СТРАНИЦИ:

петък, 24 април 2020 г.

Десертни филийки от стар козунак / Easter bread french toast



Нямахме много възможност да се събираме с хората тази година и въпреки големите вкусотии, които се получиха,  все пак остана малко козунак. Ако и вие сте така и ви е писано от рецептата за "козунак с крем карамел", то ви предлагам да си спретнете едни козуначени пържени филийки за закуска. Стават супер лесно, а затоплянето на ароматните филийки ги превръща в нов десерт само по себе си. 


Има разлика в пържените филийки от обикновен хляб и козунака - няма място за сравнение. Особено ако е като моят с шоколад. Ако обаче не сте се сетили да сложите във вашия, отрежете просто две по-тънки филийки и ги спете е с течен шоколад. 


Няма да съжалявате, а единственият резултат, който може да очаквате е да почнат да ви искат такава закуска по-често :) 

Не съм от хората, които закусват със сладичко, но някои седмици просто го изискват! Изминавалата определено беше такава, така че сладката и ароматна закуска ( пък било то и следобедна) си е задължителна! 


Ето какво ви трябва за тях:
стар козунак
течен шоколад
3 яйца
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода ( равна)
малко газирана вода ( по желание) 
олио за пържене
плодове/ пудра захар за поднасяне

Започваме като нарязваме козунака на филийки. 


В купа разбиваме яйцата, а след това шупналото мляко със содата и малко газирана вода. Разбъркваме добре.


Слагаме олио да се загрее в тигана, а след това овалваме набързо филийката в яйчената смес. 


Пържим до златисто от двете страни! 


Филийките поемат мазнина, затова може да ги изваждате върху чиния с кухненска хартия. 


Ако решите да ги слепите с шоколад - процедурата ще е същата.
При разрязване ще получите красив шоколадов фонтан :) 


Понякога простичките неща са най-хубавите неща и носят много усмивки. 
А като говорим за усмивки - ако обичате да се смеете, защо не се включите в моята игра тук? 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!




6 коментара:

  1. Направих го за закуска и се изяде мигновено. Както всички Ваши рецепти са страхотни. Благодаря за страхотните рецепти 🤗

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за оставения коментар и думи, Ива <3 Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  2. Люси изглеждат прекрасно! Жалко че при нас не останаха козунаци, но може да се наслаждавам на твоите прекрасни снимки! Сигурна съм,че са се получили много вкусно :) Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце за милите думи, Катя :) И да останат и да не останат -в се имаме вкусен изход от ситуацията :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  3. Днес направих филийките от козунак и станаха,ммм...много вкусни! Благодаря Ви за прекрасната рецепта! Бъдете здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за прекрасните думи и отзиви ;) Бъдете здрави !

      Изтриване