tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post1826725662694584156..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Капама - семейна рецепта от македонския край (стъпка по стъпка) / Kapama - slow cooked meat and sour cabbageЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-75166976980263869172021-03-26T19:45:38.442+02:002021-03-26T19:45:38.442+02:00Много благодаря :) Поздрави и от мен! Много благодаря :) Поздрави и от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-66519826301345012592021-03-25T20:29:58.039+02:002021-03-25T20:29:58.039+02:00Люси, получи се много вкусно!!Благодаря, че сподел...Люси, получи се много вкусно!!Благодаря, че споделихте семейната рецепта за капама!<br />Поздравете дядо Любчо за съчетанието на подправките!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-50055054760924346932016-01-19T17:47:54.107+02:002016-01-19T17:47:54.107+02:00Страхотия голяма си приготвила, Люси! Чудя ти се, ...Страхотия голяма си приготвила, Люси! Чудя ти се, честно ти казвам, как смогваш да приготвяш, снимаш и споделяш с нас тези чудесии. Капама много обичам, особено как й върви червеното вино много обичам, но май чак такава не съм яла, въпреки че всяко мое посещение в Банско е съпътсвано с хапване на такава. :) <br />Много интересна комбинация и въобще ного ми харесва. Сърдечни поздрави! :)Aleksandrina Karabashevahttps://www.blogger.com/profile/18168272545925164806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87709640247986855932016-01-17T14:20:50.658+02:002016-01-17T14:20:50.658+02:00Люсинка, много ти е вкусна капамата.Личи си, че то...Люсинка, много ти е вкусна капамата.Личи си, че това ястие е приготвено с много любов, но то при теб винаги е така - сладко, солено... все вкусно и красиво. Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-13308863124626768492016-01-17T12:11:20.914+02:002016-01-17T12:11:20.914+02:00Люси, другият път като дойдеш в Банско, задължител...Люси, другият път като дойдеш в Банско, задължително ми ела нагости! Капамата ти е чудесна, а и да ти кажа не се притеснявай- точна рецепта за банската капама няма. Някои слагат сливи, други не. Едни я пекат по 4-5 часа е гювечева тенджера, обвита във смес от вестник и брашно, други в тенджера под налягане и т.н. А пък тия дето я правят без ориз, зеле въобще не правите капама, а нещо друго.<br />Още веднъж Браво!Катеринаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15243715094472804722016-01-17T02:10:33.596+02:002016-01-17T02:10:33.596+02:00ЕЕЕ, сега не е честно! Ама много вкусно изглежда в...ЕЕЕ, сега не е честно! Ама много вкусно изглежда всичко, за някой неща чувам за първи път, но това няма никакво значение като говорим за много месо и подправки. Прегръщам те много!Pavlina Petkovahttps://www.blogger.com/profile/16840846765892741922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-82094127568104235832016-01-16T23:21:57.214+02:002016-01-16T23:21:57.214+02:00ako slojitei 2 3 kartofa e super i samo 1 chasha v...ako slojitei 2 3 kartofa e super i samo 1 chasha vino bez voda i zelev sok<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08677359453362478997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-20072760496483911812016-01-16T19:06:26.953+02:002016-01-16T19:06:26.953+02:00Благодаря ти, Сонче! Ще се радвам да видя и твоя в...Благодаря ти, Сонче! Ще се радвам да видя и твоя вариант! Зимата като гледам ще се проточи и ще има време да ни споделиш и твоята рецепта! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-86254129081116199412016-01-16T14:21:53.887+02:002016-01-16T14:21:53.887+02:00Чудесна е, Люси, и ние така я правим с много подпр...Чудесна е, Люси, и ние така я правим с много подправки и много меса! Поздравления! Аз още не съм успяла да снимам и напиша това толкова традиционно за нашия край ястие, все е с компания и вино, и забравям за снимките !<br />Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15735262128425785152016-01-16T14:13:07.798+02:002016-01-16T14:13:07.798+02:00Благодаря ти, Йолинка! Прегръдка! Благодаря ти, Йолинка! Прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-140174311094328382016-01-16T14:11:37.575+02:002016-01-16T14:11:37.575+02:00Благодаря ти, Мария! Ние я правим в тендежра под н...Благодаря ти, Мария! Ние я правим в тендежра под налягане с вместимост около 9 литра. Надявам се да ти хареса и нашата рецепта, ако я опиташ! Сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-64599329870500987312016-01-16T14:07:54.984+02:002016-01-16T14:07:54.984+02:00Благодаря :) Благодаря :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-12878468166993090802016-01-16T14:03:42.502+02:002016-01-16T14:03:42.502+02:00Лени, и сините сливи се слагат в банската капама -...Лени, и сините сливи се слагат в банската капама - даже идеята им тук си е от банскалийка :) Но както казах и по-горе, самата рецепта не е за традиционна банска капама, а наша семейна. Някои подправки са нетипични, но накрая наистина се сливат в целия аромат. Благодаря ти, че писа и аз ти изпращам най-сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-36691368007048627432016-01-16T13:59:35.329+02:002016-01-16T13:59:35.329+02:00Бо, и тук ще ти отговоря - около 9 литра е :) Благ...Бо, и тук ще ти отговоря - около 9 литра е :) Благодаря ти за думите! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70901791625633645682016-01-16T11:38:24.589+02:002016-01-16T11:38:24.589+02:00Ах, ах, ах! Такова изкушение е това за мен! И чека...Ах, ах, ах! Такова изкушение е това за мен! И чекане си намерила! Браво, моето момиче! Страхотна българска гозба си направила! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-122830466778980902016-01-16T08:50:33.619+02:002016-01-16T08:50:33.619+02:00Еий, красота. Вкусно. Да ти кажа и аз като правя к...Еий, красота. Вкусно. Да ти кажа и аз като правя капама, не точно като твоята :)с по-малко видове месо и без ориз си я изяждам почти сама. Но , тези дни ще <br />направя по тази рецепта.Имам питане колко литра е гювеча?Марияhttps://www.blogger.com/profile/03023005339252070998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-11986619115504854002016-01-15T17:05:54.152+02:002016-01-15T17:05:54.152+02:00Браво!Браво!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-71168239402610869082016-01-15T12:58:40.359+02:002016-01-15T12:58:40.359+02:00Люси,
наистина за банската капама е характерно вта...Люси,<br />наистина за банската капама е характерно втасалото червено цвекло т. нар.чекане.Но виж сините сливи и тази комбинация от подправки е изненада за мен.Особено канелата, бахара и кима и кимиона.Но се е получило прекрасно ястие.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83249165789866266322016-01-15T12:33:36.756+02:002016-01-15T12:33:36.756+02:00Супер си се справила/ както винаги де / :) , Лу ко...Супер си се справила/ както винаги де / :) , Лу колко литра ти е тенджерето ? че се замечтах колко побира :)От тук подъшвам аромата :) Страхотия е ! Браво ! :)Boryana Tomovanoreply@blogger.com