крия, че понякога си фантазирам за връщането си на работа. После обаче осъзнавам, че Боян скоро прави година и така или иначе работата няма да избяга, но неговите първи отрития на света са нещо, което не искам да изпускам. Дори когато се събужда в шест или пет часа сутринта, го прави с такава усмивка и ентусиазъм като треньор в спининг клас и бързо ме заразява с усещането колко е хубаво да посрещнем още един ден заедно. Последното ни творение заедно бе това вкусно хлебче със сърцевина от сирене и кашкавал, под формата на цветенце.
За тестото:
Около 500 г брашно София мел Класик ( още за доомесване)
1 пак. суха мая ( 7 г)
2-3 с.л. олио/ зехтин
2 с.л. кисело мляко
300 мл хладка вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Още:
100 г сирене
300 г кашкавал
2-3 с.л. кисело мляко
2 яйца ( част от тях заделете за намазване отгоре)
сусам
ленено семе
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Харесва ли ви публикацията и моя блог?
Няма коментари:
Публикуване на коментар