Лято е, ако не сте забелязали! Ходенето по гащи у дома е вече масова практика, за която нека не си измиваме ръцете с карантинаta. Правехме това и преди!
Сега обаче всяка наша мисъл е насочена към планираната отпуска или почивка и сякаш работим на автопилот. Не казвам, че не си вършим работата, но ако мислено не сте на плажа ( или планината), то явно работите работа, която е на едно от двете места. Хубаво е да очакваме нещо, нали?Дава ни цел и честно казано съм забелязала, че колкото и да искаме да уредим живота си и и всичко да върви по мед и масло, именно неочакваните изненади и жадуването на нещо сладко и обикновено малко вредно, макар и за кратко ни връща към живота така като нищо друго. И макар да няма нищо лошо в меда и маслото, фантазиите ни обикновено са свързани с шоколада...колкото и горчиво-сладък и греховен да е той! Днес искам да ви предложа малки парченца наслада, без много угризения.
Едни супер лесни и бързи домашни бисквитки с три съставки, които приготвям обикновено, когато съм ми останали някакви белтъци. Имат леко дъвкавата текстура на целувките, но със сладостта на шоколада и точно като целувките, ако е хубава, няма да се задоволиш с една. Бъдете смели и се отдайте на изкушението. Животът е твърде кратък за скучни бисквити :)2 бр. белтъка
2 с.л. захар
180 г шоколад ( микс черен и млечен)
Правим смес като разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. Разтопяваме шоколада в микровълнова, като може да ползвате и само черен и само млечен, но аз последно време обичам да е смес от двете.
Първоначално слагаме една малка част от белтъците към разтопения шоколад, колкото сместа да бухне леко и да може по-лесно да се прехвали шоколадовата смес към белтъчината. Разбиваме на ръка, с шпатула, като се стремим да запазим сместа колкото може по-въздушна затова не я пребивайте с бързи движения.
От готовата смес слагаме по около една супена лъжица ( и половина може) върху хартия за печене на малко разстояние една от друго.
Здравей Люси! Рецептата изгледа лесна и вкусна. С удоволствие бих я пробвала,но дали мога да заменя захарта с мед? Не консумирам брашно и захар от години, в сладките няма брашно,ако може и захарта да заменя да завинаги в папка "Любими рецепти"
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен. Колко ли пъти писах отговор на този коментар и ето, че пак го няма. Пак ще опитам. та значи, може да опиташ да разбиеш белтъци с мед, но не знам на колко твърд сняг ще станат и дали това нямам да го накара да се разстелят повече при печене. Ако опиташ, сподели впечатления.
ИзтриванеЩе пробвам да видя какво ще излезе. Ако е за показване ще кача снимки,ако ли не само ще пиша. 😁
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да споделите :)
Изтриване