tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post4912728219811000824..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Крем пита а ла Люси / Krempita / CremeschnitteЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-1873056764713879562024-02-29T12:20:28.579+02:002024-02-29T12:20:28.579+02:00Много се радвам и благодаря, че ми остави този ком...Много се радвам и благодаря, че ми остави този коментар. Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-73248676124907278182024-02-26T17:56:28.027+02:002024-02-26T17:56:28.027+02:00Това е най вкусния крем който изобщо някога съм оп...Това е най вкусния крем който изобщо някога съм опитвала. Топ рецепта. За еклери, за фунийки, за торти... А бе за каквото ви дойде наум... Люси огромни благодарности. Толкова неща съм научила от теб. Винаги се получава.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-90254636464551134182020-01-05T13:43:50.792+02:002020-01-05T13:43:50.792+02:00Привет, Дияна и за много години! Едва сега се приб...Привет, Дияна и за много години! Едва сега се прибрах отпуската при семейството и наваксам с въпросите и коментарите, които не са малко, но се залавям, къде навреме, къде малко късно, но предпочитаем да не оставям без отговор никого :) Често пускам такива предложения, да, за съжаление повечето са на сладкия фронт, защото няма как - белтъците отиват за целувки, кокоски, белтъчени платки и торти, кремове, а жълтъците - също за кремове в торти. Що се касае употребата им обаче за солени неща, си имам също трикове, които не съм ги написала все още тук, а една от рецептите пък си седни в чернови от създаването на блога и така й не сколасвам да я пусна, а вече снимките ен сми се струват толкова добри. Та на въпроса - най-солено използвам белтъците за панировка на пилешко по китайски с нишесте, защото стават много вкусни, а обичам да добавям и разбити белтъци към някой ястия, например пърженичка с чушки, сирене или пък с праз ( имам в блога). Омлета от белтъци е чудесен избор за диетична закуска и добавиш ли му шунка и малко кашкавал, пак ще стане чудесен избор за хапване. На соления фронт още по-лесно , но пък и по-незабележимо се употребяват, затова мисля, че с лекота ще заминат тези шест бройки. Поздрави от все сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-86459881498461291322020-01-05T12:22:05.772+02:002020-01-05T12:22:05.772+02:00Здравей, Люси! Ей сегичка запретвам ръкави да я на...Здравей, Люси! Ей сегичка запретвам ръкави да я направя таз крем пита, обаче... Много ме смущават рецепти, в които има само жълтъци или само белтъци. Страшно мразя да изхвърлям продукти и все си блъскам акъла с какво да ги комбинирам. Давай предложения за другата половина от яйцата, моооооля! Наскоро правих тортата ти Гараш и половин ден умувах къде да дяна 9 жълтъка, без да затрупвам менюто със сладкиши. Сега пък трябва да реша проблема с шестте белтъка, отново извън категорията сладкиши... Помагай!Дианаhttps://www.blogger.com/profile/10376445215859896871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-46157826458485053752020-01-05T11:18:48.581+02:002020-01-05T11:18:48.581+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Дианаhttps://www.blogger.com/profile/10376445215859896871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-71824432047919973472018-05-04T15:17:00.812+03:002018-05-04T15:17:00.812+03:00Привет, Акси! Сега сядам да пиша след отпуска, зат...Привет, Акси! Сега сядам да пиша след отпуска, затова е с малко закъснение. Предполагам, че кремчето се е стегнало, няма как. Винаги се отпуска когато се разтопи маслото, но после стяга след охлаждане! Поздрави и усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-10601550434954829712018-04-25T23:21:30.846+03:002018-04-25T23:21:30.846+03:00Както каза Дида, това наистина е френското millefe...Както каза Дида, това наистина е френското millefeuille, но само с две кори. С две кори го правят и в Холандия и го имат за чисто холандски сладкиш, наречен tom pouce. Но фактически е изкопиран от френското millefeuille, наречено още Наполеон. Мерси за сметановия фикс, Люси, D-r Oetker го произвежда. Няма го в други рецепти, но е много полезен, сметаната не се спихва. Прибавих и 125 г. масло в топлия крем, защото срещнах такава вариация на един холандски сайт. Но кремът като че ли се разреди от него, дано да се стегне нощес. Ще ти пиша допълнително за резултата, Поздрави, АксенияAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-14317847349067400452018-04-21T14:47:20.717+03:002018-04-21T14:47:20.717+03:00Сметановия фикс е фиксатор, който прави сметаната ...Сметановия фикс е фиксатор, който прави сметаната по-стабилна. Имаше го в магазините преди време, но може и да го пропуснете :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87354040803531081482018-04-19T21:33:22.547+03:002018-04-19T21:33:22.547+03:00300 мл сладкарска сметана за разбиване (плюс смет...300 мл сладкарска сметана за разбиване (плюс сметанов фикс)Здравейте,не умея да правя сладкиши,но този ме заинтригува.