Ех, запролети се вече. Все по-често слушам как пеят птичките, а около къщата ни ухае така хубаво на зюмбюли. Дори в моя запустял двор, който нямам никакво време да обслужвам, са цъфнали нарциси да ми напомнят и на мен за кокетната ми природа, която също съм занемарила. Но знаете как е зимата, позволяваме си повече да скрием през дрехите и си даваме за душата. Затопли ли се обаче, все повече време ни се прекарва навън и се усещаме как сме натежали през зимните месеци като нестопяема преспа, която мъкнем със себе си като кожухче. Още с първите пролетни моменти сменям режима на хранене, увеличавам водата и само чакам цената на зеленчука да падне до средна вноска за апартамент да увелича приема им.
За щастие месото все още остава най-удачният избор за вкусна, протеинова вечеря и винаги мога да разчитам на него, затова и кето рецептите се появяват все по-често в менюто ни точно тогава. Една от любимите ми е за тези пълнени пилешки гърди с броколи, сирена и червена чушка, които обожавам. На месото се спирам на Лудогорско пиле, винаги щом успея да намеря такова, защото знам, че е българско, препоръчвам и на вас, ако това също е важно за вас. Рецептата е много лесна и нямам търпение да ми споделите дали сте я опитали, харесали и дали искате да ми споделите впечатления. А, ето я и нея:Около 700 г пилешко филе Лудогорско пиле
1/2 глава броколи
1 червена чушка
2 с.л. майонеза
100 г крема сирене
50 г сирене
50 г кашкавал
подправки: черен пипер, сол, чесън на прах и др.
В рецептата има всичко на всичко три стъпки за приготвянето, които може да наречем доста смело "готвене". Първото е приготвянето на плънката, за която е добре да бланшираме за кратко броколито в кипяща, подсолена вода за една-две минути, а след това изплакнем в студена такава, за да запазим свежестта и цвета му.
Второто е приготвянето на месото - рязане, начукване и пълнене, и третата е самото готвене във фурната. Друго няма!
Но да почнем едно по едно, в купа смесваме натрошеното сирене, рендосания кашкавал, кремата сирене, майонезата, оцедените парченца сготвено броколи и нарязаната на кубчета червена чушка.
Разбъркваме добре и с това вкусната ни плънка готова. Може да ползвате повече или по-малко от всеки един от продуктите, по ваше желание.
За приготвянето не месото, разделяме всяка гърда ( половинка) на две части с разрез правейки нова пеперудка,
начукваме леко с чукче и овкусяваме с черен пипер и подправки по желание. Може да сложите сол, но имайте предвид, че плънката е солена сама по себе си и поне вътре може и да няма нужда да слагате отвътре, а само отгоре.
Става много бързо и вкусно!
Ако си падате по вкуса на разтопени сирена и броколи, леки и вкусни диетични рецепти, които да си хапвате често и без угризения, тази рецепта е за вас. Аз знам, че я обещах на някои от моите читатели, когато дискутирахме темата за оползотворяване на броколи на моята фейсбук страница.
В следващите публикации ще ви разкажа още и за новото ни щастливо събитие, повече или по-малко, зависи дали ви е интересно, а вие може да ме питате каквото искате в социалните мрежи, знаете, че обичам да си говорим :)
п.п. Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Така е!Няма невъзможни неща,когато човек е здрав!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеЛуси прекрасна идея .Ще стане ли в йенска тава с капак или трябва да се махне капака
ОтговорИзтриванеАз го пекох без капак, но не мисля, че не е толкова важно. Може да го печете и под капак
Изтриване