tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post7245585901955500424..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Богат козунак / Loaded easter breadЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-66834762895341981942022-04-27T21:18:55.268+03:002022-04-27T21:18:55.268+03:00Благодаря за оставените отзиви, Меги! Поздрави на...Благодаря за оставените отзиви, Меги! Поздрави най-сърдечниЛюсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-74222006403098636292022-04-23T13:11:31.864+03:002022-04-23T13:11:31.864+03:00Привет Люска ! Направих тестото по тази рецепта ,а...Привет Люска ! Направих тестото по тази рецепта ,а плънката от другата ти с румънския козунак с млечно-орехово-какаовата плънка . Божествени станаха ! Благодаря ти ! Весели празници ! Мегиhttps://www.blogger.com/profile/08670121178560503374noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1664025132120093162019-08-09T13:47:34.703+03:002019-08-09T13:47:34.703+03:00Много благодаря за оставените отзиви, Анонимен! Мн...Много благодаря за оставените отзиви, Анонимен! Много се радвам, че и вие сте доволни от рецептата! Благодаря, че отделихте време да ми пишете! оздрави и усмивки от сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-22985889300021338742019-08-08T18:54:46.897+03:002019-08-08T18:54:46.897+03:00Най-сполучливият ми козунак. Не добавих подсладите...Най-сполучливият ми козунак. Не добавих подсладител, а почти двойно количество от сушените плодове. Разделих тестото на 2 големи козунака. В единият сложих пакетче локум, а в другият - 100гр нарязан черен шоколад. Всички бяха УАУ!! И двата козунака ги сплетох като плитки. Станаха у-н-и-к-а-л-н-и! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-38145854521561447192018-05-04T15:21:06.301+03:002018-05-04T15:21:06.301+03:00Здравей, Анонимен. Тъй като бях в отпуска сега сяд...Здравей, Анонимен. Тъй като бях в отпуска сега сядам да отговарям на въпроси, но тъй като не виждам тук такъв, ще се радвам да ми уточниш дали все още имаш някакви неясноти по рецептата ;) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-18810702407507165032018-04-27T23:02:39.930+03:002018-04-27T23:02:39.930+03:00На килограм брашно се слага едно пакетче жива мая-...На килограм брашно се слага едно пакетче жива мая-42 гр или 14 грама суха мая. Съотношението е 3:1 - жива:сухаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15568904626303858102018-04-06T20:28:29.434+03:002018-04-06T20:28:29.434+03:00Благодаря! Весели празници! Благодаря! Весели празници! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-52735952410934247842018-04-06T19:35:23.531+03:002018-04-06T19:35:23.531+03:00Здравей, Анонимен. За цялата доза се слага едно ку...Здравей, Анонимен. За цялата доза се слага едно кубче жива или две пакетчета суха! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-65824203550429437182018-04-06T19:31:54.145+03:002018-04-06T19:31:54.145+03:00Около 30-40 минути, в зависимост от големината :) ...Около 30-40 минути, в зависимост от големината :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-40442642311122829252018-04-06T19:29:50.470+03:002018-04-06T19:29:50.470+03:00Здравей :) в бързината съм написала "жива&quo...Здравей :) в бързината съм написала "жива", имах предвид "суха". Поправих го. За цялата доза от 1200 г ви трябва едно кубче жива или две пакетчета суха мая. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-36121498125193258132018-04-06T19:27:13.024+03:002018-04-06T19:27:13.024+03:00Здравей, Анонимен! Аз ползвам по-често жива мая и ...Здравей, Анонимен! Аз ползвам по-често жива мая и не ми мирише, но често ползвам и суха. Зависи какво количество от тестото искате да направите. Едно пакетче суха е достатъчно за замесването на 500-600 г брашно, затова ако ползвате цялата дадена доза, трябва да сложите две пакетчета. Поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-22641235258551481462018-04-06T19:04:08.357+03:002018-04-06T19:04:08.357+03:00Здравей, съвсем се обърках🤔. Значи за дозата от 1...Здравей, съвсем се обърках🤔. Значи за дозата от 1200 кг. брашно, слагам 2 кубчета мая? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-44920549583801680122018-04-06T18:53:36.606+03:002018-04-06T18:53:36.606+03:00Здравейте Люси! За колко време се пече приблизител...Здравейте Люси! За колко време се пече приблизително един козунак?