tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post5007691359370077183..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Торта "Киндер пингуи" / Kinder Pingui CakeЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-66022652912811872302021-11-17T18:53:06.422+02:002021-11-17T18:53:06.422+02:00Здравейте, аз ги направих с остатъка от ганаша.Здравейте, аз ги направих с остатъка от ганаша.Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-74924062560009835492021-11-14T16:04:35.403+02:002021-11-14T16:04:35.403+02:00Здравей, Луси! Искам да попитам как са направени р...Здравей, Луси! Искам да попитам как са направени розичките, тъй като пишеш само сметана, а те са кафяви. Поздрави!Ивановаhttps://www.blogger.com/profile/00306132163543334589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-50128626745426176592021-03-16T19:17:11.950+02:002021-03-16T19:17:11.950+02:00Здравей, Непознат! Използвах царевично нишесте, а ...Здравей, Непознат! Използвах царевично нишесте, а желатинът, и моят е на прах. :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-75497989587383117402021-03-15T22:53:19.581+02:002021-03-15T22:53:19.581+02:00Здравей Люси. Какво нишесте си използвала за блата...Здравей Люси. Какво нишесте си използвала за блата? И желатина става ли да е на прах? Благодаря.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18236239609477935008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-26261837142923447332021-01-04T19:48:43.762+02:002021-01-04T19:48:43.762+02:00По ваша преценка, просто да става за разбиване и н...По ваша преценка, просто да става за разбиване и на сняг, а де не е готварска само. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-40914014145723530402020-12-27T16:37:08.970+02:002020-12-27T16:37:08.970+02:00Сметаната сладкарска ли е или млечна?Сметаната сладкарска ли е или млечна?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-26486126993051261072020-11-11T17:12:44.182+02:002020-11-11T17:12:44.182+02:00С компот, захарен сироп или топло мляко с какао. С компот, захарен сироп или топло мляко с какао. Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-24630755698197953592020-10-30T20:34:16.287+02:002020-10-30T20:34:16.287+02:00С какво мога да сиропирам блатовете? С какво мога да сиропирам блатовете? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16816264734367610805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59052616086941235102020-05-01T17:00:29.562+03:002020-05-01T17:00:29.562+03:00Здравей, Анонимен и благодаря за милите думи! А се...Здравей, Анонимен и благодаря за милите думи! А сега за шоколада, да трябва да седи такъв, както се начупва и като хапваш от десертчето. Трябва да се има предвид само, че тъй като глазурата и шоколада вътре са с масло, за ад омекват е добре тортата просто да се сложи на стайна температура и ще може да се реже по-лесно. Самия пласт вътре е добре да бъде също по-тънък за да не стяга прекалено. И все пак, ако не ви допада тази версия, просто ползвайте обикновен ганаш и за вътре и за отвън. Тогава глазурата няма да стои твърда,а ще бъде мек шоколад :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1385299043060328872020-05-01T10:31:18.401+03:002020-05-01T10:31:18.401+03:00Здравейте!
Първо искам да Ви поздравя за всички ре...Здравейте!<br />Първо искам да Ви поздравя за всички рецепти,които споделяте! Определено успявате да представите доста сложни ястия и десерти,като детска игра.<br />Благодаря Ви за което!<br />Успяхте да ме вдъхновите и се престраших да направя тази торта..въпросът ми обаче е,дали е нормално шоколадовата заливка и шоколадът вътре да стоят твърди..? Това доста затруднява сервирането.. дали съм сбъркала някъде?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-28198741520271033192020-02-18T15:56:33.539+02:002020-02-18T15:56:33.539+02:00Благодаря ти,за съвета и за отделеното време!Прекр...Благодаря ти,за съвета и за отделеното време!Прекрасен блог,Люси!Да ти кажа и аз! Благодаря за хубавите рецепти,красивите снимки,описателното обяснение към всяка една рецепта и благодаря за отношението ти към нас!Нека има повече такива хора като теб,би било прекрасно!Сърдечни поздрави,мила Люси!Не се спирай!!!<br />П.С. стискай ми палци за сладкото изкушение!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04684054827595878211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-37510539363558201142020-02-18T14:15:08.115+02:002020-02-18T14:15:08.115+02:00Здравей, Непознат! Трябва да имаш предвид, че прав...Здравей, Непознат! Трябва да имаш предвид, че правейки тортата в такава форма рискуваш доста по-тънки блатове, което може да тества и уменията ти да разрязваш блатовете. Повечето хора искат по-дебели торти, за да запазят визията и правят двойна доза или поне доза и половина, но аз лично винаги бих направила една доза тест, за да преценя как да постъпвам в такива случаи. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-25505154070444429802020-02-18T06:09:39.542+02:002020-02-18T06:09:39.542+02:00Люси,моята форма за торта е 26 см,има ли значение ...Люси,моята форма за торта е 26 см,има ли значение за крайният резултат?Питам не само за този торта,но и за другите-има с по 22см,24см?Моята е малко по голяма или трябва да гледам за рецепта с тези сантиметри? Благодаря предварително! Целувки.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04684054827595878211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-78767607223162734442020-02-17T16:14:33.540+02:002020-02-17T16:14:33.540+02:00Здравейте, по принцип може, просто съобразете смес...