tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post6920862351149577658..comments2024-03-18T09:02:47.610+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Викингска торта с боровинки / Viking Cake with blueberriesЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67465516143583877992018-11-23T20:35:58.270+02:002018-11-23T20:35:58.270+02:00Прекрасна торта ! Може ли да попитам за рецепта на...Прекрасна торта ! Може ли да попитам за рецепта на фондана, благодаря предварително!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14024741376380490033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-36136949561033200912018-11-17T09:24:58.867+02:002018-11-17T09:24:58.867+02:00Привет, Маре! Радвам се, че си добре и се завръщаш...Привет, Маре! Радвам се, че си добре и се завръщаш по нашите земи и си готова за нови кулинарни приключение! точно на време - Зимата иде! Като съдя по това колко ям, за да ми е топло, значи направо си е тук! Благодаря ти, че ми писа и описа цялата картинка около теб - става му още по-арно на човек :) Прегръдки и от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70337922209352716102018-11-16T19:52:56.371+02:002018-11-16T19:52:56.371+02:00Люси върнах се мила, цяло лято бях заета, ама толк...Люси върнах се мила, цяло лято бях заета, ама толкова заета, че не ми беше до готвене. На ново местенце се преместихме и сега имам нова гоооляма кухня..и познай как ще се развихря. И си мислех за теб,че отдавна не съм те навестявала и гледам по ТВ премиерата на новия сезон на "Vikings" е на Ноември 28..и воала-хваща ме пак сладката лудост в сладката ми кухня и резултата е на лице-блатовете на тая тортичка се пекат вече (нищо че не е Ноември28. Имам и малка тайна- тортите стават най-успешни на саундтрака на "game of thrones"( извинявай за анг. но понякога превода на заглавието е различен в бг) ти обаче ще ме разбереш. <br />Няма да ти пиша като направя тортата щото резултата е ясен, виж горния ми пост;)<br />Смятам да поразгледам после сайта ти,че съм изпуснала много, ама ще наваксам. <br />Хубав уйкенд мила, аз отивам да рина сняг че ни затрупа, а следобедното кафе ще е с маалко парчеце от тортата докато гледам последния сезон на викингите.<br />Горещо те прегръщам<br />МаретоMaria Nikhttps://www.blogger.com/profile/11822476601495330542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-76571593848145679842018-05-20T10:25:40.860+03:002018-05-20T10:25:40.860+03:00Благодаря ти, Мария ;) Радвам се, че споделяш любо...Благодаря ти, Мария ;) Радвам се, че споделяш любовта ми към сладките вкусотии - под формата на торти или готини мъже :) Важното е да намираме вдъхновение навсякъде околко нас и с храната може да пропътуаме в различни страни и епохи! Прегръди и най-сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-551300906609205952018-05-18T23:35:13.031+03:002018-05-18T23:35:13.031+03:00Люси честита ти награда със задна дата,абсолютно з...Люси честита ти награда със задна дата,абсолютно заслужена. И признанието за добре свършената работа го имаш от нас, лъха от всеки коментар.<br />За втори път правя тортата, никога не бях ползвала плодове до сега, резултата обаче не спира да изненадва. Много по-лека и приятна тортичка стана. Измазах я с боровинковия крем-стана много нежна на вид.Аз си направих сладкото на момента и ми напои блатовете достатъчно за да не седят сухи.С една дума резултата беше изяден бързо. При нас боровинки има целогодишно и определено ще я правя често. <br />Знаеш ли, ако не беше това представяне на тортата едва ли щеше да ме грабне, абсолютен фен съм на" Vikings" и си гледам сезоните непрекъснато. Удивителен филм вече го свързвам с тази тортичка. <br />Хубав уикенд.Maria Nikhttps://www.blogger.com/profile/11822476601495330542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-25681247340718679442016-08-28T12:25:45.328+03:002016-08-28T12:25:45.328+03:00Привет, Андония ;) Бързам, бързам да ти отговоря. ...