tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post5573595265746283704..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Вишновка / Sour Cherry LiqueurЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-17756697511748173242024-01-29T11:31:58.129+02:002024-01-29T11:31:58.129+02:00Често казано не знам. Аз преди години бая десерти ...Често казано не знам. Аз преди години бая десерти направих с такава вишновка, за щастие никой не се помина, ама съвет да дам - не искам :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-30426179584777069902024-01-25T18:53:27.458+02:002024-01-25T18:53:27.458+02:00Имам 3-4 годишна вишновка в 2 л буркан,не е плътно...Имам 3-4 годишна вишновка в 2 л буркан,не е плътно затворен,става ли за използуване?Да не си натровим,вишните са с костилки в течността(в буркана).Благодаря Ви Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1037927168040050522020-08-26T21:12:44.247+03:002020-08-26T21:12:44.247+03:00Здравей, Дуат и благодаря за думите. Не съм следял...Здравей, Дуат и благодаря за думите. Не съм следяла за температурата, но на хладно в килерчето й беше идеално, въпреки лятото.Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-3953262567566989162020-08-14T13:11:32.005+03:002020-08-14T13:11:32.005+03:00Здравей Люси, поздравления за блога ти! Тук имам е...Здравей Люси, поздравления за блога ти! Тук имам един въпрос, на колко градуса смяташ за добре да се остави готовата вишновка?Дуатhttps://www.blogger.com/profile/14527999195937360389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-2708889331037284602019-06-06T14:07:58.352+03:002019-06-06T14:07:58.352+03:00Благодаря за съвета, Краси! Поздрави! Благодаря за съвета, Краси! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-10882976227424761882019-06-05T20:43:15.984+03:002019-06-05T20:43:15.984+03:00Случайно попадам тук. МАХАЙТЕ КОСТИЛКИТЕ! С течени...Случайно попадам тук. МАХАЙТЕ КОСТИЛКИТЕ! С течение на времето се образува калиев цианид - т. н. цианкалий. Вярно, че са нужни години, но струва ли си да се рискува... Красимирhttps://www.blogger.com/profile/05429422513234950686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70788444878958222122019-05-22T09:58:21.683+03:002019-05-22T09:58:21.683+03:00Здравей, Непознат! Да, няма да има проблем и рецеп...Здравей, Непознат! Да, няма да има проблем и рецептата ще е същата :) Поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-84672892557255702032019-05-21T21:59:44.555+03:002019-05-21T21:59:44.555+03:00Здравей,Люси. Може ли да заменя ракията с водка? И...Здравей,Люси. Може ли да заменя ракията с водка? И ако искам да я направя с череши, същата ли е рецептата / обаче с водка?Иваhttps://www.blogger.com/profile/03308005243139278308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16115685168795348792019-04-01T10:54:30.256+03:002019-04-01T10:54:30.256+03:00Записвам си, Диди :) Щом излязат плодовете ще се п...Записвам си, Диди :) Щом излязат плодовете ще се постарая да предложа и такъв :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-9671860547114999212019-03-30T15:10:08.213+02:002019-03-30T15:10:08.213+02:00Здравейте,
много ще се радвам, ако може да сподел...Здравейте, <br />много ще се радвам, ако може да споделите рецептите за ликьор от ягоди и малини. Благодаря предварително!Dianahttps://www.blogger.com/profile/16178871040343449849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-90317499519193849312018-06-29T16:12:47.358+03:002018-06-29T16:12:47.358+03:00Купувам 1л. медицински спирт от аптеката, най-висо...Купувам 1л. медицински спирт от аптеката, най-висок процент, над 90гр., който разреждам с вода, докато се получи желания градус. Тоя сезон го оставих по-силен,40 гр.Вече приключих с ягодите, сега съм заредил вишновка и малини. Извинявам се, че Ви отговарям толкова късно, но се надявам да съм бил полезен.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-91085537788229667882018-05-04T15:14:07.137+03:002018-05-04T15:14:07.137+03:00Благодаря за споделената рецепта. Ще се опитам да ...Благодаря за споделената рецепта. Ще се опитам да я приготвя, щом имам малини под ръка :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21388581464244016972018-05-03T07:32:02.981+03:002018-05-03T07:32:02.981+03:00Здравейте,
искам да споделя моето скромно мнение,...Здравейте, <br />искам да споделя моето скромно мнение, базирано на практиката ми. Преди години ми подариха шишенце малинов сироп. Реших да си направя малинов ликьор от него и добавих 1/2 от вместимостта на шишенцето водка. Е, не мога да кажа, че бях възхитена от резултата. На следващата година си "набрах" от пазара 2kg малини, добавих 1kg захар, добавих 1l водка, престоя така 20-тина дни.Получи се страхотен малинов ликьор. По същия начин правя и вишновката. Не мога да кажа, че съм постоянна в разбъркването, но вишновката ми до сега винаги се е получавала.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-6953390568985654002018-05-03T07:21:51.425+03:002018-05-03T07:21:51.425+03:00Здравейте, "Анонимен".
