tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post7984453016245008844..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Бриош / BriocheЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-55662402542116743102023-03-20T08:33:27.057+02:002023-03-20T08:33:27.057+02:00Нещо с маята е проблема.или е била старичка.също т...Нещо с маята е проблема.или е била старичка.също така топлината в стаята е важна и веднага го слагаш във топла фурна докато фтасва.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-5662331844863697602023-03-20T08:26:34.167+02:002023-03-20T08:26:34.167+02:00Може и лимон да ползваш.Истинския вкус на козунака...Може и лимон да ползваш.Истинския вкус на козунака идва от настърганата лимонова коричка и ванилията.Защо някъде ползват портокал не разбирам? Може би нямат лимони.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-33055250763144705832023-03-18T13:51:28.352+02:002023-03-18T13:51:28.352+02:00Благодаря за рецептата, стана много вкусен. Добави...Благодаря за рецептата, стана много вкусен. Добавих към вашата рецепта 5 с.л. подсладено кондензирано мляко и около 150г брашно, заради млякото.Качих снимка в групата "Добрата кухня" във фейсбук.Красимирnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81452996600818175012023-03-17T13:23:55.914+02:002023-03-17T13:23:55.914+02:00Ще се радвам да споделите резултата, Красимир :) Ще се радвам да споделите резултата, Красимир :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-47439959223112870712023-03-15T19:51:31.997+02:002023-03-15T19:51:31.997+02:00Здравейте,днес попаднах на страницата ви, а за съб...Здравейте,днес попаднах на страницата ви, а за събота си бях наумил да правя козунаци, та реших да пробвам вашата рецепта. Ще пиша какво се е получило. Понеже с много захар в тестото, то става тежко и не се изпича добре, към вашата захар в рецептата ще добавя подсладено кондензирано мляко. Ползвал съм го и при други рецепти и се получава супер пухкав козунак. Надявам се и с вашата рецепта да се стане такъв.Красимирnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15275884727244480252023-03-15T07:39:08.955+02:002023-03-15T07:39:08.955+02:00Бихте ли ми казали размерът на тавичката?Благодаря...Бихте ли ми казали размерът на тавичката?БлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81033013952393181412019-04-26T14:09:34.089+03:002019-04-26T14:09:34.089+03:00Всичко може, стига да ви е вкусно :) Всичко може, стига да ви е вкусно :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-26589186768293419362019-04-26T03:27:51.523+03:002019-04-26T03:27:51.523+03:00Здравейте, черешите могат ли да се заменят със ста...Здравейте, черешите могат ли да се заменят със стафиди, както и портокаловият ликьор с портокалови корички?Маринаhttps://www.blogger.com/profile/16686438452635888175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-18541548005924858402019-04-22T10:12:12.491+03:002019-04-22T10:12:12.491+03:00Може би това, че слагам фолио ми помага или просто...Може би това, че слагам фолио ми помага или просто е от марката на захарта :) Не мога да кажа със сигурност. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-22629601350909781212019-04-21T06:06:30.172+03:002019-04-21T06:06:30.172+03:00Как така захарта,поръсена отгоре не се разтапя при...Как така захарта,поръсена отгоре не се разтапя при печенето, а си остава на кристали?Зориhttps://www.blogger.com/profile/00649791074373437820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-68093784688581877632019-04-19T19:58:53.050+03:002019-04-19T19:58:53.050+03:00Благодаря Ви за прекрасната рецепта.Направих го, н...Благодаря Ви за прекрасната рецепта.Направих го, но с пълнеж мармалад от сини сливи. ПРЕКРАСЕН Е! Татяна Георгиеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15376366847299806672019-04-17T10:56:09.328+03:002019-04-17T10:56:09.328+03:00Благодаря ти от все сърце, Ниа <3 За мен значи ...Благодаря ти от все сърце, Ниа <3 За мен значи много жеста, както и думите ти! прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1721157086749943782019-04-16T17:17:11.903+03:002019-04-16T17:17:11.903+03:00Здравейте Люси!Винаги се радвам да видя Вашите кул...Здравейте Люси!Винаги се радвам да видя Вашите кулинарни изкушения!С удоволствие гласувах за Вас.Желая Ви успех!nia2000https://www.blogger.com/profile/16344590025606107752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16763640364435589612018-04-06T10:59:21.764+03:002018-04-06T10:59:21.764+03:00Изключително сполучлив! Страхотен! Благодаря Люси ...Изключително сполучлив! Страхотен! Благодаря Люси 🌷🍀😚Весели празници!Ани Ясеноваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-68347869474897246992018-04-06T10:15:19.682+03:002018-04-06T10:15:19.682+03:00Маре, така е с този бриош, признавам си, голяма ст...Маре, така е с този бриош, признавам си, голяма страст е! Радвам се, че тие харесал и си се впуснала в експерименти! Прегръдки и весело посрещане на празника! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-91133438164009083002018-04-05T18:26:45.099+03:002018-04-05T18:26:45.099+03:00Люско, нещо ми стана навик да го забърквам всяка с...