tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post3003279082184141657..comments2024-03-27T18:22:38.182+02:00Comments on Lussi`s World of Artcraft: Кашкавалки / Cheese bread RecipeЛюсиhttp://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comBlogger82125tag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-4091713027074133182022-04-27T21:17:27.045+03:002022-04-27T21:17:27.045+03:00Благодаря от сърце замилите думи! Това е най-голям...Благодаря от сърце замилите думи! Това е най-голямата ми радост в ежедневието! Поздрави най-сърдечни! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-84471160741266557092022-04-23T21:40:25.460+03:002022-04-23T21:40:25.460+03:00Уникалните кашкавалки! Правя ги по твоята рецепта ...Уникалните кашкавалки! Правя ги по твоята рецепта за стотен път сигурно :D. Хора,не им се чудете,а ги направете! В тетрадката с рецепти съм си ги записала като "КАШКАВАЛКИТЕ!" :) <br />Люси,а ти си толкова мила и позитивна,че човек с голямо удоволствие рови из блогът! <br />Благодаря за страхотните рецепти. На драго сърце ти се доверявам и каквото и да направя от твоите рецепти се е получило без грешка!Бъди жива и здрава!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-79245153861835476622020-10-18T09:48:08.673+03:002020-10-18T09:48:08.673+03:00Привет, непознат! Мисля, че ще може. Поздрави! Привет, непознат! Мисля, че ще може. Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-77879153612345147252020-10-16T13:50:27.348+03:002020-10-16T13:50:27.348+03:00Здравей!
Може ли да се замеси тестото от вечерта и...Здравей!<br />Може ли да се замеси тестото от вечерта и да втаса през нощта в хладилника? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04464565625009763801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-86884323126295245202020-04-26T14:14:21.971+03:002020-04-26T14:14:21.971+03:00И аз благодаря за чудения коментар, Ванеса! може д...И аз благодаря за чудения коментар, Ванеса! може да ми изпращете снимки на страничката на блога във фейсбук, там ги качвам в албум :) поздрави сърдечни!Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-37236160081884808602020-04-26T12:59:34.236+03:002020-04-26T12:59:34.236+03:00Жалко, че не мога да публикувам снимка на това пре...Жалко, че не мога да публикувам снимка на това прекрасно и апетитно чудо! Страхотни се получиха и на външен вид и на вкус!<br /><br />П.С Благодаря за чудесните рецепти! Поздрави<br /><br /><br />ВанесаAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11486022648307774036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-13367635108333633642019-01-17T10:05:39.323+02:002019-01-17T10:05:39.323+02:00Благодаря ти за отзивите, Дафи! Поздрави и прегръд...Благодаря ти за отзивите, Дафи! Поздрави и прегръдки! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-21010544723414201612019-01-16T21:39:43.465+02:002019-01-16T21:39:43.465+02:00Люси, отчет и от мен - ами страхотни са, точно, ка...Люси, отчет и от мен - ами страхотни са, точно, както закуските от лафките от онова време. Страхотна рецепта, която препоръчвам с 2 ръце. Направих 1/2 доза, но станаха огромни :-)))<br /><br />Поздрави<br /><br />ДафиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-84542824158196713252018-12-03T10:50:40.337+02:002018-12-03T10:50:40.337+02:00Много ви благодаря <3Много ви благодаря <3Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-28292208982895942482018-12-03T10:38:09.998+02:002018-12-03T10:38:09.998+02:00Много се радвам :) Поздрави! Много се радвам :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-91910642368641553792018-12-02T21:43:08.107+02:002018-12-02T21:43:08.107+02:00Станаха суперСтанаха суперAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17514701958689026737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-92147222026870427502017-01-11T18:29:44.908+02:002017-01-11T18:29:44.908+02:00http://prikachi.com/images.php?images/444/9017444L...http://prikachi.com/images.php?images/444/9017444L.jpg <br />Искаха да избягат извън печката :Dsensihttps://www.blogger.com/profile/12614588554190172887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83620144738920127732017-01-11T18:27:07.614+02:002017-01-11T18:27:07.614+02:00http://prikachi.com/images.php?images/439/9017439a...http://prikachi.com/images.php?images/439/9017439a.jpg<br />Ето ги и моите кашкавалчици, много благодаря за рецептата получи се. Прелестна сте :)sensihttps://www.blogger.com/profile/12614588554190172887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-80439823825390147622016-02-11T14:17:36.080+02:002016-02-11T14:17:36.080+02:00Благодаря ти за отзивите, Незабравка! Радвам се, ч...