tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post6945956779257745846..comments2024-03-18T09:02:47.610+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Пасти "Витоша" / Vitosha cakeЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-69921211052363829132021-05-27T19:43:25.828+03:002021-05-27T19:43:25.828+03:00Здравей, Ани. Може да сложите конфитюр, но явно си...Здравей, Ани. Може да сложите конфитюр, но явно си обичате по-сладичко и това може да решите сами дали ще ползвате още сладост от шоколад, в крема или със сладко. Лично аз не бих сиропирала патите, тъй като така ще бъде още по-трудни за разрязване и да стоят стегнати, но все пак, ако решите опитайте. Едно е да ги намокрите с четка, друго е да си ги сиропирате много.Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-3667233661338795462021-05-26T02:23:05.693+03:002021-05-26T02:23:05.693+03:00Намерих тази рецепта в нета. С приятели си говорех...Намерих тази рецепта в нета. С приятели си говорехме за триъгълните пасти едно време в сладкарниците. Между другото, мисля че в различните градове и краища името на пастата се мени, което е доста интересно. Следях рецептата дословно, благодаря за изчерпателното обяснение на всяка стъпка. Стана вкусно, но имам няколко въпроси и коментари. Първо ще започна с коментарите. Не ми стана достатъчно сладък десерта, може би захарта не ни е сладка толкова в нашия край на света и следващият път ще увеличат количеството в крема. Имах само орехи, но мисля че щеше да е по-добре с фъстъци. Въпреки че тавата за печене на блатовете ми беше по размера в рецептата, триъгълника ми стана доста висок и затова следващият път ще изрежа крачетата на блатовете за да са по-тънки лентите. Шоколада за ганаша ми беше черен, без захар и високо количество какао, следващият път ще го направя със млечен сладък шоколад. А сега въпросите. Може ли да се нанесе и тънък слой конфитюр между блатовете и крема? Ами ако се сиропират блатовете леко, ще се получи ли? БлагодаряАни Пеневhttps://www.blogger.com/profile/04379218342543079084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-54175299739685217102018-01-14T10:40:30.668+02:002018-01-14T10:40:30.668+02:00Здравей, Непознат :) Наистина това със слепването ...Здравей, Непознат :) Наистина това със слепването е малко объркано и аз бая се поозорих, но освен това, десертът е лесен и си заслужава, защото ще впечатли всеки! Поздрави на теб и сина ти, който знае какво да каже на мама:) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-37466231836933581082018-01-14T04:12:29.145+02:002018-01-14T04:12:29.145+02:00Разкошни! Върнаха ме към детството докато ги прави...Разкошни! Върнаха ме към детството докато ги правих, и по-вкусни станаха от колкото ги помнех по сладкарниците. Обърках подредбата на края и ги слепих по-полегнали отколкото изправени (чак след дъжд качулка забелязах, че съм сбъркала със спазването на схемата). Детето (тинейджър), обаче каза, че не изглеждат добре, но са най-вкусният десерт който съм правила :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/03912554762805388698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-29989725100010864952017-03-30T18:10:56.902+03:002017-03-30T18:10:56.902+03:00Благодаря, Лени! Радвам се, че са ти харесали! Поз...Благодаря, Лени! Радвам се, че са ти харесали! Поздрави и прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-11301378976470185992017-03-30T17:45:18.030+03:002017-03-30T17:45:18.030+03:00Благодаря от сърце, Кате! Прегръдки ти пращам! Благодаря от сърце, Кате! Прегръдки ти пращам! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-77486376825439699032017-03-30T17:38:03.920+03:002017-03-30T17:38:03.920+03:00Благодаря ти мила, Вили! Твоята схема много ми пом...Благодаря ти мила, Вили! Твоята схема много ми помогна и следващия път ще опитам и с твоите платки - може при ва си по-вкусни да са продавали ;) Прегръдки, мила! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-74566817487501209332017-03-30T17:27:23.691+03:002017-03-30T17:27:23.691+03:00Много благодаря за думите, Анонимен! Поздрави! Много благодаря за думите, Анонимен! