неделя, 11 ноември 2012 г.

Halloween - гримът / Halloween: The Make up


Грим и костюми. Излишно е да казвам, че всякакъв вид чудовища е общо взето това, което се търси. Имам афинитет към вампирите и въобще кръво-зависимите индивиди, затова ето няколко грима.

2009 година:

 Мъртвешки грим



Грим и стайлинг вдъхновен от Графиня Батори



Гримът и дрехите през 2010, вдъхновени от филмите "Смело сърце" и вампирката Марушка от "Дракула".




През 2011 година реших да поставя тема, която беше Crazy Medics, вдъхновена от филма "House On The Haunted Hill" с главно действащо лице - лудия Д-р Венегът!






Тази година реших да подобря мъртвешкия грим от преди четири години, като моят грим се нарича още "Sugar skull" или "Santa Muerte".


Мляко с ориз - Закуска за шампиони / Rice Pudding - Breakfast of Champions


Понякога в най-семплите десерти се крие най-голяма топлина. Точно такъв десерт е и млякото с ориз. Много българи са отраснали с неговия вкус, но не и аз. :) Като върл противник на млякото през детството си,  упорито отказвах да ям това ястие. Това, че беше и един от най-честите десерти в училищната столова също не помагаше. Десертът на моето детство беше домашния течен шоколад и въобще не разбирах децата, които харесваха "гадното мляко с ориз". Досега! 


Съвсем наскоро трябваше да измисля рецепта, която да осигурява закуска на моята половинка за няколко дни. Сетих се за този десерт, пък и нали вкусовете се променят с годините, реших, че е време да му дам шанс. И добре, че го направих. Толкова лек, а същевременно засищащ и вкусен. Отгоре на всичко елементарен за приготвяне. Необходимо ви е само:
1 литър мляко
около 6-7 супени лъжици захар
150 мл вода
щипка сол
250 гр ориз

В тенджерка слагаме да поври водата, ориза (предварително измит) и щипката сол, докато ориза набъбне. Прибавяме млякото и захарта и оставаме на тих огън да се сгъсти. Още топъл разпределяме в купички. Преди сервиране поръсваме с канела по желание. Много върви и с различни видове сладка, по възможност с по-едри плодове - ягодки или череши.

Домашен течен шоколад / Homemade Chocolate Cream


Това е най-вкусният течен шоколад, не защото е по-добър от Нутела, а защото е единственият, който познавах като дете. Майка ми го правеше най-вкусно разбира се, но спря да ме глези с това удоволствие, когато започнах да го приготвям сама :) Но все още си мисля, че нейният е по-хубав. Тъй като нямахме пасатор, тя го прецеждаше през марля за да се отърве от бучките.

Всъщност този течен шоколад е течен шоколад, колкото аз съм трамвай. Това е вид крем, който се приготвя с какао и няма грам шоколад в него. И все пак...наистина е вкусен. За него ви трябват:

250 гр сухо мляко
2-3 с.л. какао или на вкус
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода
100 гр масло


Много е важно да изберете хубаво сухо мляко. Знам, че по принцип става с всяко, но истината е, че съм пробвала от българското евтино, и от това в металните кутии на Нестле и да ви кажа има разлика. Излишно е да казвам, че какаото трябва да бъде хубаво, наситено и горчиво.
Сухото мляко и какаото се сипват в дълбока купа и се разбъркват хубаво. През това време загряваме на котлона друг съд, в който сипваме водата и захарта. След като се разтвори захарта, прибавяме и маслото, докато се разтопи. Тази течност прибавяме постепенно към сухата смес, в която бъркаме непрекъснато, най-добре с пасатор. Ако нямате такъв, сигурно ще се наложи да прецедите шоколада през марля, за да се отървете от бучките.

Най-хубавото нещо  в този шоколад е образуващата се коричка отгоре, затова ви препоръчвам да сипвате по-малки количества, но в повече на брой чашки :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...