Благодаря ти за отзивите, Незабравка! Радвам се, че съм ти върнала толкова вкусни спомени :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-16128746102699833592016-02-10T23:00:56.578+02:002016-02-10T23:00:56.578+02:00Люси, прекрасни, прекрасни кашкавалки са тези. Бла...Люси, прекрасни, прекрасни кашкавалки са тези. Благодаря много за рецептата! Майка ми правеше подобни едно време, но изобщо не предполагах, че ще мога да се справя сама. Жалко, че не знам как да сложа снимка, чудни станаха.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12459073401211025975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-6092818198476862262016-01-29T12:21:12.974+02:002016-01-29T12:21:12.974+02:00Здравей, Хриси! И аз доскоро се дърпах от тестото,...Здравей, Хриси! И аз доскоро се дърпах от тестото, тъй като дълго време все не ставаше както ми се иска. Не се отказах от месенето обаче и скоро взех да преценявам сама. Когато тестото ми е много меко, добавях повечко брашно. В повечето рецепти за тесто, брашното винаги е дадено в по-малки количества, и после се добавя за доомесване( затова и се посочва, колкото поеме). То обаче трудно се мери, тъй като се ръси от време на време. <br />Тестото трябва да се почуства и веднъж усетиш ли правилната консистенция, на меко, пухкаво, нежно тесто между пръстите си, знаеш какво трябва да постигнеш. Може би твоето тесто е останало твърде меко, но така само мога да гадая. Има различни видове брашна, а и също различни видове фурни, че дори и различен начин се пренася топлината в определени тави.( аз например имам една тава, в която каквото и тестено да сложа , не се изпича добре) <br />Не знам какво да те посъветвам тук, тъй като досега не съм имала проблем с тази рецепта. Тя е една от най-обичаните в блога и не мисля, че някога съм получава отрицателен отзив за нея. Мога само да те посъветвам да не спираш с опитите: прави винаги половин доза от дадена рецепта в началото и се опитай да "усещаш" тестото. количествата брашно са в повечето случай вариращи и дори дадени в по-малко, защото е по-лесно да се добави брашно към меко тесто, отколкото да се сложи по-погрешка повече и да стане твърдо и да стане накрая като камък. Успех следващия път! Поздрави от сърце! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-54236192821322927612016-01-28T17:31:05.049+02:002016-01-28T17:31:05.049+02:00Люси, здравей.Опитах се да направя кашкавалките,но...Люси, здравей.Опитах се да направя кашкавалките,но моите станаха отвратителни.Любимият ги яде,уж не били лоши....На вид бяха супер,но отнътре тестяни.Допичах ги и с фолио и без...Ама..куца работа.Получиха ми се огромни,може би трябваше да ги направя на 8.И искам да питам в тестото мазнина слага ли се,понеже аз не сложих.В рецептата не пише да се слага,но фигурира за отгоре после,нали?:-)И маята ми се видя повече,пише че 1 кубче е за 2сг брашно,сложих го цялото и мн се надуха...Не знам.Мен хич не ме бива в месенето.Твоите изглеждат супер. Поздрави.Христина.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-59186878573075167872015-12-20T18:15:34.625+02:002015-12-20T18:15:34.625+02:00Здравей, Анонимен! Благодаря за милите думи и за т...Здравей, Анонимен! Благодаря за милите думи и за това, че сподели мнението си тук - много ме зарадва! И аз съм фен на тези тавички - наистина се мият лесно,пък и кой е казал, че са за еднократна употреба ;) Не съм от София, но често ходя натам, така че съвети и препоръки не отказвам! Пожелавам ти светли празници и вкусно похапване на сладки и кашкавалки! Сърдечни поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-50244358167076396622015-12-19T22:32:40.929+02:002015-12-19T22:32:40.929+02:00Здравей Люси! Отдавна съм впечатлена от майсторлък...