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-13937205283708725462018-04-06T13:37:51.236+03:002018-04-06T13:37:51.236+03:00Много се извинявам, но не разбрах за 1.2кг брашно,...Много се извинявам, но не разбрах за 1.2кг брашно, както е в рецептата 1пакет жива мая ли е необходим или както е в отговора Ви на "Анонимен""Едно пакетче жива е достатъчно за замесването на 500-600 г брашно, затова ако ползвате цялата дадена доза, трябва да сложите две пакетчета". Козунаците Ви са прекрасни и много апетитни! Sonmilhttps://www.blogger.com/profile/12307845773787084351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-9268813373483974302018-04-05T14:50:04.640+03:002018-04-05T14:50:04.640+03:00Здравей!Ако се ползва суха мая колко грама трябва ...Здравей!Ако се ползва суха мая колко грама трябва да е? С какъв вид мая е по добре да се работи.Според мен мирише на мая, ако е жива, но може и аз да греша при използването и.Весели празници!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-18936141370410617322018-04-05T14:49:16.333+03:002018-04-05T14:49:16.333+03:00Здравей :) Ползвам някакъв течен подсладител, койт...Здравей :) Ползвам някакъв течен подсладител, който успея да намеря в кварталния магазин :) Поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67673800674323888272018-04-05T12:30:14.798+03:002018-04-05T12:30:14.798+03:00Здравей! Какъв подсладител използваш? Здравей! Какъв подсладител използваш? Liliyahttps://www.blogger.com/profile/06888031104264667608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-41654742651086414362018-04-05T08:47:25.902+03:002018-04-05T08:47:25.902+03:00По принцип може, но тук той също си има своето зн...По принцип може, но тук той също си има своето значение, не само като овкусител.Поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-41838398492624427972018-04-04T22:52:35.551+03:002018-04-04T22:52:35.551+03:00Zdravei Lusi,a moje li da propusnem alkohola?Zdravei Lusi,a moje li da propusnem alkohola?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04547201677966487418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-20319215654381743372018-04-03T11:33:47.891+03:002018-04-03T11:33:47.891+03:00Благодаря ти, Искре. Отговорите на тези въпроси са...Благодаря ти, Искре. Отговорите на тези въпроси са по-скоро въпрос на вкус честно казано. Аз ползвам сурови ядки, сушените плодове не ги накисвам, тъй като имаше и кайсии и боровинки, не само стафиди, но пък така ще се изпекат по-бавно, така че може да ги накиснеш. Правила съм го с кисело мляко и със сметана - няма особена разлика, затова каквото имаш под ръка. Съотношението на мазнината също е въпрос на вкус, тъй като някои хора на харесват да им мирише тежко на мас( например), но аз лично ползвам най-много масло, после по-малко мас и най-малко олио като смесица. Глазурата може да си я направиш и от гъст захарен сироп вместо глюкоза. Благодаря за гласа ти, поздрави и успешно месене и похапване! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21720398957417602762018-04-03T11:18:16.042+03:002018-04-03T11:18:16.042+03:00Благодаря ти, Любче! Много ме улеснява твоето клип...Благодаря ти, Любче! Много ме улеснява твоето клипче за обясненията как се замесва :) Ще се постаря да опитам и тази твоя вкусотия :) Поздрави и усмивки от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-819028240616697982018-04-03T07:09:22.163+03:002018-04-03T07:09:22.163+03:00Благодаря за чудесната рецепта, Люси! Ядките са су...Благодаря за чудесната рецепта, Люси! Ядките са сурови, нали? Сушените плодове, предварително накиснати ли са за да поомекнат или не? Какво е съотношението - масло, олио, мас? Кое е по-добре - кисело мляко или сметана? Глазурата може ли да е от глюкоза? Гласуването за теб е направено с удоволствие. – Искра ХристоваAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-10650015230869447262018-04-02T23:10:01.529+03:002018-04-02T23:10:01.529+03:00Люси, много съблазнителен, жълтичък и със сигурнос...Люси, много съблазнителен, жълтичък и със сигурност голяма вкусотия. Сега ще ти предложа една друга вкусотия, която правих днес сигурна съм, че ще си оближете пръстите. http://samozagladni.blogspot.com/2018/04/blog-post_8.html <br />Поздрави и Весели Великденски празници!Любка Гечеваhttps://www.blogger.com/profile/13307783730473828570noreply@blogger.com