tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post5799472727107990227..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Турско мантъ / Manti - Turkish dumplings with ground meatЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42097630628751791882024-03-03T16:42:19.322+02:002024-03-03T16:42:19.322+02:00МАНТЪ ИМА ВЪВ ВСИЧКИ ТУРСКИ МАГАЗИНИ САМО ,ЧЕ Е С...МАНТЪ ИМА ВЪВ ВСИЧКИ ТУРСКИ МАГАЗИНИ САМО ,ЧЕ Е СУХО И ПРИПЕЧЕНО.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-28102672907967711072021-05-29T23:47:24.979+03:002021-05-29T23:47:24.979+03:00Не съм правила ,но имам отдавна да си купя днес си...Не съм правила ,но имам отдавна да си купя днес си купих и утре ще опитам да го приготвя дано се получи!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08626158543315490248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-71858010555817973152021-04-21T20:02:44.803+03:002021-04-21T20:02:44.803+03:00Здравейте, Пламена. Не е необходимо. Поздрави! Здравейте, Пламена. Не е необходимо. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87332462358355151222021-04-15T16:56:16.598+03:002021-04-15T16:56:16.598+03:00Здравейте,това мантъ трябва ли да се свари предвар...Здравейте,това мантъ трябва ли да се свари предварително? Пламенаhttps://www.blogger.com/profile/18341801924852114776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-24079989713637181812021-03-28T20:16:58.769+03:002021-03-28T20:16:58.769+03:00Не е задължително, но ако го сварите ястието ще ст...Не е задължително, но ако го сварите ястието ще стане по-бързо, но пък внимавайте да не го преварите и да стане на каша. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1062698425951158632021-03-27T09:13:55.450+02:002021-03-27T09:13:55.450+02:00Здравейте, трябва ли това мантъ предварително да г...Здравейте, трябва ли това мантъ предварително да го сваря? Пламенаhttps://www.blogger.com/profile/18341801924852114776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-63358415348110110162020-10-19T19:53:50.922+03:002020-10-19T19:53:50.922+03:00Здравей, Ании. Може да потърсиш онлайн или в някой...Здравей, Ании. Може да потърсиш онлайн или в някой турски магазин. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-12824218873711226812020-10-19T19:23:37.951+03:002020-10-19T19:23:37.951+03:00Здравейте
Много ми хареса рецептата ❤️
От къде да ...Здравейте<br />Много ми хареса рецептата ❤️<br />От къде да намеря мантъ?Анниhttps://www.blogger.com/profile/07295411047145982469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70329084025817575892020-02-13T15:13:12.081+02:002020-02-13T15:13:12.081+02:00Благодаря ти, Марина <3Благодаря ти, Марина <3 Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-32589063514200962332020-02-13T12:13:10.851+02:002020-02-13T12:13:10.851+02:00Благодаря, Люси! Наистина много харесвам теб и пуб...Благодаря, Люси! Наистина много харесвам теб и публикациите ти! Поздрави и слънчев и усмихнат ден да имаш!<br />МаринаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-40774193029953463822020-02-12T21:19:39.492+02:002020-02-12T21:19:39.492+02:00Здравей, Анонимен. Имам акаунт във пинтерест, но п...Здравей, Анонимен. Имам акаунт във пинтерест, но признавам си не пинувам често или забравям да качвам новите рецепти ( но други хора качват), но виж тук за всеки случай - https://www.pinterest.com/lussilien/<br />Би трябвало да можеш а следваш акаунта или борд с Моите рецепти :) - https://www.pinterest.com/lussilien/my-recipes/ Поздрави от сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-39039278790890162402020-02-12T11:10:54.755+02:002020-02-12T11:10:54.755+02:00Страхотно изглежда и със сигурност е и много вкусн...Страхотно изглежда и със сигурност е и много вкусно! Поздравления, Люси, страхотна си!<br />П.