tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post8844950943408824998..comments2024-03-18T09:02:47.610+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Френска селска торта / Медовик / French Cake / MedovikЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-55535753336682923212017-07-03T11:50:16.206+03:002017-07-03T11:50:16.206+03:00Привет, Анонимен! Да не би да си сложила повечеко ...Привет, Анонимен! Да не би да си сложила повечеко брашно? Чак пък жилави, трудно ми е да си представя от какво може да станат такива. Те си омекват достатъчно от крема и ако са тънки, а тестото е било мекичко при размесване, трябва да си станат нежни и крехки. За съжаление не мога да предложа причина към този момент :(Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-63826953177343958712017-07-01T00:20:13.384+03:002017-07-01T00:20:13.384+03:00Здравей!Изпробвах рецептата,уникално съчетание на ...Здравей!Изпробвах рецептата,уникално съчетание на вкусове,но нещо сгреших с блатовете🤔станаха жилави а не меки,като на френска селска торта.На какво се дължи това?Сложих продуктите на котлона,почти завря като го свалих и веднага слогих брашно.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42494363438897864892017-06-17T18:08:54.123+03:002017-06-17T18:08:54.123+03:00Да, няма проблем, Татяна! Аз ги увивам във фолио з...Да, няма проблем, Татяна! Аз ги увивам във фолио за свежо съхранение. Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-12336896786570427382017-06-17T15:33:03.412+03:002017-06-17T15:33:03.412+03:00Предполагам не е проблем блатовете да се направят ...Предполагам не е проблем блатовете да се направят от предния ден. Дали може да се съхраняват, обаче?<br /> Татянаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-20337653960767792422017-06-12T13:02:36.400+03:002017-06-12T13:02:36.400+03:00Много се радвам, че ти е харесала, Бети! И аз ще о...Много се радвам, че ти е харесала, Бети! И аз ще опитам твоята рецепта за крем следващия път, а сега и сезонът на черешите, така че може и тях да сложа! Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-52985110886143533612017-06-07T14:52:05.513+03:002017-06-07T14:52:05.513+03:00Отдавна се каня да направя тази торта :) Снощи дой...Отдавна се каня да направя тази торта :) Снощи дойде нейният ред!<br />Колегите в офиса днес бяха много доволни, всички я харесаха. Следващият път ще добавя и какао в крема и блатовете, че приятелят ми е фен на шоколадовте торти и не ми даде най-високата оценка :(<br />Спазих рецептата за блатовете. Крема направих с 250 гр маскарпоне и 800 гр заквасена сметана, добавих около 2-3 лъжици кафява захар. Направих си сладко от 400 гр череши и 2 лъжици кафява захар - на котлона за 10-15 минути. Разбира се, поръсих щедро с орехи.<br />Благодаря ти, Люси! :)Bettyhttps://www.blogger.com/profile/10169250784777253731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-65682604869932200092017-01-09T23:23:55.947+02:002017-01-09T23:23:55.947+02:00Петя, какво да кажа освен едно огромно БЛАГОДАРЯ! ...Петя, какво да кажа освен едно огромно БЛАГОДАРЯ! Толкова мили и сърдечни думи и пожелания! Радвам се да споделям рецептите си, опита си и резилите си с такива читатели-приятели :) <br />Пожелавам ви на теб една прекрасна, вкусна и пъстра 2017-та година и ти изпращам най-сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-3074590746388138072017-01-09T17:01:19.809+02:002017-01-09T17:01:19.809+02:00И аз благодаря :) Да ви е сладко! И аз благодаря :) Да ви е сладко! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-76262740897878438032017-01-06T11:02:31.438+02:002017-01-06T11:02:31.438+02:00Мерси че ми показа тази торта! С приятели я направ...Мерси че ми показа тази торта! С приятели я направихме и сме много доволни и щастливи!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14393521099816455392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-34075989565034080672017-01-03T11:59:22.402+02:002017-01-03T11:59:22.402+02:00Честита Новата 2017 година, Люси!
Бъди много здра...Честита Новата 2017 година, Люси! <br />Бъди много здрава, обичана и щастлива!<br /><br />Отдавна следя твоя кулинарен блог, който веднага се превърна в любимо виртуално местенце за мен. Възхищавам ти се и те поздравявам от сърце за таланта ти! Благодаря ти за невероятно вкусните рецепти, които споделяш с нас с толкова финес и красота, а често и със заразителен хумор! Така вдъхновяваш и окуражаваш и по-неопитните и неуверени в кухнята като мен да опитат от твоите вълшебства и да се пристрастят завинаги към магията на кулинарното изкуство! Благодаря ти, Люси! Неповторима си, моля те, продължавай все така!<br /><br />А колкото до рецептата за Френска селска торта - удивително сполучлива! Сега по празниците се престраших за пръв път в живота ми да направя домашна торта, различна от обикновена бисквитена. И ми се получи наистина красива и вкусна торта, очаровах всички мои близки с нея! <br /><br />Сърдечни поздрави, <br />Петя Стойчева<br /> Petya Stoychevahttps://www.blogger.com/profile/02490807190583010065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-17510387634495666072016-08-12T12:01:29.433+03:002016-08-12T12:01:29.433+03:00Да, краве масло.Да, краве масло.Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-35077138019138480152016-08-11T11:03:33.690+03:002016-08-11T11:03:33.690+03:00Люси, маслото за блатовете краве масло ли е?
