tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post6302710087946335017..comments2024-03-18T09:02:47.610+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин / The Best No-Bake Cheesecake without GelatinЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger120125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-41165403475911248622021-02-01T20:35:28.168+02:002021-02-01T20:35:28.168+02:00Да, ако е животинска е хубаво да има, но в Българи...Да, ако е животинска е хубаво да има, но в България се ползва предимно растителна сметана, тъй като животинската е по-скъпа, по-трудно се намира и е по-нетрайна. Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-72590385713861643582021-02-01T20:32:39.150+02:002021-02-01T20:32:39.150+02:00Да, хубавото е, че тази рецепта дава много възможн...Да, хубавото е, че тази рецепта дава много възможност за експериментиране :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-90287769469481098412021-02-01T10:42:06.816+02:002021-02-01T10:42:06.816+02:00Ако вместо цедено кисело мляко се ползва заквасена...Ако вместо цедено кисело мляко се ползва заквасена сметана и вместо крем сирене - сирене Маскарпоне, не е необходимо в плънката да се слага масло. Тези два продукта дават хубава пухкава твърда смес за нанасяне върху блата. За по-голяма стабилност може да се прибави и 100 мл разбита растителна сладкарска сметана.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-39439718828518029422021-02-01T10:34:42.259+02:002021-02-01T10:34:42.259+02:00Ако е животинска сметана, а не растителна, наистин...Ако е животинска сметана, а не растителна, наистина разбиването е проблем ако няма фиксатор за сметана. Това го научих докато бях на гости в Германия, където и аз почти щях да счупя един миксер от разбиване на животинска сметана, там растителната сметана почти не се ползва. Но ако разбивате растителна сметана от рода на Хопла или Мегле няма проблем с разбиването.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-75768464772828992052020-11-25T15:19:21.125+02:002020-11-25T15:19:21.125+02:00Здравейте, Теодора. Тази рецепта не случайно е в т...Здравейте, Теодора. Тази рецепта не случайно е в топ 10 рецепти - точно защото е изпитана и одобрена от изключително много хора. Никой не обича несполуките, но не търсете проблема в рецептата в случая. ;) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-17250030512139919572020-11-17T17:30:02.011+02:002020-11-17T17:30:02.011+02:00Щеше да е много добре да напишете и как се разбива...Щеше да е много добре да напишете и как се разбива тази сметана, защото вече 15 минути бъркам една и нищо не става. Честно казано, толкова се ядосах, че ми мина желанието да го направя. За мен статията е подвеждаща, защото те кара да започнеш, но не ти дава всичката информация, която е нужна за крайния резултат. Теодораhttps://www.blogger.com/profile/02496464282699912917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-36210895461493768932020-05-08T09:37:24.905+03:002020-05-08T09:37:24.905+03:00Благодаря,Люси! Сега като се замисля,може да е от ...Благодаря,Люси! Сега като се замисля,може да е от млякото,защото не намерих ,,Олимпус,, и взех някакво от млекарницата.Другото е,че не използвах извара,а крема сирене,но нали може.Важното е,че на вкус се получи страхотен :) Скоро пак ще го пробвам.Териhttps://www.blogger.com/profile/14862554353826963391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42539383149462600312020-05-07T22:23:23.247+03:002020-05-07T22:23:23.247+03:00Здравей, Тери, определено има нещо дето не е като ...Здравей, Тери, определено има нещо дето не е като хората... Този чийзкейк се държи стабилно в хладилник и не се разпада. Някои от компонентите не много качествен или има нещо друго. Многократно правена рецепта и се е доказала като успешна, но няма как с твърдо масло, твърдо цедено мляко и твърда извара изведнъж да тръгне да се разпада в хладилника..нямам идея за съжаление, но ме дръж в течение, ако имаш някакви идеи и да помагам другия път :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-24881183235491854412020-05-07T22:17:55.241+03:002020-05-07T22:17:55.241+03:00Как съм пропуснала този отзив?! Много благодаря за...Как съм пропуснала този отзив?! Много благодаря за думите! Много ме зарадвахте и ще се радвам и друг път да споделят впечатленията си! Поздрави най-сърдечни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-81856153663341160932020-05-06T23:50:04.915+03:002020-05-06T23:50:04.915+03:00Здравей, Люси. Възхищавам се на всичко което прави...Здравей, Люси. Възхищавам се на всичко което правиш! Днес приготвих този чийзкейк,на вкус е уникален,но като го държа в хладилника крема се разтича/ разпада,а във фризера блата става на камък. Дали аз нещо съм объркала или си е така?Териhttps://www.blogger.com/profile/14862554353826963391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-23505410819848738492020-04-06T19:24:14.209+03:002020-04-06T19:24:14.209+03:00Поредното изкушение �� Признавам си толкова уникал...Поредното изкушение �� Признавам си толкова уникално вкусно изглежда и рецептата е толкова лесно поднесена, че ме накара снощи в 23ч да се заловя да правя чийзкеик за първи път в живота си.Винаги съм смятала, че аз чийзкеик никога няма да се заловя да правя поради всички сложни рецепти на които съм попадала.Адмирации за това, което правите. Следя Ви с интерес и не за първи път правя ваша рецепта, а резултатите са страхотни. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12930451145760651192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-33933777783323328132020-01-20T16:11:56.575+02:002020-01-20T16:11:56.575+02:00Здравей, Анонимен. Да, даже може и една трета да с...Здравей, Анонимен. Да, даже може и една трета да стигне за толкава малка форма :) Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-76192645559968606392020-01-20T14:27:30.136+02:002020-01-20T14:27:30.136+02:00Здравей, Люси. Искам да попитам - за форма с диаме...Здравей, Люси. Искам да попитам - за форма с диаметър 10 см. на половина ли да намаля грамажа на съставките? Благодаря!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16097248495902281392019-11-25T16:57:28.758+02:002019-11-25T16:57:28.758+02:00Здравей, Анонимен Мисля, че няма да има проблем и ...Здравей, Анонимен Мисля, че няма да има проблем и да е със заквасена сметана,но не трябва да я разбиваш с миксер и да я бъркаш много, само на ръка, тъй като се втечнява. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-53953836016108177002019-11-25T11:54:03.895+02:002019-11-25T11:54:03.895+02:00Здравейте, ако вместо цедено мляко се използва зак...Здравейте, ако вместо цедено мляко се използва заквасена сметана ще стане ли пак стегнат крем, благодаря!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-47176800038847825602019-10-09T13:48:08.062+03:002019-10-09T13:48:08.062+03:00Благодаря, че ми писа :) И аз се усмихнах днес кат...Благодаря, че ми писа :) И аз се усмихнах днес като го прочетох :) Надявам се всичко се е харесало. Поздрави сърдечни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67198037357626163432019-10-09T10:19:14.824+03:002019-10-09T10:19:14.824+03:00Ха-ха в един и същ момент, но наистина от различни...Ха-ха в един и същ момент, но наистина от различни фенове 😁. Малко странно и доста приятно същевременно. <br />Едно е сигурно - приятелят на Unknown ще е поредният, облизал пръсти 😘Sunshine4etohttps://www.blogger.com/profile/06113508572110530449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21480434252669982742019-10-08T20:02:22.028+03:002019-10-08T20:02:22.028+03:00Предполагам е същия коментатор от по-горе, но за в...Предполагам е същия коментатор от по-горе, но за всеки случай пак ще благодаря и ще кажа - надявам се да бъдеш нацелувана хубаво за труда си . Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-63426773797352122992019-10-08T19:58:56.676+03:002019-10-08T19:58:56.676+03:00Благодаря ти, Слънчице :) Много се радвам и благо...Благодаря ти, Слънчице :) Много се радвам и благодаря, че ми писа. Така и аз ставам част от цялата радост. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-24867909177971365642019-10-08T16:13:39.737+03:002019-10-08T16:13:39.737+03:00Здравейте, току що направих чийзкейк с вашата реце...Здравейте, току що направих чийзкейк с вашата рецепта, надявам се приятеля ми да я хареса, понеже и луд по сладките изкушения, попадна ми рецептата, и ако трябва да съм честна ме вдъхновила снимките. Поздрави :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08143345808773828162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-84342204535491439872019-10-08T16:13:03.232+03:002019-10-08T16:13:03.232+03:00Похвала за теб, Люси - с известно закъснение.
За ...Похвала за теб, Люси - с известно закъснение. <br />За първи път направих този кейк за Нова година 2017. Оттогава до утре (в момента пак го приготвям) е станал повод за стотици облизани пръсти...и няколко тави 😉. Гарантирано! Sunshine4etohttps://www.blogger.com/profile/06113508572110530449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-68176355806984424212019-01-26T14:07:46.937+02:002019-01-26T14:07:46.937+02:00Да, Светле, може, но е хубаво да я отцедите леко ...Да, Светле, може, но е хубаво да я отцедите леко :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-78492053203290632062019-01-26T13:53:33.696+02:002019-01-26T13:53:33.696+02:00Дали може крема сиренето да се замени с рикота? :...Дали може крема сиренето да се замени с рикота? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00949056778808836506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-44401081243228343692019-01-09T16:37:12.455+02:002019-01-09T16:37:12.455+02:00Здравей, Анонимен! Извинявам се за малко късния от...Здравей, Анонимен! Извинявам се за малко късния отговор, но имаше доста натрупани коментари през отпуската и успявам да отговоря по етапно. Крема сирене ползвам с марката на Кауфланд в кутийките, не пакетчетата, но мисля, че ще се получи с всякакво, стига да ви допада вкуса му. Цеденото мляко по същия начин. Важното е да не е воднисто, а стабилно като текстура, за да може да държи цялата смес, останалото е въпрос на вкус. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-63959443401205629602019-01-03T15:32:15.773+02:002019-01-03T15:32:15.773+02:00Здравейте! Тъй като смятам да направя рецептата в ...Здравейте! Тъй като смятам да направя рецептата в близките дни, при използване на крема сирене вместо извара, необходимо ли е то да бъде предварително обезсолявано или не, и марката има ли значение, т.е. би ли се получило с всяко крема сирене? :-) И другият ми въпрос е относно цеденото кисело мляко- ако се сложи цедено кисело мляко с по-висок процент на масленост, това в каква насока би променило текстурата на пълнежа- ще стане по-гъст и "твърд" или няма да има чак такова значение? Благодаря предварително! :-)Anonymousnoreply@blogger.com