С. Случайно те открих в Pinterest и от тогава съм чест гост в твоя блог, но имам въпрос - защо не мога да те последвам там? Не ползвам Facebook и Instagram, a ми се иска да ми изскачат новите ти предложения в Pin - a :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59424831926421422352019-09-11T13:54:17.803+03:002019-09-11T13:54:17.803+03:00Благодаря ти, Лени! Да, точно така приготвих и аз ...Благодаря ти, Лени! Да, точно така приготвих и аз мантъто - спрямо вкуса на домашните, тъй като знам, че по-семплия вариант може би няма да ги впечатли толкова! Радвам се, че моето предложение ти допада! Прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-78798863307951201892019-09-11T12:01:05.158+03:002019-09-11T12:01:05.158+03:00Люси,
съвсем случайно в нашия квартален магазин ви...Люси,<br />съвсем случайно в нашия квартален магазин видях пакетчета с МАНТЪ.Сушено е също като твоето, произведено в Турция.Видях производителя.Спомням си една рецепта на Хилда Казасян за това ястие.Тя е с кисело мляко и запържен червен пипер.Но твоето е определено по - интересно и подходящо за нашия вкус.Мантъ - то явно е много лесно за приготвяне варено, но така предварително запечено ще е още по - вкусно .<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-80868008375628010802019-09-10T15:46:38.519+03:002019-09-10T15:46:38.519+03:00Благодаря ти, мой Сърдечко :) Няма как да не те по...Благодаря ти, мой Сърдечко :) Няма как да не те похваля винаги, когато мога, пък било и чрез статия, тъй като не ми остава време за един от нашите фермани. Сигурна съм, че много хора ще ми заядат ушите за този вариант на мантъто, но го срещнах в няколко рецепти онлайн и ми се стори най-подходящо за домашните. Те нямаше да се влюбят във варения и по-постен вариант, но този се омете за нула време. Благодаря ти още веднъж за милите подаръчета, приятелко и ти изпращам много целувки и прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-9902582956460059932019-09-09T21:58:49.137+03:002019-09-09T21:58:49.137+03:00Мило мое Люде, здравей!;)Колко приятно ме изненада...Мило мое Люде, здравей!;)Колко приятно ме изненада само,ако знаеш,и колко ми е благо на душицата,че съм успяла да те зарадвам с ново кулинарно предизвикателство,което за мен е едно от най-вкусните и лесни за приготвяне ястия от турската кухня,а и толкова запомнящо се като вкус;). Много се радвам да видя една от любимите си рецепти в твоя прочит!;)Аз ти благодаря!;)Досега не съм приготвяла точно от този вид "Чорум мантъсъ",то е предварително запечено.Това е и единственият вид сушено мантъ,което позволява транспортиране на дълго разстояние,без опасения,че ще се развали.В Турция има и вид прясно манту,което се продава охладено в магазините само от хладилните витрини и се държи хладилника до няколко дни,а във фризера,ако решиш да го готвиш след няколко месеца.Това прясно мантъ се нарича Кайсери манту,на името на град Кайзери,който е прочут с авторството на този деликатес.Разликата е,че каймичката се намира вътре в самите бохчички от тесто - варят се до омекване в малко вода със сол и мазнина,след което се отцеждат леко,но се запазва и част от водата,в която да варени.Сипват се в порция,заедно с малко от тази вода,а отгоре се поливат с кисело мляко,смесено със счукан чесън,наръсват се със сушен джоджен,и най-накрая се поливат със запръжка от масло и червен пипер...МММ;)Това ти си го знаеш,де;),просто да го имат предвид и читателите,ако им попадне прясно манту отнякъде.Във всичките му форми е едно от ястията, с които мога да преям,без да ми е съвестно после;)))..Благодаря ти от сърце и душа, мила!;) Много ми стана мило и приятно,че мога да допринеса за твоите красиви кулинарни творения,да те зарадвам като скъп на сърцето ми човек!;)...И ми стана вкусно само от кадрите, все едно го опитвам в момента;).Целувки и от мен,прегръдки силни,Люсе!;)Твой Сърдечко;)Мартаhttps://www.blogger.com/profile/11764783886037703282noreply@blogger.com