Люско, нещо ми стана навик да го забърквам всяка седмица, за католическия Великден го правих, сега за християнския в два поредни дни, само с ароматите експериментирам(единия път с розова вода, после с порткалови цветчета, после с бренди) и маята ми е суха. Нямам думи как мирише цялата къща докато се пече. Желязна рецепта, без провал 4 пъти, и естествено с повече захар както писах в предния ми коментар. <br />И тортите направих-дето те бях питала за тях, пък и целувките с крем. Абе готвиме си с тебе:)<br />Жива и здрава, продължавай все така, че голямо си ми вдъхновение. <br />Прегръдки топли. МаретоМарето;)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-69497250987976304692018-04-01T11:46:11.824+03:002018-04-01T11:46:11.824+03:00Милена, здравей :) Точно така, ползвам го за намаз...Милена, здравей :) Точно така, ползвам го за намазване. Може да си отделиш само жълтъка и да ползваш белтъка за друго, но лично аз си разбивам цялото яйце, вместо да се занимавам с търсене на приложение на един белтък :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-54170566257894489192018-04-01T09:41:29.128+03:002018-04-01T09:41:29.128+03:00Люси , в продуктите пише "3 яйца + 1 жълтък &...Люси , в продуктите пише "3 яйца + 1 жълтък " , а в приготвянето "2 яйца + жълтък " . Третото яйце за намазването ли се използва , защото ми се струва много ?Миленаhttps://www.blogger.com/profile/16288436561838127773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59571433351809862142018-03-27T21:15:26.273+03:002018-03-27T21:15:26.273+03:00Здравей, Непознат! Съжалявам да науча за неуспехит...Здравей, Непознат! Съжалявам да науча за неуспехите ти, но всеки ги има, пък понякога са като паранормално явление - чудиш се каква може да е причината. Аз като разлея едно-две неща или счупя нещо, направо го приемам като знак, че не бива да готвя и изключвам печката. Е, не винаги, но съм се убедила, че и насила хубост не става. Понякога човек трябва да си почине, защото цялото напрежение влага в ястието и накрая нищо не се получава. Надявам се все пак пицата да е била достатъчна за да замаже положението, а пък време за бриош винаги ще има. Поздрави и много усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-52619663556170438262018-03-27T19:57:57.957+03:002018-03-27T19:57:57.957+03:00При мен нищо не се получи! Страшно много се разоча...При мен нищо не се получи! Страшно много се разочаровах от себе си, още повече, че при правенето на сместа, точно преди да добавя брашното, разсипах всичко на пода, по себе си, по хладилника..реших, че няма да се предам, тъй като нашите имаха годишнина и исках да ги зарадвам с нещо... Започнах наново, използвах суха мая-и нищо. Про втасването изобщо не се наду, чаках, чакахх.. И накрая просто го мушнах във фурната, нямах избор. И отново нищо, минаха 40 мин, изпече си се, разрязохме го-тиклав, тиклав,изобщо не се беше надул-отново.. Поне имаше пица за вечеря, не се надявахме само на това..Ралиhttps://www.blogger.com/profile/00876360603021184951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59835747634596032742018-03-26T15:22:57.779+03:002018-03-26T15:22:57.779+03:00Благодаря ти, Дани :) Може да ползваш есенция, пор...Благодаря ти, Дани :) Може да ползваш есенция, портокалова кора или сок. Що се отнася до плънката, може да ползваш такава - няма да има проблем да се изпече. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-7495927586143391082018-03-26T15:16:12.518+03:002018-03-26T15:16:12.518+03:00Здравей, Анонимен. Не съм опитвала да го пълня с к...Здравей, Анонимен. Не съм опитвала да го пълня с крем, но ще опитам и ще ти кажа :) А пък ако ти ме изпревариш - сподели :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-60417043229093939812018-03-26T15:14:26.411+03:002018-03-26T15:14:26.411+03:00Веси, у дома се правят много преди и много след пр...Веси, у дома се правят много преди и много след празниците, защото никога не са ни много :) Да ти е сладко и сполучливо готвенето и на теб! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-30157194876725810082018-03-26T14:01:59.911+03:002018-03-26T14:01:59.911+03:00Здравей Люси, страхотна си/ както ти така и всяка ...Здравей Люси, страхотна си/ както ти така и всяка ъвоя рецепта! Искам да попитам с какво мога да заменя портокаловата вода, защото не знам от къде мога да я закупя! Също ттака ще се получи ли ако разточа на кора тестото към бриоша добавя шоколад нутела и навия на руло, ще стане ли на конци и ще се изпече ли добре? Благодаря предварително! Поздрави и много целувки!Даниелаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-88488184453995183502018-03-26T13:54:15.809+03:002018-03-26T13:54:15.809+03:00Добър ден Люси, поздравления за всичките усилия ко...Добър ден Люси, поздравления за всичките усилия които полагаш и не спираш да ни радваш с невероятния си талант и си винаги ни изненадваш с прекрасните си рецепти!Искам да попитам дали ще се получи, ако към тази рецепта за бриош добава този крем http://lussisworldofartcraft.blogspot.com.es/2013/12/cream-filled-donuts.html както ти си направила само,че с тесто за козунак! Благодаря предварително!Anonymousnoreply@blogger.com