Прочетох Вашата р...Здравейте, "Анонимен".<br />Прочетох Вашата рецепта за домашно лимончело.Имам един въпрос по отношение на пропорциите, които моля, да уточним: Какво е количеството на медицинския спирт? Така както сте записали не е ясно "1 л.мед.спирт 33гр.". Литър ли е или 33гр. Защото има разлика в мерките според плътността на продуктите. Кой Конвертор използвате и с каква температура е вложения спирт.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-6402360920945848332017-07-23T20:37:22.140+03:002017-07-23T20:37:22.140+03:00Много благодаря за споделената рецепта. Пила съм с...Много благодаря за споделената рецепта. Пила съм само купечко лимончело, но обичам да приготям различни ликьори. Радвам се, че има такъв читател на блога, от който мога да черпя идеи :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-33238420561698857332017-07-22T18:13:55.378+03:002017-07-22T18:13:55.378+03:00В предишния си пост пропуснах да Ви поздравя за до...В предишния си пост пропуснах да Ви поздравя за добрия блог. Оригиналната рецепта за лимончело я има на много места в нета, аз обаче приложих собствена и стана сполучлива. Лимоните измивам и ги нарязах на шайби, посипах ги със захар и залях със спирт. Всичко в трилитров буркан. Слагат се канела и ванилия, няколко стръкчета липов цвят. Някои казват да се държи сместа на светло, други на тъмно, аз имам един долап и там прибирам ликьора. Бърка се до разтопяване на захарта, така две седмици. После прецеждам течноста, доливам малко ром или вермут, и оставям продукцията да се избистри.Не изстисквам плода. После наливам в бутилки и прибирам в мазето на хладно. Ликьорът стана много вкусен, от корите леко нагарча. Слагам етикет с дата и име на ликьора. Тук се запалих по оригинални бутилки, както са купешките ликьори, трудно се намират, но успях. Това е.<br />кило лимони<br />1/2 захар<br />канела<br />ванилия<br />1 л.мед.спирт 33гр.<br />200гр.ром или вермут<br />С най-добри пожелания.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-23818553313256415492017-07-17T14:23:00.640+03:002017-07-17T14:23:00.640+03:00Благодаря много за мнението и информацията, Аноним...Благодаря много за мнението и информацията, Анонимен. Ще се радвам на вашата рецепта за лимончело ;) Поздрави и наздраве! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-74970849927238550122017-07-17T14:21:29.693+03:002017-07-17T14:21:29.693+03:00Благодаря от сърце за оставените отзиви, Диди! Поз...Благодаря от сърце за оставените отзиви, Диди! Поздрави и много усмивки от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-47711926733464321352017-07-14T23:32:21.554+03:002017-07-14T23:32:21.554+03:00Първо искам да успокоя форумците за костилките, ак...Първо искам да успокоя форумците за костилките, ако не ви се играе да ги чистите, не е проблем, не се отразява върху качеството на напитките.Даже някои натрошават няколко за да придадат горчивина. Аз направих една дълга серия от ликьорчета, почти от всички зимни и летни плодове.Искам да споделя, че най-сполучливи станаха от нар,ягоди, вишновката и малини.Изключителен аромат и цвят.Също така и домашното лимончело.Сега е лято и ги ползваме за коктейли.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87006217577021399002017-07-04T14:30:56.315+03:002017-07-04T14:30:56.315+03:00ЛЮСИ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА ЗА ЧУДЕСНАТА ВИШН...ЛЮСИ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА ЗА ЧУДЕСНАТА ВИШНОВКА! МНОГО МИ ДОПАДНА И НА ВКУС И НА ЦВЯТ И НА АРОМАТ! НАЗДРАВЕ! <br /> ДИАНА ПАНАЙОТОВА-с.Тенево,обл.Ямбол<br /> <br /><br />ДИАНА ПАНАЙОТОВАnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-37870882734206515272015-07-22T22:52:42.462+03:002015-07-22T22:52:42.462+03:00За тази ли говориш http://vishnovka.bg/? Хубава е...За тази ли говориш http://vishnovka.bg/? Хубава е наистина. Има ли я още по магазините и има ли друга, че изпуснах вишните тази година? <br /><br />Аз съм правил със и без костилки и да ви кажа няма разлика във вкуса. Е, може и да не е престоявала достатъчно по обясними причини ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-18306923444615119192015-07-08T23:53:02.915+03:002015-07-08T23:53:02.915+03:00Теди, аз съм експериментатор и въпреки, че не съм ...Теди, аз съм експериментатор и въпреки, че не съм пробвала този вариант, бих рискувала едно шишенце в името на науката ( и чревоугодничеството) :) При теб обаче няма да има нужда да престоява, тъй като само пресните плодове могат да ферментират допълнително, но можеш да си направиш един смесен вариант от сироп и алкохол :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-13972734118536682452015-07-08T14:35:47.779+03:002015-07-08T14:35:47.779+03:00Привет,Люси :)
Имам въпрос относно вишновката.Въз...Привет,Люси :) <br />Имам въпрос относно вишновката.Възможно ли е да се приготви от току що направен сироп,който е предназначен за стер.в бутилки ? В момента не разполагам с пресни плодове ,но ми хрумна това . Плодовете вчера минаха през соковарката ,а захарта преди малко се разтвори .Благодаря ;)Теодора С.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-47585609094423480582015-07-04T11:03:52.131+03:002015-07-04T11:03:52.131+03:00Здравей, Валерия! Не съм ползвала само един буркан...Здравей, Валерия! Не съм ползвала само един буркан тогава, когато я писах. Просто пълни съда до средата или малко над нея.Разпределям в съдове, с които разполагам :) Благодаря ти за думите и ти пожелавам усмихнати почивни дни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-57820164716580481722015-07-03T23:31:47.701+03:002015-07-03T23:31:47.701+03:00Привет, Люси! :)
В момента правя вишновката в трил...Привет, Люси! :)<br />В момента правя вишновката в трилитров буркан, който обаче се напълни само с вишните до горе. Едва ли ще има място и за захарта, и за алкохола... Ти 2-та килограма вишни в един буркан ли си слагала?<br />Поздравления за блога ти! И аз се вдъхновявам от него ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04781242584768573742noreply@blogger.com