СТРАНИЦИ:

понеделник, 4 януари 2016 г.

Пием и похапваме с ...Ваня Джорджевич




Е, хайде за много години! Пожелавам ви на вас и на мен, разбира се, къде без мен тук, една страхотна, изпълнена с приятни изненади, успешна и късметлийска 2016-та година! (Имаме още един ден отгоре, за да станем за резил до края на годината, но пък всеки ден е и шанс да ни се случи нещо хубаво! )
Реших да започна годината лежерно...още не ми се е приготвило. То аз още не съм си разопаковала багажа от поредното гостуване при семейството, където освен готвене и ядене, друго много не се правеше. И като гледам и хората - колко ядене и софри се показваха по фейсбука - си направих извода  кое е най-посещаваното място за празниците (в къщата), ама никой не се тагна от там :) 
Затова и докато още се опитваме да минем на някоя следпразнична диета (или се подготвяме психически за следващия имен ден), реших да ви представя една много вкусна, нова рубрика, която се надявам да ви донесе усмивка, както и на мен. 
И аз като вас познавам някои от блогърите само чрез рецептите им, и макар вече да ги чувствам за близки, ми се искаше да опозная и по-важната им за мен страна - а именно шантавата (естествено, като си ме знаете). Исках да поканя гост в блога си, но не по традиционния начин, а по-скоро със свежо интервю и между другото - да си запишем и някоя друга вкусна рецепта.
За първи мой гост поканих Ваня Джорджевич, която има блог, в който едва ли има човек, който поне веднъж да не е попадал и да се е изкусил от някоя тестена вкусотия (и други, и други!)
Днес тя реши да ми представи отговори на няколко избрани от общия куп въпроси, както и три рецепти, които можете да намерите в линковете към снимките, а първата от тях е началната снимка за "Пияна питка". Рецептата за нея можете да видите тук.
И аз като вас познавах само "сладката" страна на Ваня, но сега вече знам, че няма да й пускам "Титаник" току така, а пък ако и на вас ви е интересно що за човек е, прочетете: :)


Ако можеше да ядеш само едно ядене до края на живота си, кое би било то?
-Съмнявам се,че мога да преживея с едно ядене до края на живота. Обичам да ям разнообразна храна и най-вече тестени изделия.
Има ли нещо, което постоянно губиш у дома (не знаеш къде е) ?
-Да, има, това е телефонът ми. Често прозвънявам от друг телефон за да го намеря, но най-често го губя в дамската си чанта.
Какво те развеселява?
-Аз по принцип съм весела натура, но най-вече любовта на любимия човек и детето.
Танцувала ли си под дъжда?
-Била съм неподготвена в дъждовно време, но не съм танцувала.
Каква е перфектната пица за теб?/ Какво има на нея?
-Мммм, ми има много кашкавал, царевица и много чеснова паста накрая.
Коя е последната снимка в телефона ти? Какво има на нея?
-Последната мания на моя син съм снимала. Последно време вкъщи се разкарва с халат за баня и то над дрехите си го облича.
Сподели трик за снимането на храна - как да изглежда по-вкусно?
-ООо това е болната ми тема. Имам стар фотоапарат и правя по 100 снимки на ястие за да избера 5 хубави. Май нямам трикове.
Кой филм ти повлия много като възглед за живота?
-Може би Титаник. Гледала съм го над 100 пъти. И пак бих го гледала, всеки път плача.
Има ли блогър, на който се възхищаваш (или харесваш за качество, освен кулинарията)?
-Да си призная май само при теб влизам, защото като видя снимките ти и се изкушавам и то много. Не, че ти правя реклама, но си страшно талантлива. Всичко ти е изпипано до последния детайл.
Кой е твоят шантав навик?
-Да си клатя единия крак, докато не заспя.
Кое е това нещо от детството, което би искала да можеш да правиш и сега?
-Да ходя за риба с приятели и баба Бог да я прости да ме чака с дървото на улицата.
Кое златно правило не спазваш в кухнята?
-Не обичам да спазвам правила в кухнята.

Вижте рецептата за "Банички от прабаба" тук.


Разкажи ни за някой гаф или беля / случка в кухнята?
-След поредното снимане на сладкиш. Отправям се да го върна в хладилника и се закачам на бравата на кухнята. Съответно правя отскок и сладкиша завърши на земята. Голямо чистене падна. Сега ми е като обица на ухото. Винаги внимавам.
Коя храна така и не се научи да ядеш / не обичаш?
-Както по-горе споменах всичко хапвам. Като малка не обичах да ям зелен боб яхния, но сега така ми се е осладил, като сложа и чесънче с оцет ммммм.
Кое ти е любимото парче от 80 / 90-те години, което още си пееш, когато чуеш?
-Whitney Houston - I Will Always Love You -Събирахме се с приятелки, дори и касетофон носихме. Всяка една от нас пееше заедно с нея. Ех колко хубаво беше. И сега си я тананикам.
Коя е любимата ти приказка?
-"Пепеляшка"
Ако трябва да избираш едно: да плуваш с акули, скачане с парашут или бънджи?
-Малеее тук ме хвана. Ама много съм страхлива, май нито едно не бих пробвала ауууу.

