Не знаех, че човек може да пита нa сериозно дали има свински крилца в магазина, но явно през 2022 всичко е възможно. Докато не пуснат змийски бутчета обаче, ще се придържам към пилешките крилца, а рецептите за тях са толкова много, а плюсът им- стават бързо и почти е невъзможно да ги окалпазаниш.
Днес ви претягам една бърза и супер вкусна рецепта за пържени пилешки крилца с лепкава заливка от кока-кола.
У дома не се консумира газирано, но когато по някакви непредвидени обстоятелства се окажа с такава, и тръгне да ми изветрява и да ми задръства хладилника, отива веднага в тази рецепта.
Видео рецептата може да я видите вече и в моя Инстаграм ТУК, но ще я публикувам навсякъде :) в последствие.
Ако смятате, че искате да ме подкрепите, може да го направите и без пари ( не, че отказвам), но както знаете, тази 2022 година съм номинирана за Инфлуенсър на България в категория Храна ( Food) от @thehashtagawards_bg !
Да, това са съвсем нови за мен награди, и отново ще имам нужда от вашата подкрепа, защото след две години пандемия и тотална изолация от "сцената", такова признание значи много ! Много ще се радвам, ако гласувате за мен на този адрес:
изисква регистрация или вписване с Гугъл акаунт (имаше проблеми с вписване със Фейсбук , но ми казват, че някои успяват вече) , но се надявам да се преборите заради мен Истината е, че с регистрацията става най-лесно.
необходимо е да се гласува във всички категории за да се зачете гласа, така че дори и да гласувате за мен, няма да се отчете докато не гласувате и за всички !
Благодаря на всички, които ще отделят време да ме подкрепят в това начинание.
Надявам се тези, които ме считат за свой приятел или вдъхновител да го направят най-вече. А, сега ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
1 ч.ч. брашно
1с.л.сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
За соса:
1 ч.ч. кока кола
1/2 ч.ч. кетчуп
1/4 ч.ч. лют сос
1 с.л. Уорчестър сос
1/2 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л.чеснов пипер
олио за пържене
Горе долу това са необходимите ни продукти, като може да добавите соев сос вместо Уорчестър - според мен не си приличат, но ако няма месо, и рибата е месо. Моят кетчуп е домашен и имаше малко парченца от друг доматен сос, който трябваше се доизразходва, затова и странната консистенция на снимката.
И като тръгнахме със смешката за свинските крилца, търсени от една дама в магазина, с приятелки си споделихме всички странни думи, с които са им описвали нашите продукти, та реших да ги включа - ей така на майтап.
В една купичка смесваме всички съставки за соса.
Ако нямате кетчуп е добре да сложите гъст доматен сос с вода и малко кафява захар за да докарат този вкус. На мен често ми се намират по някоя малка разфасовка, защото мъжкото тяло у дома яде пици често и остават.
Слагаме тази смес на котлона да покъкри за една минута, за да се хомогенизира.
В друга купа смесваме продуктите за крилцата -брашното, месото и подправките.
Реших да хвърля малко картофки в олиото за гарнитура,
а после в същата мазнина запържваме крилцата до златисто..
от всички страни.
Правим кладенче и изсипваме соса..
в който овалваме добре крилцата от всички страни отново.
Изваждаме в чиния и нападаме :)
Който обича, може да си сложи и малко лют сос - ние не пропускаме.
Опитайте!
Няма да съжалявате!
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар