tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post1427667492764738282..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Крехко свинско на конци - с бира / Beer-Braised Pulled PorkЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-68802647565789836312019-09-11T13:55:04.742+03:002019-09-11T13:55:04.742+03:00Благодаря, че споделихте вашите познания. Поздрави...Благодаря, че споделихте вашите познания. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15493156670571275302019-09-10T16:35:19.342+03:002019-09-10T16:35:19.342+03:00По принцип дърпано свинско (pulled pork) е една от...По принцип дърпано свинско (pulled pork) е една от задължителните дисциплини в BBQ състезанията и там не се прави така. Като оставим настрана подправките, които са по избор (задължителните са сол, черен пипер и захар), печенето става на ниска температура 107-115 градуса, до вътрешна температура 94 градуса (тогава съединителната тъкан е напълно превърната в желатин). Печене (пържене) при температура над 163 градуса образува в месото (и не само) канцерогенни хетероциклични амини. След приключване на печенето и изваждането на месото, то се давива с фолио или дартия, както и с няколко кърпи за минимум 30 мин, за да се върнат соковете в месото. По този начин след разкъсване всички мускулни влакна са "обвити" с емулсия от разтопената мазнина, озтаналата влага и разтопения желатин, което превръща дърпаното свинско в много нежно и вкусно печено.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-19915193183553325592018-09-18T14:59:04.685+03:002018-09-18T14:59:04.685+03:00Благодаря, Ели :) Моят избор опредено би бил някак...Благодаря, Ели :) Моят избор опредено би бил някаква салата и картофи, вторите под формата на пюре или просто по-селски с подправки :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-44318253415231800472018-09-18T11:48:44.891+03:002018-09-18T11:48:44.891+03:00Превъзходно се получава, пробвах го. Сега имам въп...Превъзходно се получава, пробвах го. Сега имам въпрос обаче, ако го приготвям за гости, каква гарнитура би била подходяща?<br />Елицаhttps://www.blogger.com/profile/11672258742003866440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-6271271969411299642016-06-30T12:59:15.991+03:002016-06-30T12:59:15.991+03:00Благодаря, Весе! Аз си знам,че си майстор - няма к...Благодаря, Весе! Аз си знам,че си майстор - няма как иначе ...Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-86603563390981234182016-06-28T23:23:42.783+03:002016-06-28T23:23:42.783+03:00Ох, ще се окапя, така ми се прияде.
Приготвям и аз...Ох, ще се окапя, така ми се прияде.<br />Приготвям и аз по подобен начин месо с бира.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-51073550238565888592016-06-15T13:27:44.104+03:002016-06-15T13:27:44.104+03:00Привет, Цветомир! Може да използваш и светла бира,...Привет, Цветомир! Може да използваш и светла бира, както и йенски съд. Само, че за второто - много от тези съдове не се затварят супер плътно, а има лека пролука. Затова намери начин да опаковаш стените му, тъй като е важно да се задуши месото. Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21397312969164066732016-06-15T13:24:09.304+03:002016-06-15T13:24:09.304+03:00Много благодаря за думите и топлотата, която струи...Много благодаря за думите и топлотата, която струи от тях, Хриси! Специални поздрави на съпругът ти и разбира се на теб, придружена с прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-68416895829551312632016-06-15T13:22:23.069+03:002016-06-15T13:22:23.069+03:00Хехе, мерси, Давидко! Да ви е сладко! Поздрави на ...Хехе, мерси, Давидко! Да ви е сладко! Поздрави на всички у дома! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-41116332973187205132016-06-15T12:31:25.840+03:002016-06-15T12:31:25.840+03:00Люси, мога ли вместо тъмна да използвам светла? На...Люси, мога ли вместо тъмна да използвам светла? На мен вкуса на светлата по - ми допада. Също така, вместо тава с фолио - йенска с похлупак?<br />Предварително благодаря за отговора!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06489730581539030857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-26369548530771695032016-06-14T15:24:35.188+03:002016-06-14T15:24:35.188+03:00Люси, няма да ти казвам за моите поздравления, защ...Люси, няма да ти казвам за моите поздравления, защото след прочита на публикацията от моят мъж, немога да се добера до теб от него и да ти изкажа суперлативите и възхищението му от теб! Отправя ти специални поздрави за рецептата и за всичко, което правиш! И двамата много се радваме на млади хора, които имат талант и го развиват! <br />Прегръдки и от двама ни! :)))<br />Hristinka Kolevahttps://www.blogger.com/profile/08556368681249638555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59671257727166935432016-06-14T12:11:40.257+03:002016-06-14T12:11:40.257+03:00Това е супер рецепта :) задължително ще бъде сготв...Това е супер рецепта :) задължително ще бъде сготвена и натъпкана във вкусни хлебчета. ОлеAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08064149275969860827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-11789727749918179082016-06-14T11:51:19.737+03:002016-06-14T11:51:19.737+03:00Благодаря, Аурелия :) Ще се радвам, да ви хареса! ...Благодаря, Аурелия :) Ще се радвам, да ви хареса! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-78099049780625494522016-06-14T11:38:31.567+03:002016-06-14T11:38:31.567+03:00Пете, благодаря ти! Не зная дали ще успея за среща...Пете, благодаря ти! Не зная дали ще успея за срещата, затова и не съм ти писала. Много пътувания към София ми се насъбраха напоследък, а задачките се трупат. Ще се опитам обаче да направя всичко възможно :) Прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59536764546218444372016-06-14T10:38:47.401+03:002016-06-14T10:38:47.401+03:00Прекрасна рецепта! Непремено ще се опита. Снимките...Прекрасна рецепта! Непремено ще се опита. Снимките са невероятни!Aurelia Nasirovahttps://www.blogger.com/profile/06481415412266451381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48627304332148233062016-06-14T00:52:04.668+03:002016-06-14T00:52:04.668+03:00Люси, от един отбор сме! Животът е прекалено кратъ...Люси, от един отбор сме! Животът е прекалено кратък, за да го прекарвам в лишения. Хапването на месо "с мярка" много ми допада и без аромата му не си представям живота. Обичам зеленчуци, но...гарнирани с малко месце! Невероятно е твоето предложение и ще бъде уважено от моето семейство! Прегръдки и дано да имаш време да се срещнем в София тези дни! Petya Argirovahttps://www.blogger.com/profile/02096050238068220630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-11147332230528583942016-06-13T18:00:22.768+03:002016-06-13T18:00:22.768+03:00Благодаря ти, Лени! Права си за това с мярката! Об...Благодаря ти, Лени! Права си за това с мярката! Обичам десерти и макар да ги приготвям често, не ям огромни количества от тях. Месо и риба обаче ям редовно, но пък и организмът ми ги приема добре. Поздрави и усмихната седмица! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-25925711481135090092016-06-13T17:56:25.518+03:002016-06-13T17:56:25.518+03:00Благодаря ти, Йоли! Ще се радвам да ви хареса :) П...Благодаря ти, Йоли! Ще се радвам да ви хареса :) Прегръдки, мила <3 Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-33973501854744600902016-06-13T17:55:20.950+03:002016-06-13T17:55:20.950+03:00Да, тази рецепта е идеална за този уред :) Поздрав...Да, тази рецепта е идеална за този уред :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-616674905306313752016-06-13T15:53:21.852+03:002016-06-13T15:53:21.852+03:00Ами да, това е моята рецепта! Познай какво ще е ме...Ами да, това е моята рецепта! Познай какво ще е менюто в събота? Или в неделя по-скоро, че в събота имам концерт и няма да има време за готвене. Мммм ... Страхотно е! Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-90479910771124396032016-06-13T15:33:08.798+03:002016-06-13T15:33:08.798+03:00Здравей Люси,
Възможно ли е рецептата да се напра...Здравей Люси,<br /><br />Възможно ли е рецептата да се направи в slow cooker?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81758154439993463132016-06-13T15:26:53.086+03:002016-06-13T15:26:53.086+03:00Люси,
няма нищо лошо човек да е почитател на месот...Люси,<br />няма нищо лошо човек да е почитател на месото.Но всичко трябва да се употребява с мярка, да се подбира както видът месо, така и начинът на приготвяне.Чудесно се е получило и който обича барбекю ще му се наслади с удоволствие.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com