Разкажи за нещо, което ти се е случило и няма обяснение? (нещо от рода на паранормалното)
-Нищо такова не ми се е случвало и не дай Боже да ми се случи.
Кажи ни няколко думи от твоя край, които не си чувала на други места в България?
-Мисля си, че в Търновския диалект няма нещо специфично, което да е неразбираемо в сравнение с другите диалекти в България.
Коя е най-смешната книга, която си чела?
-„Дневникът на Бриджит Джоунс” от Хелън Фийлдинг (1996). Препоръчвам я на всички.
Какво би пожелала на хората за новата година?
-На всички пожелавам на първо място много здраве.Здравето е всичко.Ще се обърна към тях и с едно послание,нека всички поддържаме пламъка и на четирите свещи в домовете и сърцата си.-
В една стая бавно светели четири свещи. Тишината била почти пълна и можело да се чуе разговорът им.
Първата свещ казала: "Аз съм МИР - хората не успяват да ме запазят, мисля, че ще угасна!". И веднага изгаснала.
Втората свещ казала: "Аз съм ВЯРА - за съжаление, много хора смятат, че не съм необходима, няма смисъл да горя повече". Тъкмо казала това, духнал лек вятър и свещта изгаснала.
Третата свещ казала тъжно: "Аз съм ЛЮБОВ - нямам вече сила, хората често ме забравят и ме слагат настрана. Дори и забравят, че обичат своите близки "и в същия момент изгаснала.
Малко след това в стаята влязло едно дете. "Какво е това?Трябваше да светите докрай!", казало детето и започнало да плаче.
Тогава четвъртата свещ му казала:" Не бой се, докато аз горя, ще можем да запалим останалите свещи. Аз съм НАДЕЖДА ". С блясък в очите, детето взело свещта "НАДЕЖДА "и запалило останалите.
Пламъкът на надеждата винаги би трябвало да гори в сърцата ни, да може всеки от нас да запази вярата, мира и любовта .. .

Рецептата за усмихнатите сладки на Ваня можете да намерите тук.



8 коментара:

  1. Не искам да развалям цялата магия вие и двете сте прекрасни ,аз ви се възхищавам но.....има едно но...казва се ястие,я не ядене ����

    ОтговорИзтриване
  2. Люси поздравявам те за разкошната идея!Обожавам всичко което прави Ваня!Двете с нея сте ненадминати кулинарни фей!ЖЕЛАЯ ВИ много нови идей за да можем ния да се възползваме от тях...

    ОтговорИзтриване
  3. Браво и на двете! Вие сте моите феи-вдъхновителки! Докоснахте душата ми с вълшебството си и събухте отдавна спящия кулинар у мен. Вдъхнахте му желание за живот, желание да експериментира, да търси и да опитва нови и нови неща. Дадохте му криле. Благодаря Ви от сърце! Честита Ви нова година!

    ОтговорИзтриване
  4. Мария Вълкова5 януари 2016 г. в 15:30

    За много години, момичета!Невероятни кулинарки сте и двете!Продължавайте с тези прекрасни рецепти!Много от тях съм изпробвала!Бъдете здрави и благословени и продължавайте да ни радвате!

    ОтговорИзтриване
  5. Ванчето е страхотно момиче. Също като теб! Много сте ми сладки, чудесно гостуване! Благодаря и аз и Честита 2016 и на двете ви.

    ОтговорИзтриване
  6. Първо.....
    Честита нова година и на двете Ви!!!!
    Много интересни рецепти,които ще уважа със сигурност!!!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  7. И двете сте страхотни!
    Много приятно интервю.Желая и на двете много здраве и още много кулинарни изненади!
    Вие го можете!
    ЧНГ!
    С поздрав Таня Левенова

    ОтговорИзтриване
  8. Привет, Люси! Отново си оригинална и ненадмината! Идеята ти е страхотна, а изборът на първата ти гостенка е точно на място! Аз съм голям фен и на двете Ви, а интервюто изчетох с огромно вълнение! Друго си е да научиш нещо повече за Ваня, която пък е много пестелива в блога си за личните неща от нейната кухня! Бъдете и двете здрави!

    ОтговорИзтриване