Люси, маслото за блатовете краве масло ли е?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-69555596834966282722015-11-06T19:24:31.487+02:002015-11-06T19:24:31.487+02:00Благодаря за прекрасната рецепта :) Аз лично я хар...Благодаря за прекрасната рецепта :) Аз лично я харесвам и си я поръчвам в заведение, но все не се осмелявах да я направя :) И повода по който я направих е рождения ден на свекърва ми :) стана невероятна торта, цялото семейство много я хареса и най-вече рожденничката! Още веднъж БЛАГОДАРЯ <3Галяnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-31805381575221210032015-10-23T18:40:18.020+03:002015-10-23T18:40:18.020+03:00Здравейте, Анонимен. :) Както съм посочила рецепта...Здравейте, Анонимен. :) Както съм посочила рецептата не е моя, както и мерките, тъй като аз нямам везна. Аз съм човек, който често готви на око, затова и предпочитам да давам снимки на самия процес на готвене, за да може човек да се ориентира как трябва да му изглежда сместа. Други също направиха тортата по тези мерки и не са имали проблеми, така че смятам, че рецептата на Танчето е добра. Нито тя, нито аз сме ползвали водна баня, така че не мисля, че това е от голямо значение, след като тортата се получава и така. Може би наистина не е вашата торта, но има голямо изобилие от други и се надявам да намерите идеалната за вашия вкус. Сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-90060115792742466982015-10-23T16:09:45.521+03:002015-10-23T16:09:45.521+03:00Здравейте, Люси! Направих тортата като следвах стр...Здравейте, Люси! Направих тортата като следвах стриктно рецептата Ви и мерих всички продукти на везна. С 400 г брашно сместа ми стана с гъстота на кексова смес, а и освен това не сте споменала, че затоплянето става на водна баня...иначе по мое мнение тортата е по-хубава на вид, от колкото на вкус.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-10316099731396758912015-09-28T15:05:04.646+03:002015-09-28T15:05:04.646+03:00Катерина, благодаря ти от сърце за думите! Аз хич ...Катерина, благодаря ти от сърце за думите! Аз хич не отказвам да ме гощават и да ме отменят в готвенето, така че приемам поканата! Радвам се, че този вариант на рецептата ти допада - и за мен е най-вкусният, който съм опитвала! Прегръдки силни от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-80735483402055372622015-09-27T15:06:20.765+03:002015-09-27T15:06:20.765+03:00Люси, освен, че си страхотен кулинар, съм убедена,...Люси, освен, че си страхотен кулинар, съм убедена, че си и страхотен човек!<br />Досега съм правила всякакви вариации на тази торта, но тази рецепта бие всички рекорди!!! Благодаря ти най- сърдечно! Имам чувството, че те познавам отдавна, и се надявам да имаме възможността да се видим, и тогава аз да ти приготвя нещо вкусно! Поздрави и целувки!Катеринаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-31348112500753477812015-09-18T18:37:11.099+03:002015-09-18T18:37:11.099+03:00Ако смятате, че ще стане - няма лошо да пробвате. ...Ако смятате, че ще стане - няма лошо да пробвате. Иначе се поразрових, че на испанския тази сметана може да я търсите като la crema agria. Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-62615957346084204402015-09-18T17:19:34.537+03:002015-09-18T17:19:34.537+03:00Здравей отново! Намирам се на Palma de Mallorka .С...Здравей отново! Намирам се на Palma de Mallorka .Сещам се за цедено мляко-griego? За салати е чудно но за десерт незнам.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-38098068281565461562015-09-18T14:02:38.708+03:002015-09-18T14:02:38.708+03:00Здравей, Анонимен и искрено благодаря за думите! Щ...Здравей, Анонимен и искрено благодаря за думите! Ще ми е малко по-лесно да намеря заместител, ако знам в коя страна да търся такъв. За сега се сещам единствено за опциите като кварк и много хубаво, гъсто цедено кисело мляко. Ще се радвам да помогна с решаването на проблема и ако имаш възможност ми пиши отново днес, тъй като може да отсъствам тези дни! Поздрави от сърце!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-91941560206619997042015-09-18T08:27:37.826+03:002015-09-18T08:27:37.826+03:00Здравей Люси! За пореден път ще се доверя на теб,з...Здравей Люси! За пореден път ще се доверя на теб,защото пробваното до сега е уникално! Аз живея в чужбина и въпроса със заквасената сметана винаги ми е бил проблем. Как да си го приготвя или със какво да я заменя? Децата ми имат рожден ден и искам да направя тази торта. Благодаря ти за вкусните изкушения които ни предлагашAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-62167968407129726852015-09-17T18:49:19.300+03:002015-09-17T18:49:19.300+03:00Здравейте! Написала съм за млякото точно над втора...Здравейте! Написала съм за млякото точно над втората снимка от приготовлението. Сигурно не сте видели. Не се притеснявайте, случва се понякога!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-50317120236880164972015-09-17T15:33:58.737+03:002015-09-17T15:33:58.737+03:00Забравила си да кажеш за млякото в блатовете...рез...Забравила си да кажеш за млякото в блатовете...резултатът беше, че сместа ми изгоря! 😤Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87589133592041228032015-09-13T18:28:04.540+03:002015-09-13T18:28:04.540+03:00Мая, благодаря за оставения коментар. Много се рад...Мая, благодаря за оставения коментар. Много се радвам, че тортата ви е харесала, а повече крем - никога не е лоша идея :) Благодаря за пожеланието, а на теб желая много весела и усмихната работна седмица! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81921002206586563632015-09-12T19:59:27.082+03:002015-09-12T19:59:27.082+03:00 Здравей Люси! Моите поздравления за страхотната р... Здравей Люси! Моите поздравления за страхотната рецепта! Вчера след обет я направих, по случай рождения ден на съпруга ми и резултата беше отличен. Всички много я харесаха! Следващият път ще приготвя двойна доза крем защото, моите хора искат да прелива всяка торта от крем. Поздрави, и ти желая идеални рецепти! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11130875528950371126noreply@blogger.com