tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post3211168165314006684..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Торта "Куба" / Cuban CakeЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-36389804048488145072019-01-19T01:26:55.026+02:002019-01-19T01:26:55.026+02:00Глория, за белия ганашш правя поне шоколад и полов...Глория, за белия ганашш правя поне шоколад и половина за 100 мл сметана, а понякога. Понякога отнема повече време а стегне също, но в хладилника стяга бързо ;) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-65559506962855122982019-01-18T17:41:30.777+02:002019-01-18T17:41:30.777+02:00Първият път не бях разбрала, че ганаш трябва да се...Първият път не бях разбрала, че ганаш трябва да се охлади и директно заляха с него тортата. Тя обаче беше студена и той почна да се втвърдява преди да се е разтекъл хубаво и стана мамма миа :D Този път долу горе го докарах на вид за измазване, но пък го преохладих твърде много и трябваше леко да го загрея, за да се отпусне. Също така пробвах да правя декорации от бях шоколад, но той явно има много ниска температура на топене заради липсата на какао и направо се топене в ръцете ми. Чудя се ако реша да правя ганаш с бял шоколад какви пропорции трябва да спазвам. Ей такива са ми терзанията :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03089495749784547094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-19949690479954411162018-12-30T21:38:47.420+02:002018-12-30T21:38:47.420+02:00Здравей, Глория. Къде изпитваш трудности като цяло...Здравей, Глория. Къде изпитваш трудности като цяло с ганаша и какво точно искаш да видиш в такъв пост, за да знам на какво да наблегна. Какво точно не ти се е получило с декорацията. Радвам се, че все пак тортата ти е толкова любима : Поздрави и весело посрещане на празника!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-2471169970422281972018-12-30T20:28:20.108+02:002018-12-30T20:28:20.108+02:00Тази страхотна торта я правя вече втори път. Първи...Тази страхотна торта я правя вече втори път. Първият път обаче декорацията въобще не ми се получи. Сега се справих с шоколадовия ганаш, след малко отивам да изказвам. В тази връзка много бих се радвала да видя един пост специално за шоколадовия ганаш и други тънкости при декорирането на десерти :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03089495749784547094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-42606170890014157822018-09-25T13:12:25.282+03:002018-09-25T13:12:25.282+03:00Здравей, Теди! Извини ме за малко късния отговор, ...Здравей, Теди! Извини ме за малко късния отговор, но имаше дълги почивни дни :) Мисля, че по-голямо количество сметана и фиксатор ще ти свършат работа, след като стегнат в хладилника ;) Поздрави и усмивки ! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-35909409076965256652018-09-21T19:39:01.280+03:002018-09-21T19:39:01.280+03:00Страхотна торта! Стигнах и до нея най-накрая, въпр...Страхотна торта! Стигнах и до нея най-накрая, въпреки че отдавна й се "каня". Имам едно въпросче: не обичам растителна сметана и искам да я заменя с животинска. Но както знаем тя не бива така хубаво. Фиксатор ще свърши ли работа или направо да слагам желатин? Или 2 пак.фиксатор? No diets allowedhttps://www.blogger.com/profile/15913524890621336586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-87103045639526069162018-02-12T11:20:33.772+02:002018-02-12T11:20:33.772+02:00И аз благодаря за оставените отзиви ;) И аз благодаря за оставените отзиви ;) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-75476606301066034912018-02-10T17:48:37.992+02:002018-02-10T17:48:37.992+02:00Прекрасна торта , направих я и останах очаровна...Прекрасна торта , направих я и останах очаровна от резултата. Благодаря за рецептите Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16767647024947510752018-01-02T15:31:35.722+02:002018-01-02T15:31:35.722+02:00За много години, Деси и благодаря за думите :) За ...За много години, Деси и благодаря за думите :) За сладкиши ползвам винаги сладкарска сметана, било то и не подсладена, но с масленост над 30 процента, за да може да се разбива. Течната за готвене е с по-малко и не е подходяща. По-често използвам растителна, тъй като бухва повече. Усмивки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-25050413981704479982017-12-30T13:05:16.365+02:002017-12-30T13:05:16.365+02:00Люси, вече съм правила няколко от твоите торти и с...Люси, вече съм правила няколко от твоите торти и са просто страхотни и даже ги препоръчвам на една роднина, която впечатлява приятелките си с тях :)<br />Каква сметана използваш за фиксиране на бананите - течна готварска (която се използва за спагети например) или тази за разбиване?Десиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-47724186313639437772017-07-05T10:22:53.057+03:002017-07-05T10:22:53.057+03:00Здравей, Анонимен :) Напарвих моята във форма с ди...