Привет, Андония ;) Бързам, бързам да ти отговоря. Тъй като това са един вид пандишпанени блатове, но с бадеми, е важно сместа да си остане въздушна. По-скоро би могла да намалиш количеството бадеми, за сметка на какаото, тъй брашното все пак трябва да го има. Също така, бих те посъветвала, да смесиш какаото към жълтъците, както и черната боя ( не знам как ще се отрази на белтъците в зависимост дали е гел, течна или на прах ( на прах би била най-добре)) Така какаото ще се разтвори и ще получиш този тъмен отенък, отколкото да го пресееш директно на прах. С нетърпение ще очаквам твоите снимки и стискам палци всичко да се получи чудесно! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-64396108585424735092016-08-26T14:35:37.258+03:002016-08-26T14:35:37.258+03:00Люси здравей, моя приятел скоро има рожден ден и и...Люси здравей, моя приятел скоро има рожден ден и искам да го изненадам с тази викингска торта, но предпочитам блатовете да са ми черни (смятам да добавя наистина тъмно натурално какао, за да се получат, колкото се може по тъмни, дори имам черна боя, но ще гледам да не добавям, само ако се наложи и то малко количество) Та въпроса ми е, да намаля ли грамажа на брашното, като компенсирам с какаото или спокойно мога към дадения грамаж да си добавя и какао? А относно украсата имам страхотна идея, като е готова тортата, ще ти пратя снимка :) Андиhttps://www.blogger.com/profile/03845249387718789955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48391903113919557172015-10-05T11:34:24.459+03:002015-10-05T11:34:24.459+03:00О, благодаря и аз - дай боже!
И то че пропускам б...О, благодаря и аз - дай боже!<br /> И то че пропускам букви, или добавям, че препинателните ги загубвам по трасето, ама пък да напиша "какво то", вместо "каквото", не вярвах:))veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67834388786710037792015-10-03T12:27:43.455+03:002015-10-03T12:27:43.455+03:00Благодаря ти за думите, Алекс! Радвам се всеки път...Благодаря ти за думите, Алекс! Радвам се всеки път, когато наминаваш през моето виртуално местенце! И аз ти изпращам много прегръдки и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-54743244347584376452015-10-02T16:36:12.689+03:002015-10-02T16:36:12.689+03:00Люси, честито! Заслужаваш абсолютно тази прекрасна...Люси, честито! Заслужаваш абсолютно тази прекрасна нагарада! Пожелавам ти блога продължава да ти носи много усмивки и радости, и награди!<br />Тортата е чудесна, снимките от пътешествоето също! Севера е страхотен и определено заслужава да се посети.<br />Много усмивки от мен! И отново - честито!Aleksandrina Karabashevahttps://www.blogger.com/profile/18168272545925164806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-8582407123469976922015-09-30T22:51:12.417+03:002015-09-30T22:51:12.417+03:00Люси,поздравления за наградата!Без съмнение тук е ...Люси,поздравления за наградата!Без съмнение тук е царство на тортите и със сигурност читателите са оценили това подобаващо!И тази торта е поредна толкова интересна и тематична,а пътуванията до мечтани кътчета са една от сладостите на живота,нека ги имаш в изобилие!Сърдечни поздрави!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-60195397738877029322015-09-30T13:08:08.434+03:002015-09-30T13:08:08.434+03:00Хриси, много ти благодаря, мила! Надявах се да те ...Хриси, много ти благодаря, мила! Надявах се да те срещна там, тъй като си един от блогърите, които усещам за близка! Надявам се да имам тази възможност! Благодаря ти още веднъж и прекрасен ден ти желая! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48335429002101397522015-09-30T13:06:25.848+03:002015-09-30T13:06:25.848+03:00Благодаря ти за пореден път за милото отношение, Т...Благодаря ти за пореден път за милото отношение, Таничка! Срещата ми с теб направи цялото събитие толкова специално и те почуствах като приятел, който не съм виждала отдавна. Надявам се следващата ни среща да е точно зад ъгъла, за да те питам какви са тия хапчета за младоликост, защото си мислех, че си по-голяма, а ти само на някаквиси 27. ( Така прецених ) Много силни прегръдки от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48053192069235661272015-09-30T12:54:17.381+03:002015-09-30T12:54:17.381+03:00Благодаря ти, Светле! И аз си го пожелавам и си по...