Да попитам не разбрах това в скобите.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-72685597720554749382016-10-25T11:21:34.523+03:002016-10-25T11:21:34.523+03:00Здравей, Анонимен и благодаря! Може да сложите мас...Здравей, Анонимен и благодаря! Може да сложите маскарпоне. Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42034867475212341182016-10-25T11:20:04.126+03:002016-10-25T11:20:04.126+03:00Права си, Таня, но затова пък може да си направим ...Права си, Таня, но затова пък може да си направим домашно :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-11704582629958024242016-10-23T12:49:23.762+03:002016-10-23T12:49:23.762+03:00Прекрасна крем пита. Има ли вариант да сменя с нещ...Прекрасна крем пита. Има ли вариант да сменя с нещо крема сиренето. Не го обичам в сладка форма. БлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-76781646468199695352016-05-16T16:18:43.025+03:002016-05-16T16:18:43.025+03:00Едва ли ще направят истинско бутер тесто с масло. ...Едва ли ще направят истинско бутер тесто с масло. За съжаление. Или ако вземат,че го направят, ще му добавят лека менделеева таблица и ще отрепят маслото 😊Tanyahttps://www.blogger.com/profile/16456475738798361887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-77925219151705168472016-05-16T15:35:29.499+03:002016-05-16T15:35:29.499+03:00Благодаря ти, Алексче! Прегръдка от мен ( и парче ...Благодаря ти, Алексче! Прегръдка от мен ( и парче крем пита ):) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-34209363805243772942016-05-16T15:31:29.788+03:002016-05-16T15:31:29.788+03:00Така е , лени! хубаво крема да ни е готов по от ра...Така е , лени! хубаво крема да ни е готов по от рано, но таке с повечето сладкиши :) Поздрави и благодаря, че намина! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-88628244801342875272016-05-16T15:30:18.076+03:002016-05-16T15:30:18.076+03:00Предполагам ще стане и без него :) Поздрави! Предполагам ще стане и без него :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-39462951332821032902016-05-16T15:28:23.462+03:002016-05-16T15:28:23.462+03:00Благодаря ти мила Руми! Така ще направя! прегръдки...Благодаря ти мила Руми! Така ще направя! прегръдки силни и най-топли! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-53627011964138073162016-05-16T15:23:01.807+03:002016-05-16T15:23:01.807+03:00Привет, Руми! Благодаря за думите и сте прав а- до...Привет, Руми! Благодаря за думите и сте прав а- до момента най-добрия начин да имаме истинско бутер тесто е да си го приготвим сами! Аз използвам тази марка на блокчета, тъй като за разлика от други на пазара ( които съм опитвала) няма тази силна изкуствена миризма. Не бих казала, че тестото става жилаво, тъй като го разточвам на тънко и се запича достатъчно, за да бъде по-скоро хрупкаво и крехко. Това обаче е с това тесто, затова ако използвате от другите ( на листа) може би ще ви отиде по-малко количество. Поздрави от сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42580588141908910942016-05-16T15:17:27.797+03:002016-05-16T15:17:27.797+03:00Благодаря ти, Дида! Сърдечни поздрави! Благодаря ти, Дида! Сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59290510366338333852016-05-16T15:16:35.388+03:002016-05-16T15:16:35.388+03:00Благодаря за споделените идеи, Таня!И твоята крем ...Благодаря за споделените идеи, Таня!И твоята крем пита звучи много апетитно! Поздрави!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-5727533223867325552016-05-16T15:14:03.483+03:002016-05-16T15:14:03.483+03:00Благодаря ти, Йоли! Прегръдка! Благодаря ти, Йоли! Прегръдка! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-17643507212052922732016-05-16T15:12:46.209+03:002016-05-16T15:12:46.209+03:00Да, както казва, Валя. Ползвам тази марка от Кауфл...Да, както казва, Валя. Ползвам тази марка от Кауфланд, тъй като най-малко ми мирише на маргарин! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-5070613208889530712016-05-16T15:10:15.466+03:002016-05-16T15:10:15.466+03:00Благодаря за всичко написано, казано и пожелано, З...Благодаря за всичко написано, казано и пожелано, Зори :) Ще се радвам да ти хареса сладкиша! Най-сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70506085265458729042016-05-16T15:08:07.328+03:002016-05-16T15:08:07.328+03:00Благодаря, Люси! Дано ти хареса и на теб :) Поздра...Благодаря, Люси! Дано ти хареса и на теб :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-901303693069725362016-05-15T12:31:25.659+03:002016-05-15T12:31:25.659+03:00Крем пита ала Люси - красива, ефирна и нежна, точн...Крем пита ала Люси - красива, ефирна и нежна, точно като теб! :)<br />Каквото и да ти се е изпречило на пътя, сигурна съм, че ще го пребориш. Както се казва - и това ще мине...<br />Прегръдки! :)Aleksandrina Karabashevahttps://www.blogger.com/profile/18168272545925164806noreply@blogger.com