Има си традиционалисти, а има и хора, които са готови винаги да изненадат себе си с нещо ново. Е, аз съм от втория тип и затова и ви представям тази вкусна, отвсякъде не-българска салата, която обаче може да разкраси Коледно-Новогодишната ви трапеза, а с това и да запълни очите и стомасите ви с вкус и щастие :)
Този път реших да приготвя без месен продукт, но следващия път обезателно ще добавя и няколко резена хубава пражка шунка или прошуто :)
Ето и необходимите продукти:
1 бр. маруля
1 бр. краставица
1 малка глава воден кромид
1 шепа зрънца от нар
1 шепа счукани орехи
синьо сирене (с големината на кубче мая)
* по желание шунка / прошуто
олио/ зехтин
олио
Нарежете краставицата и водния кромид на тънки кръгчета.
Измийте марулата (най-досадната част), отцедете и след това нарежете (или накъсайте), като я разпределите в отделни или една голяма порция, както съм направила аз. Прибавете останалите продукти, като последни добавете орехите и зрънцата от нар.
Овкусете салатата със сол и олио/ зехтин. Аз не сложих оцет, тъй като според мен нарът допринася достатъчно за кисeлинността, но ако все пак решите да сложите още, препоръчвам да изстискате малко лимон. Това ще допринесе за натуралния вкус на салатата.
Страхотно, прекрасно си комбинирала, Люси. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много свежи и типично в коледни цветове са новите ти предложения, Люси,
ОтговорИзтриванекато прибавим букета от вкусове и аромати, красивите снимки и ефектни представяния -
Коледният дух и атмосфера са наистина тематично въздействащи.
Благодаря за чудесните идеи, поздрави и
пожелания за много усмихнати, вдъхновени и споделени празнични дни!
Гери, Диана, благодаря отново за коментарите! Макар и не много традиционна салата, аз я намирам за много вкусна и всеки любител на екстравагантното ще й се наслади. Поздравявам ви и двете и ви пожелавам прекрасна и магическа подготовка за празниците!
ОтговорИзтриванеmnogo sveja salatka,a dali shte e dobre vmesto s proshuto - s fillets of anchovies...
ОтговорИзтриванеПредполагам, че ще допадне на любителите на рибата, но всичко е въпрос на вкус! Поздрави!
Изтриване