Благодаря ти, Светле! И аз си го пожелавам и си пожелавам още много такива приятни срещи с страхотните кулинари от блог-пространството! Няма по-голямо вдъхновение от това! Прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1264888535696255842015-09-30T12:19:25.065+03:002015-09-30T12:19:25.065+03:00Благодаря ти много, Аничка! Дано, дано, дано! Мног...Благодаря ти много, Аничка! Дано, дано, дано! Много силни гушки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-46518870497725187652015-09-30T12:17:29.928+03:002015-09-30T12:17:29.928+03:00Веселка, аз как сега да благодаря за всичко...то н...Веселка, аз как сега да благодаря за всичко...то не е едно или две! Ама много обичам да ми пишеш, да знаеш. не са просто коментари, а сякаш си пиша с приятелче ( без "сякаш') Благодаря за поздравления, за ризите, за пътешествието и за всичко! И аз съжалявам,че сме пропуснали възможност за среща, но бях останал с впечатление, че не си от София. Друг път ще знам! Да те предупредя, че любимия ми празник Хелоуин наближава, така че страшни гримове ще има пак ( :))) Дано не те откажат от мен! :) И накрая - и аз ти пожелавам пътешествие в северните страни. Дано бъде още по-хубаво, безпроблемно и да обогати живота ти така, както и на нас! Прегръщам те и благодаря още веднъж! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-30776045242905422082015-09-30T12:00:30.956+03:002015-09-30T12:00:30.956+03:00Благодаря, благодаря, благодаря, мила! Ами че как ...Благодаря, благодаря, благодаря, мила! Ами че как иначе - естествено, че на промоция :) Аз със толкова торти, ако не пестя - ще се разоря! :) Изпращам ти множество топли прегръдки за студените есенни дни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-79154624629569013972015-09-30T11:57:21.576+03:002015-09-30T11:57:21.576+03:00Благодаря ти, Дианка! Аз още съм заредена от среща...Благодаря ти, Дианка! Аз още съм заредена от срещата ни и сигурно поне половин час съм говорила на Митко за теб след това! За мен беше звездата на събитието и истинска радост за мен, че успях да се запознаем! Пожелавам ти успешна и усмихната седмица! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-57510651597956517382015-09-30T11:54:49.534+03:002015-09-30T11:54:49.534+03:00Благодаря ти, Йолинка! Твоите думи значат много за...Благодаря ти, Йолинка! Твоите думи значат много за мен! А озаряващото ти присъствие на събитието се усещаше, макар и да не беше тялом с нас :) Прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-8048845676375314952015-09-30T11:52:26.670+03:002015-09-30T11:52:26.670+03:00Благодаря ти много, Таничка! Този етикет много ми ...Благодаря ти много, Таничка! Този етикет много ми харесва :) Прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-33575399847370182882015-09-30T11:50:46.913+03:002015-09-30T11:50:46.913+03:00Благодаря ти много, Таничка! Този етикет много ми ...Благодаря ти много, Таничка! Този етикет много ми харесва :) Прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-8334698358733500792015-09-30T11:28:29.222+03:002015-09-30T11:28:29.222+03:00Благодаря ти, Габи! Радвам се, че ти допада вкусът...Благодаря ти, Габи! Радвам се, че ти допада вкусът й, наистина е много нежен и ядките се усещат във всяка хапка! Благодаря и за поздравленията! Усмихната седмица и за теб! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-44365617952927134272015-09-30T11:25:16.986+03:002015-09-30T11:25:16.986+03:00Благодаря ти, Пете! Благодаря за вниманието, поздр...Благодаря ти, Пете! Благодаря за вниманието, поздравленията и за това, че винаги намираш толкова мили думи за поощрение! Прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-85521856972995504442015-09-30T10:27:35.058+03:002015-09-30T10:27:35.058+03:00Благодаря! Сърдечни поздрави!Благодаря! Сърдечни поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-34634828212709861602015-09-30T00:23:57.479+03:002015-09-30T00:23:57.479+03:00Сърдечни поздравления за първата ти кулинарна нагр...Сърдечни поздравления за първата ти кулинарна награда, хубаво момиче! :) Много се радвам за теб! <br />С твоят неуспорим талант и вдъхновение знам, че няма да бъде и последна.<br />Прегръдки и много усмивки за всички твои ненадминати вкусотии! :)))<br />Hristinka Kolevahttps://www.blogger.com/profile/08556368681249638555noreply@blogger.com