![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjLuhYKnFkhF5HCif90Zfk3WvQw9WyKNFXf06r0rku9TMbwD_zntAkruQtQigz1QKuUlLd2tAk5phhNptTRNslVjUIEjhhiR2b1v5GdQlghdD4Y0PImGL3vGD1uo2bLpWPZ5Qw5z9EMf5b6zyIxgfCN8s1DGGfEb7zg_idoek2BiWlFFVEDDtZJYOgWQ/w428-h640/bo19.JPG)
Рядко изневерявам на любимите си рецепти, но понякога любопитството и желанието да опитаме нещо ново си заслужава. Така реших да сменя соса Болонезе в последната си паста с този на
Гордон Рамзи и да питам половинката дали усеща разликата. Знам, че нещо наистина му е харесало, като попадне на снимки на ястието след време и почва да ръмжи "Ммм, това беше много вкусно, трябва да го направиш пак". И все пак , като го опитах кой сос му харесва повече - моя, който е по-скоро традиционен или този на Гордън Рамзи, той каза, че и двата са хубави, хем различни, хем еднакво вкусни.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir8xo4OBRIm8HaUpUkSN9w-vprjDSN9VEJKD4oP5IcHAxpojYL2XmrCOXiuSYOFOFVDVFbQgdDQ-ZGOQihx4fVGQI3bj_7YMcBjevf6daxhZ72q3F4Vp16cq9KhuF2tz2oJhTQqx3Ls424CIPnLnr_cg9KXVG04gUiqaDkuBSfiz0xzLiOZQtCLWZ2sg/w640-h428/bo14.JPG)
Хубаво е да се има предвид, че рецептата е различна от класическата и именно това я прави приятна и разнообразяваща. Аз вярвам, че всеки кулинар има право да дава свой прочит на ястията и именно за това, това е написано и така името й. Светът би бил прекален скучно място, ако не можехме да експериментираме, нали?
И тази рецепта може да видите като ВИДЕО рецепта в моя Инстаграм акаунт ТУК. След време ще се постарая да я добавя и в самия пост, а засега ще ви я опиша подробно стъпка по стъпка.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuGisqyrTyvXd64QAwTCUJckS6kBxaN8IpMibz2D4LbiCiGZZyG7Ldq78tXky3YsJUeFbHnx6RGUoICS_ftYN_1JNUFMf5Zl4EVYIVTGe4JkGipYn3G7CTH-COI6Ju1Y5BPBq-yJ3sik536qbKqnAARcJu5pBPG4iF5eQI0Trc4cJ-Yc1n7clZ6baJbg/w429-h640/bo17.JPG)
Необходими продукти:
300 г кайма
60 мл червено вино
1 глава лук
1 среден морков
2 скилидки чесън
1 с.л. сушен риган
400 млени домати
1 с л. сос Уорчестър ( по желание )
90 мл прясно мляко
сол и черен пипер
спагети
пармезан
Рендосваме морковите и лука така, че да са фини. Загряваме зехтин и ги запържваме в него на средна температура, тъй като искаме само да омекнат, но не и да хващат захар.
Овкусяваме със сол, пипер и добавяме пресования или нарязан на ситно чесън. След това и сухия риган.
Щом усетим аромата му във въздуха, прбавяме и каймата и запържваме докато се раздроби на малки сочни парченца. Правим кладенче в средата и прибавяме виното, най-добре мерло и разбъркваме.
Оставяме го да поеме в месото и да го овкуси, и щом се изпари напълно добавяме доматите.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjka73Alz_fMtw3w_zuX6HVuJ9DwV7Z6-_DjstxI54W909g_eEXFDnkpiVR1q4Aq0nYJ5r_WcigTlO7ykpTSP-6YuYweg13jTfKUiOHYM0nYi1sIN1UKVS7nqUsEHIxJyO95vAbcjYrNdlXULBdOpUHnUNWWhGb4eoaRxfRcAaIe4AxsxmbmROVX6R7hQ/w268-h400/bo9.JPG)
Тук е моментът да овкусим и със сос Уорчестър. Аз винаги имам у дома, но и да го пропуснете пак ще усетите вкуса на тази чудесна рецепта. Оставяме соса да покъкри 5-6 минути и да се хомогенизира, а към края прибавяме и млякото, което ще му даде тази по-кремообразна текстура и богат вкус.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmZ78Whrt68OvjYo3RWQ6MhQLUvnqUplYTs6nz2kxvZVh88lwtSZvtvHSQRvcSNbnkWZo0Tv_gAQIO9WEl5HuL3vqB5GCUs004eQXPaAzF2G7Gs4UCnMkLzpCz5Jyoc1_QSvrE-bTORxYF83o0WUo3JS2k--V4ETWTaYuKn_N6TVKmmGb3fQkNETEqzg/w428-h640/bo11.JPG)
През това време сваряваме и спагетите.
Накрая прибавяме към соса и гавотите спагети и ги овалваме в него, така че да се облекат от всички страни в тази вкусотия.
Сервираме с рендосан пармезан за най-добър вкус.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
Люси,колко грама несварени спагети трябват за този сос?
ОтговорИзтриванеОколо половин пакет - 200 г :)
ИзтриванеМного вкусно стана! Благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря :)
ИзтриванеКакто винаги прекрасна рецепта
ОтговорИзтриванеБлагодаря Люси❤️
Много благодаря
Изтриване