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-82799215438191398462017-03-30T17:25:06.263+03:002017-03-30T17:25:06.263+03:00Благодаря ти, че сподели с нас и твоите спомени, М...Благодаря ти, че сподели с нас и твоите спомени, Мария! Радвам се, че съм причина да се потопиш отново в тях! Прегръдки и усмивки и благодаря за милите думи! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67990530518855712882017-03-30T15:40:58.406+03:002017-03-30T15:40:58.406+03:00Здравей, Анонимен. Прсото следвайте схемата от &qu...Здравей, Анонимен. Прсото следвайте схемата от "Къкрещо гърненце" :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-41241295358793363392017-03-30T15:40:18.110+03:002017-03-30T15:40:18.110+03:00И аз благодаря за оставения и толкова мил коментар...И аз благодаря за оставения и толкова мил коментар, Бистра! Сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-46629947202074772922017-03-27T10:32:39.137+03:002017-03-27T10:32:39.137+03:00Люси,
спомням си вкуса на тези пасти, както и на н...Люси,<br />спомням си вкуса на тези пасти, както и на някои други сладки изкушения от миналото.С носталгия си припомних и аз миналото.Моята баба правеше много следкиши като се започне от еклерите и се стигне до тортите.Чудесни и много вкусни са се получили при теб тези пасти <br />" Витоша ".<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-54441531028367186132017-03-25T19:54:23.170+02:002017-03-25T19:54:23.170+02:00Честито Благовещение, Люси! Прекрасни са пастичкит...Честито Благовещение, Люси! Прекрасни са пастичките, изкусителни до последната трохичка:). Успех ти желая! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-64044394730965070282017-03-25T09:19:38.825+02:002017-03-25T09:19:38.825+02:00Поздравления, Люси!
Любимите ми пасти, пресъздаде...Поздравления, Люси! <br />Любимите ми пасти, пресъздадени отново и от теб! Не се съмнявам ни най-малко, че твоите са превъзходни. Аз пробвах по-стегнато и по-ронливо тесто, защото такива са моите спомени от детството, може би и по тази причина срязването при мен беше без никакъв проблем, твоето е мекичко и със сигурност е по-трудно да се среже по моя метод, но ти си му намерила "колая", както се казва. <br />Прекрасни снимки и още една чудесна идея!<br />Поздрави! :)Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-72251074248148681012017-03-24T16:41:26.499+02:002017-03-24T16:41:26.499+02:00Браво! Върнахте ме в детството! Благодаря за рецеп...Браво! Върнахте ме в детството! Благодаря за рецептата! Въобще всичко във Вашия блог е невероятно!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-82983459486796462382017-03-24T16:14:30.833+02:002017-03-24T16:14:30.833+02:00Както винаги...толкова магнетично обстоятелствена....Както винаги...толкова магнетично обстоятелствена... Пренесох се в една сладкарница в Свищов, където чак от Сандански /баща ми е от Свищов/ ме оставяха по цяло лято при баба и дядо и точно в 16.00 ч.,след ставането ни от "следобеден сън", в кавички, защото само баба и дядо спяха, /ах, ако можеха да ме върнат сега там, ще си спя до насита :)/, тръгвахме за сладкарницата на центъра, където ти успяваш де ме пренесеш, не за първи път! Благодаря ти, прекраснице от сърце! Винаги успяваш да ме телепортираш някъде, каквото и да си приготвила! <3Мария Карастояноваhttps://www.blogger.com/profile/14317107841803479831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-52865524683038058402017-03-24T15:56:55.328+02:002017-03-24T15:56:55.328+02:00Здравейте, само не схванах накрая рязането и залеп...Здравейте, само не схванах накрая рязането и залепването при вас как става!?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-85761482762956014952017-03-24T15:35:43.669+02:002017-03-24T15:35:43.669+02:00Здравейте, Люси! Винаги с интерес чета вашите реце...Здравейте, Люси! Винаги с интерес чета вашите рецепти, защото са и забавно предадени. Някои съм правила и са мнооого вкусни! Тази ме върна и мен в детството, определено ще я изпробвам и нея, за което ,,Благодаря"! Бистраnoreply@blogger.com