tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post4553137480229016180..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Торта "Тофифи" / Toffifee cakeЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger143125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83172984997336162732022-03-08T19:43:14.932+02:002022-03-08T19:43:14.932+02:00Здравей, Боби и благодаря за оставения коментар. Д...Здравей, Боби и благодаря за оставения коментар. Да, това са ядки. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-72796844028559425792022-03-03T17:44:38.876+02:002022-03-03T17:44:38.876+02:00Здравей Люси, скоро попаднах на ваше изкушение тор...Здравей Люси, скоро попаднах на ваше изкушение тортата ,,трите шоколада'' направих я и много е харесахме ,браво страхотни са тортите ви ,сега искам да направя ''тофифи'' четох и коментарите само да попитам за декорацията това ядки ли са от страни?Благодаря<br />Бобиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-17279493610292052582021-03-15T19:57:31.474+02:002021-03-15T19:57:31.474+02:00Здравей, Адриана. Да, точно такава, сладкарска, но...Здравей, Адриана. Да, точно такава, сладкарска, но не е задължително подсладена. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1992812210331398582021-03-14T15:41:17.855+02:002021-03-14T15:41:17.855+02:00Здравейте, какво точно е течна сметана за разбиван...Здравейте, какво точно е течна сметана за разбиване. Течна сладкарска сметана за разбиване или друг вид? Благодаря Адрианаhttps://www.blogger.com/profile/07032047925621786036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-28797474316193247902020-10-15T15:57:11.462+03:002020-10-15T15:57:11.462+03:00Здравей, Софи! Има и други карамелени бонбонки на ...Здравей, Софи! Има и други карамелени бонбонки на пазара, но с друго име. Може да ползваш и тофифи, но има и меки карамелки в Лидл, които също ще са чудесни :) Поздрави !Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-27196776649710308502020-10-15T12:46:50.477+03:002020-10-15T12:46:50.477+03:00Здравей Люси! Смятам да пробвам да направя тази то...Здравей Люси! Смятам да пробвам да направя тази торта ..но с какво мога да заменя бонбони карамел му? С тофифий? Благодаря. Софи ПавловаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-88247106032971377042020-07-08T16:11:26.476+03:002020-07-08T16:11:26.476+03:00Здравей, Диляна. Вече не го внасят, преди време им...Здравей, Диляна. Вече не го внасят, преди време имаше, но ако ползваш добре разбита сметана ( растителната в кутиите става по-стабилна, без опасност от пресичане) няма да има нужда ;) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-23543654088263778682020-07-06T02:53:51.760+03:002020-07-06T02:53:51.760+03:00Здравей, Люси! Никъде не мога да намеря фиксатор/с...Здравей, Люси! Никъде не мога да намеря фиксатор/стабилизатор за сметана - Кауфланд, Била, Лидл, Метро ... Моля за помощ и насоки от къде мога да закупя! Благодаря!Диляна Йордановаhttps://www.blogger.com/profile/06571961351533466236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-37902531893827051172019-11-26T22:22:47.416+02:002019-11-26T22:22:47.416+02:00Благодаря сърдечно. Поздрави и усмивки! Благодаря сърдечно. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-39741698499582136342019-11-26T18:44:40.175+02:002019-11-26T18:44:40.175+02:00Невероятен вкус :) Заслужава си да се пробва и то ...Невероятен вкус :) Заслужава си да се пробва и то не само веднъж :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06620435463561662260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-53890415307788854272019-01-09T16:34:39.918+02:002019-01-09T16:34:39.918+02:00Много се радвам :) Поздрави! Много се радвам :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-75395546052216109632019-01-01T18:45:08.120+02:002019-01-01T18:45:08.120+02:00Честита нова година! Тортата ми стана невероятна! ...