Здравей Люси! Отдавна съм впечатлена от майсторлъка, слънчевият ти характер и прекрасния блог, който си създала с любов. Много ми допадат и ценните ти пояснения по рецептите. Кашкавалките ще ги пробвам, но вероятно първоначално с едно мое много изпитано "вечно" тесто, а по-нататък ще направя и точната рецепта. А за алуминиевите тавички - много отдавна ги ползвам. Цяло лято пека в тях на фурна чушки и патладжани за фризера (пък и се мият лесно, та ги използвам многократно), а за печене на риба и картофки - нямат равни. И макар, че съм си купила различни по форма и размер тавички, досега не ми беше хрумвало, да ги ползвам и за печене на повече блатове за торти (беше го споменала в друга рецепта). Но вероятно ти ги купуваш по-скъпо, а аз ги купувам от вносител - най-големите за около 0,80-1,00 лв, а асортиментът е доста богат. Ако си от София ще ти пратя по-подробно инфо. Утре или в понеделник ще правя арменските ти сладки за Бъдни вечер.Привет!:) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-48088697385224513932015-11-07T10:41:41.912+02:002015-11-07T10:41:41.912+02:00Здравей, Весела. Тъй като нямам везна трудно мога ...Здравей, Весела. Тъй като нямам везна трудно мога да кажа колко е отишло. Започвам да прибавям постепенно по време на месене, но не мисля, че ще бъде повече от килограм, тъй като тестото все пак трябва да си е мекичко :) Поздрави! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-83022522571144075182015-11-07T00:31:06.792+02:002015-11-07T00:31:06.792+02:00Страхотни са, е малко да се каже! Суперски са :-) ...Страхотни са, е малко да се каже! Суперски са :-) Аз, обикновенно имам проблем с брашното и тук ми си струво малко? До колко мога да стигна над твоето количество? :-) <br />БлагодаряВеселаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-40785154135321435402015-09-23T13:59:42.273+03:002015-09-23T13:59:42.273+03:00Ине, благодаря ти за оставените коментари и се рад...Ине, благодаря ти за оставените коментари и се радвам много, че са ти харесали кашкавалките! И аз ще се радвам да получавам отзиви от теб и в бъдеще и дано да са все така положителни и забавни :) Прегръдка сплескваща от мен! Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-25378281334204473632015-09-22T20:31:47.801+03:002015-09-22T20:31:47.801+03:00Страхотни станаха. Преди малко ги направих и са то...Страхотни станаха. Преди малко ги направих и са толкова вкусни. Много вкусни и апетитни неща приготвяш и ми иде да изям монитора само като ги гледам на снимките. Страхотен блог имаш Люси, интересни неща намирам в него и определено ще го следя завбъдеще! <br /><br />Поздрави, Ина.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-12877426142584900462015-09-22T20:10:50.358+03:002015-09-22T20:10:50.358+03:00Страхотни ... Току що ги направих и станаха страхо...Страхотни ... Току що ги направих и станаха страхотни. Поздрави за добрата рецепта, много се хареса, определено ще се прави занапред и е изключително лесна. Много ми харесва сайта ти има прекрасни неща, адмирации от мен, прекрасна си Люси, определено ще следя блога ти с интерес.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8094527665196546722.post-77085205556000001332015-08-27T18:34:23.679+03:002015-08-27T18:34:23.679+03:00Анонимен, аз пък съм възхитена от думите ти, които...Анонимен, аз пък съм възхитена от думите ти, които много ме зарадваха. И аз така, малко трудно се навих да почна да готвя и реших да си описвам рецептите, както на мен би ми се искало да ми ги представят...и ето, че излезе добра идея! Благодаря ти за милите думи още веднъж и ще се радвам да ми се похвалиш ( а, дано :))) с хубави резултати от набелязаните рецепти! Поздрави от сърце и следващия път ( ако може) ми напиши името си, за да ти благодаря лично :) Люсиhttps://www.blogger.com/profile/17081116683011686242noreply@blogger.com