Здравейте, по принцип може, просто съобразете смесването на температурата,за да не се пресече крема ;) поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81335455057491364592020-02-17T15:16:37.253+02:002020-02-17T15:16:37.253+02:00Дали в кремът не може да се добави разтопен бял шо...Дали в кремът не може да се добави разтопен бял шоколад? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02907568576356013988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-29622387003019487302020-02-06T14:50:57.318+02:002020-02-06T14:50:57.318+02:00Благодаря, Деси! Имам друга рецепта за Милх-Шните ...Благодаря, Деси! Имам друга рецепта за Милх-Шните в блога, така че според мен си се различават. Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-84771961216670638972020-02-06T13:34:57.643+02:002020-02-06T13:34:57.643+02:00Здравейте, тортата изглежда много вкусна и задължи...Здравейте, тортата изглежда много вкусна и задължително на следващ хубав повод ще я направя!Само за уточнение това не е "киндер пингуи", които аз също обожавам, а " киндер Милк шните" Десиhttps://www.blogger.com/profile/05270663381192628878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-52178798942152426102019-12-13T18:34:06.243+02:002019-12-13T18:34:06.243+02:00Много се радвам, Петя :) Благодаря, че ми остави о...Много се радвам, Петя :) Благодаря, че ми остави отзиви! Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-77697298061820936912019-12-11T23:35:15.224+02:002019-12-11T23:35:15.224+02:00Страхотна рецепта!По принцип не обичам шоколадови ...Страхотна рецепта!По принцип не обичам шоколадови торти, но тази е супер! Два пъти вече я правих и се получава не само вкусна, но и красива! Което за човек като мен, без особени творчески, заложби, е изненада.<br />Благодаря за подробното описание 🙂Petyahttps://www.blogger.com/profile/11962136741127006067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83380340850714721992019-10-16T16:32:48.738+03:002019-10-16T16:32:48.738+03:00Здравей, Нели :) Много ти благодаря за милите думи...Здравей, Нели :) Много ти благодаря за милите думи, не само защото са суперлативи, а защото през тях усещам, че имам човек насреща, който е харесал нещо повече в мен освен рецептите <3 Прегръщам те обратно и се радвам на всеки твой коментар! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-46941838490516404632019-10-16T14:18:54.456+03:002019-10-16T14:18:54.456+03:00Привет, Люси! Честит рожден ден на голяяямаа патер...Привет, Люси! Честит рожден ден на голяяямаа патерица. Отдавана чакам точно тази торта, защото дъщеря ми може да си излапа цял кашон кидер пингуи. Радвам се, че те има и се надявам да имам възможността да те познавам, защото си рядък екземпляр, а на хора като теб не трябва да се пестят суперлативите. Ако знаеш колко хора си за радвала с рецептите си, направо ще се изумиш. Дерзай и върви само напред! Пращам ти най-чистосърдечни прегръдки. :) Нелиhttps://www.blogger.com/profile/05420403989677180311noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-91655474799619016502019-09-23T15:32:04.390+03:002019-09-23T15:32:04.390+03:00Здравей, Непознат! Тъй като глазурата е с масло, к...Здравей, Непознат! Тъй като глазурата е с масло, като всеки сладкиш с масло е добре да престои малко на стайна температура, за да може да се отпусне и да не се чупи при рязане. Разбира се, ако не ти се занимава с това, винаги може да използваш добри стар ганаш със шоколад и сметна :) Поздрави и усмивки от сърце! Благодаря ти , че писа и много се радвам, че ви е харесала тортата :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-29278348182753753872019-09-22T21:30:27.596+03:002019-09-22T21:30:27.596+03:00Здравей,Люси!Тези дни правих тортата "Киндер ...Здравей,Люси!Тези дни правих тортата "Киндер Пингуи" и всички у дома бяха възхитени от нея.Тя ще е Новата ни семейна рецепта за празници.Имах само един проблем с декорацията.Залях тортата с шоколада по рецептата ,но имах проблем с рязането на идеалното парче(пропуквашесе).Имали някаква тайна или мога да ползвам др.(кувертюр)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00040777515648358561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-4569342057332375552019-09-05T09:37:56.501+03:002019-09-05T09:37:56.501+03:00Здравей, Полина! надявам си да си от приключенския...Здравей, Полина! надявам си да си от приключенския тип хора, тъй като тестването на нова рецепта за повод, че и променянето й е риск, който не всеки иска да поеме. Като цяло просто трябва да си сметнеш продуктите като ги намалиш с една трета, за да получи дозата за четири яйца. Разбира се, може да се опиташ да го направиш и с тези продукти, просто ще стане по-сбит с толкова тежки елементи на този брой яйца. Ще поличиш значително по-малък блат за този размер тавичка, но все пак мисля, че ще можеш отново да го разделиш на две без проблем. За крема не знам как ще стане с кондензираното мляко и сметаната, ако е животинска, тъй като е по-мека, но с растителна мисля, че ще стане достатъчно твърд и да пропуснеш желатина. Може да сложиш малко крема сирене или пък маскароне, ако искаш да затвърдиш крема вместо с желатин. Поздрави и усмивки :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-69023981531773829742019-09-03T20:00:00.259+03:002019-09-03T20:00:00.259+03:00Невероятна Люси имам рожденник на 15.09 и ще му на...Невероятна Люси имам рожденник на 15.09 и ще му направя тази торта, но имам няколко въпроса. Искам да направя блата с 4 яйца и трябва ли да променя съотношението брашно- нишесте, обичаме кондензирано мляко и мисля да го комбинирам със сметаната в крема, за да избегна желатина, но ще запази ли плътността си и отново количеството? Формата ми е 25см.Полина Илиеваhttps://www.blogger.com/profile/01530330206688621233noreply@blogger.com