СТРАНИЦИ:

понеделник, 12 август 2019 г.

Пастет от тиквички / Zucchini dip


Как е настроението днес, банда? Всичко на шест? Ако и вие като мен не сте на морето и ви се почива, правете като мен, почивайте където се намирате и това е. Няма да стана да ви мотивирам за работа или поне не днес, при тези температури. Знам, че някои от вас имат климатици, вентилатори или мастика за охлаждане, но аз лично нямам такива екстри и си се пържа по цял ден. Затова и готвенето у дома е сведено до минимум. Ако искате да хванете вълната на тази "мода", може да се присъедините към мен и тази седмица, когато ще ви представя бързи и лесни рецепти за предястие, основно и десерт, в този ред.

Днешното предястие ( което както е тръгнало ще си стане основно) е за един чудесен пастет от тиквички. Любима рецепта, която пазя вече достатъчно дълго в чернови, а пък някои от вас я пожелаха неколкократно и нямаше за къде вече да отлагам. Освен това ви обещах повече рецепти тип "разядки" и ето и следващата такава.


Преди да преминем към рецептата само ще кажа, че имате пълната свобода да променяте съотношението на съставките, така че да допаднат на вашия вкус. Аз съм задала по-скоро примерни количества, но бъдете убедени, че както и да го направите, ще останете очаровани. :) А ето какво ви е трябва: 

Необходим продукти: 
1 бр. по-голяма тиквичка
1/3 ч.ч. белени слънчогледови семки
2-3 скилидки чесън
150 г извара/ крема сирене
сол/ черен пипер
олио/ зехтин

Започваме като рендосваме тиквичката и я запържваме в малко мазнина. Прибавяме чесъна, който сме накълцали на ситно


и слънчогледовите семки. Разбъркваме и запържваме всичко, докато тиквичките 


поомекнат и намалят обема си. Подправете с щипка сол, разбъркайте и дръпнете от огъня. 


Пасирайте съдържанието на тиганчето в подходящ съд 


и прибавете изварата или кремата сирене. Опитвайте и коригирайте съотношението, като тук е мястото, където може да добавите още чесън, черен пипер, сол или друга подправка по желание.


Поднесете залят с малко олио/ зехтин,  поръска от печени слънчогледови семки и голямо количество хляб :)  
Ще си обложете пръстите..буквално! 



п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


 Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

36 коментара:

  1. Страхотно предложение,Люси-поредното вкусно, лесно и лятно!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм,изглежда вкусно,ще опитам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Ще се радвам да споделите отзиви :)

      Изтриване
  3. Много вкусно изглежда, но съм смутена от пърженото и многото хляб..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да сварите тиквичките, а хлябът да пропуснете :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  4. Чудесна идея! Белените слънчогледови семки, които слагаш в тигана при тиквичката, сурови ли са? Поздрави 🙂

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Това е по-скоро въпрос на вкус, аз използвах сурови за вътре и запечени за отвън :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  5. ЛЮСИ,
    чудесен пастет се е получил, нямам думи.Правила съм подобен без извара и става много хубава разядка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Лени! Ти си майстор на такива разядки, трябва да потърся още вдъхновени при теб :) Поздрави!

      Изтриване
  6. Дали ще е възможно.да се стерилизира, за по късна консумация. Тази година има много тиквички и се чудя какво да ги правя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Иве! Мисля, че може да се направи и така, щом и изварата се изварява и тиквичките, не би трябвало да има проблем. Аз бих опитала с една по-малак доза, пък ако го одобрят у дома, ще затварям смело :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  7. Обещаваща вкусотия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Ще се радвам да ви хареса и на вкус!

      Изтриване
  8. Супер е,Люси!Благодаря ти,отново.Сега отива в хладилника да се охлади...
    Аз обаче сложих извара и малко крем сирене 🙂.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Непознат! Поздрави и сладко похапване!

      Изтриване
  9. Здравейте Люси! Рецептата е страхотна, бърза и вкусна. Продължавайте в същия дух! Екатерина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен <3 Поздрави от все сърце!

      Изтриване
  10. Люси, привет!
    Приготвих пастета, много вкусно се получи. Предварително запекох равни части орехи и слънчогледови ядки и така пасирах сместта.
    Поздрави
    Елена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оставените отзиви, Елена! Сигурна съм, че и с орехчетата е станало чудесно! Поздрави от сърце!

      Изтриване
  11. Здравей Люси страхотна рецепта, ще бъде направена ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Непознат :) Ще се радвам на отзивите след това ! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  12. Здравейте. Не успях да се отърва от вкуса на сурова тиквичка, колкото и да готвех това мазило. Някакви препоръки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Като любител на салатите със сурова и грилована тиквичка, не знам колко точно термична обработка ще ти трябва за да избегнеш този вкус, тъй като на мен ми допада много :) Поздрави!

      Изтриване
  13. Чудесна ивкусна разядка !Аз прибавих и копър !Напълних домати !

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусно се получи! Следващтия път ще сложа и копър. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  15. И аз да се похваля...Току що го направих с тъмно зелени тиквички / такива имах/ .Бързо ,лесно и много вкусно.Отностно пърженето- по скоро бланширах в зехтина /докато изври водата/ .Получи се мммм.. съвършенство ❤️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти е харесал :) И аз вчера се отдадох на нови рецепти с тиквички :) сега им е сезонът! Поздрави и усмивки, Деяна!

      Изтриване
  16. С тиквени семки дали ще стане?

    ОтговорИзтриване