Честита нова година! Тортата ми стана невероятна! Въпреки грешката, която допуснах стана страхотна! Всички я харесаха и аз съм доволна! Както се казва - убих рибата с тази торта! Благодаря. Вече набелязвам нова . ПоздравиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-34321491666482929302018-12-31T00:41:34.450+02:002018-12-31T00:41:34.450+02:00Здравей, Анонимен :) Доста често някой се притесня...Здравей, Анонимен :) Доста често някой се притеснява, че не му е стегнал ганаша, но е практически невъзможно, ако си взел твърд шоколад и го разтопиш, после да не стегне. Дори и да има течност, пак ще стане на твърда консистенция. Не знам каква е била причината да се забави толкова при теб, но по-добре следващия път го остави за вечерта в хладилника и ще видиш, че на следващия ден е стегнал, даже прекалено. Ще се налага да го разтопяваш пак лекичко. В случая е възможно да си сложила ганаша твърде течен и да е пропил в блата, което да направи тортата по-различна, но към този момент няма какво да направим :) Възможно е да си го направила както трябва все пак! Следващия път всичко ще е по-добре :) Поздрави и весело посрещане на празника утре! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83768456999231281472018-12-31T00:15:04.602+02:002018-12-31T00:15:04.602+02:00Здравей, Люси! Страхотна страничка! С удоволствие ...Здравей, Люси! Страхотна страничка! С удоволствие разглеждам тортите. Първата, която направих беше Гараш! Уникална!!! Днес направих и тази. Но дали ще се е получила ще видим утре или по скоро догодина :) проблема ми обаче, е в това когато направих 1вия крем. Шоколадовия ганаж между блатовете. Никак не стегна, целия се разтече и изобщо се разля. Не мисля, че нещо ще е останало между двата блата. Притеснявам се дали няма да е суха и да е малко кофти между най-долния и среден блат. Какво мислиш? ПоздравиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-24478077512742607872018-11-26T14:34:23.302+02:002018-11-26T14:34:23.302+02:00Много ти благодаря за оставените отзиви, Еми <3...Много ти благодаря за оставените отзиви, Еми <3 По-хубаво четиво няма за мен! Бъдете здрави и щастливи всички у дома! Поздрави от все сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87095611031253236982018-11-24T21:37:08.050+02:002018-11-24T21:37:08.050+02:00Страхотна торта... Сина ми не можа да повярва, че ...Страхотна торта... Сина ми не можа да повярва, че е домашно приготвена, добре, че украсата отгоре беше леко непрофесионална та се съгласи и повярва.<br />Много съм доволна от рецептата и мисля да я правя пак и понеже първата беше преди месеци не си спомням дали не я сиропирах леко с компот, защото обичам по сочни торти.<br />Какво мислите по въпроса иии много сте права ... въобще не се разминахме с по едно парче, защото е адски вкуса и лека ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04579230732268866596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16714897228183372172018-06-22T12:03:52.159+03:002018-06-22T12:03:52.159+03:00Чудесен отзив! Направо да му се прииска човек да с...Чудесен отзив! Направо да му се прииска човек да си похапне на мига. Трябва да те наема да пишеш рецензии за рецепти. Такива описания ще вдигнат рейтинга на блога..хаха ;) Благодаря от все сърце, мила и поздрави на всички, които обичаш! <br />Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-61516397686983440912018-06-21T19:39:58.490+03:002018-06-21T19:39:58.490+03:00Много се чудих как да опиша вкуса на тортата(в мом...Много се чудих как да опиша вкуса на тортата(в момента даже си хапвам от нея сладко-сладко)еее оставам безмълвна, карамел,шоколад и сметана-достатъчно е май. Думи нямам, и понеже всяка тотра която правя напоследък е твоя малката щерка ги кръщава с едно име-тортата на Люси- щото вижда от коѝ черпя вдъхновение. Тази торта обаче се казва наѝ-добрата торта на Люси...аз пък си мисля,че така ще се казва до следващата:) с тази обаче спечели всички, идеята за бонбони в торта е направо уникална особено за по-малки деца,не че големите не си взимат за обяд в училище от нея де...