Здравей, Анонимен :) Напарвих моята във форма с диаметър 20 см, тъй че за 26 ще ви трябва доза и половина за по-ниска торта или двойна доза за висока като на снимката :) Поздрави :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21806796716820164632017-07-04T22:17:48.427+03:002017-07-04T22:17:48.427+03:00Здравей,Люси !!Първо ти благодаря за страхотните р...Здравей,Люси !!Първо ти благодаря за страхотните рецепти !!! Тъй като скоро имам повод и тази торта ми хареса.Интересува ме продуктите за какъв диаметър е,защото мисля да е направя във форма с диаметър 26 см.Каква трябва да е пропорцията ? Благодаря ти !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-70525528040393389492017-01-28T15:04:04.196+02:002017-01-28T15:04:04.196+02:00Много, много се радвам! Прегръдки най-сърдечни! Много, много се радвам! Прегръдки най-сърдечни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-4314721451231897272017-01-27T14:59:13.648+02:002017-01-27T14:59:13.648+02:00Торти по принцип или не обичам или ако ям то е едн...Торти по принцип или не обичам или ако ям то е една две хапки. Реших да направя тази на Люси за рождения си ден- просто останах очарована. Гостите си облизаха пръстите , а аз съм на мнение , че ще се прави вече като традиция в къщи - за всеки повод!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-82634799859221294552017-01-13T14:27:23.509+02:002017-01-13T14:27:23.509+02:00Здравей, Доника! Мисля, че тортата ще стане по-нис...Здравей, Доника! Мисля, че тортата ще стане по-нисичка, но щом това не е ефект, който целиш, мисля, че ще стане и с твоята тавичка. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-67828136103299441822017-01-13T11:54:49.929+02:002017-01-13T11:54:49.929+02:00Здравей! Ако имам тава 26 см със свалящи се стени ...Здравей! Ако имам тава 26 см със свалящи се стени и не държа тортата да става по-висока мога ли да използвам същото количество продукти? Ще се развали ли нещо?Доникаhttps://www.blogger.com/profile/14954776875916179614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-40758970661057061772016-09-25T13:49:37.708+03:002016-09-25T13:49:37.708+03:00Привет, Анонимен! Мисля, че за по-голяма торта мож...Привет, Анонимен! Мисля, че за по-голяма торта може да напарвиш доза и половина или напарво двойна, ако искаш да е толкова висока. Но ако искаш да има повече парчета, което ще ги напарви и по-тънки в разрез, в сравнение с моите, може би ще е по-добре да бъдат една идея по-ниски, за да не килват прекалено. Поздрави и сладко похапване! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-15124116954951958372016-09-25T00:17:53.459+03:002016-09-25T00:17:53.459+03:00Люси, здравейте! Бихте ли могли да ме ориентирате ...Люси, здравейте! Бихте ли могли да ме ориентирате как да коригирам пропорциите за тава 26 см, тъй като не ми се иска да се губи от височината на тортата? Освен това, тортата подходяща ли е за оформяне на 16 парчета от гледна точка на нарязване и сервиране предвид муса? Благодаря :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-19918792423798428642016-06-30T12:36:39.966+03:002016-06-30T12:36:39.966+03:00Дени, може да ми изпратиш линк или да я качиш на с...Дени, може да ми изпратиш линк или да я качиш на страницата на блога! Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-61887978969613130632016-06-30T12:35:39.520+03:002016-06-30T12:35:39.520+03:00Аз те знам..само така казваш, а после като погледн...Аз те знам..само така казваш, а после като погледна, сто неща си направила! Прегръдки, мила! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-50666318506191465132016-06-29T21:17:18.056+03:002016-06-29T21:17:18.056+03:00Готова :) не фиксирах, но и отвън не можах добре д...Готова :) не фиксирах, но и отвън не можах добре да измажа. Как да кача снимка?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13259610013853723777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-44168257670297686722016-06-28T23:17:31.088+03:002016-06-28T23:17:31.088+03:00Милост нямаш, а?
Поредната много вкусна и красива ...Милост нямаш, а?<br />Поредната много вкусна и красива торта, заминава веднага в моя списък за правене...ама не мога да насмогна, бре:))veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-65018895568816635122016-06-28T09:38:38.625+03:002016-06-28T09:38:38.625+03:00Можете да ползвате желатин. Поздрави! Можете да ползвате желатин. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-88715819027396544932016-06-28T09:37:25.142+03:002016-06-28T09:37:25.142+03:00Здравейте! Можете да го пропуснете или да сложите ...Здравейте! Можете да го пропуснете или да сложите желатин. Ако ползвате растителна сметана като мен, разбиването и по-продължително я прави твърда и не може и да не се слага фиксатор. Можете да го закупите и от интернет, но понякога хората го пропускат в Кауфланд - надявам се сте попитали, тъй като може просто да не сте го видели. Поздрави и усмихнат ден!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-35345052552054280342016-06-27T23:30:51.015+03:002016-06-27T23:30:51.015+03:00С какво друго мога да фиксирам сметаната?С какво друго мога да фиксирам сметаната?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13259610013853723777noreply@blogger.com