<br />Това са ни отзивите Люси, жива здрава и все така креативна<br />Прегръдки милаMaria Nikhttps://www.blogger.com/profile/11822476601495330542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-80384396867887658952018-06-20T12:06:09.113+03:002018-06-20T12:06:09.113+03:00Ех, как не обичам да ти отговоря с мой толкова дъл...Ех, как не обичам да ти отговоря с мой толкова дълъг и подробен коментар и той да изчезне. Сега обаче вече времето ме притиска, затова по-накратко ще ти обобщя какво написах преди - минала съм през същото и все още съм на същото. С такава лекота пека блатове в 10 вечерта, че тортите ми станаха като дисциплина "спонтанно готвене". Искам да знаеш, че въпреки всичко, да имаш нещо в живота, което да те вълнува така е голям плюс и дано ентусиазмът те държи колкото може по-дълго. И да знаеш не си сама - някъде там, по нощите, аз правя същото. Прегръдки, мила! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-69590833715398052492018-06-20T07:04:04.346+03:002018-06-20T07:04:04.346+03:00Люси, мила пак е посред нощ, а аз чакам да се пост...Люси, мила пак е посред нощ, а аз чакам да се постегне тортичката,че да измазвам и уксрасявам. Не мога да устоя на тортите ти и това е, пристрастяване някакво развивам..бях легнала, и си прелиствам блога ти, така като четиво преди сън НО виждам това вълшебство, скачам и право в кухнята. Нали ти казах,че при мен е болест ли лудост ли, не знам но си е диагноза...<br />За час и половина с изстудяване във фризера на блатове, кремове, ганаши,че и лешници смлях, съм на финала преди измазването.<br />Добре,че имаме някакви кутии тофифи,че да имам украса(голямата щерка им е луд фен и не оставаме без тях в къщи). И реших да ти си отчета с един среднощен пост както за тортичката(която е в графа-бързо,лесно,безумно вкусно)така и за моето психо-състояние което вече излиза извън контрол,както и формите ми които заплашително<br /> започват да приличат на тортените т.е кръгли и пандишпанови:(<br />Тичам да си врътна сметаната и да си измажа тортата, че пак е никое време. Няма да ти пиша каква е на вкус щото предварително знам какво да очаквам, обожавам шоколад и карамел. <br />Слънчево утро и прекрасен ден за теб, а аз отивам да довърша и лягам.<br />Прегръдки, мила Люси<br />Maria Nikhttps://www.blogger.com/profile/11822476601495330542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-74919716502742285612018-04-24T10:21:39.696+03:002018-04-24T10:21:39.696+03:00Thanks for the answer! :) Thanks for the answer! :) Piahttps://www.blogger.com/profile/02109748488321531971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-20583786296791043672018-04-23T21:57:18.722+03:002018-04-23T21:57:18.722+03:00Hi, Pia and thanks. The bag is about 100 g, but I ...Hi, Pia and thanks. The bag is about 100 g, but I didn`t use it all. Just make it like you like it :) GreetingsЛюсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59010814117390758222018-04-23T15:41:04.803+03:002018-04-23T15:41:04.803+03:00This cake looks so delicious! :) I would like to m...This cake looks so delicious! :) I would like to make it, but I have a question. How many grams of candy caramel are in one bag of "карамел Му"? Best, PiaPiahttps://www.blogger.com/profile/02109748488321531971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48414753592273657102018-04-02T13:27:55.901+03:002018-04-02T13:27:55.901+03:00Благодаря за страхотната рецепта,получисе прекрасе...Благодаря за страхотната рецепта,получисе прекрасена торта,не остана и едно парченце.Що се отнася до бонбоните наситних ги до най дребно и се чустваха леко дъвчесто.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-22137342576442285772018-04-02T12:57:27.297+03:002018-04-02T12:57:27.297+03:00Торта се получи страхотно.Благодаря много за рецеп...Торта се получи страхотно.Благодаря много за рецепта.Anonymousnoreply@blogger.com