петък, 24 юни 2022 г.

Дърпанo свинско каре с течен пушек / Liquid Smoke Slow Cooker Pulled Pork Recipe

 

Mислех едно да пусна днес в блога, ама друго ще пусна. Ей, това уникално свинско ми разби всички планове, фантазии и не мога да ви опиша какво значи вкус, в който искаш да потънеш. Откога чакам да си намеря течен пушек и ето, съдбата те среща с човек, той пък те води до друг и накрая стигаш и до това, до което си искал да достигнеш. Хората наистина могат да ни помогнат да постигаме целите си, но пък и ние трябва да сме малко и повече "хора", за да искат да го направят. С една дума, бъдете добри, пък все от някъде ще се върне добрината!

В отделно видео в Инстаграм ( пуснах и на страничката на блога тук) ви представих течния пушек и говорих за него. Сега дойде ред да го използвам и май можеше още да сложа. Като за първи път исках да не прекалявам, да не ми мирише на пушек все едно "съм спала у сачките" както се казва. Обаче, хора, месото в момента си остава по-евтина алтернатива на брюкселското зелИ и ви препоръчвам да си направите ето такива домашни сандвичи не с шунка, не с креМвирши някакви, а с истинско ДЪРПАНО СВИНСКО.

У дома си облизахме пръстите, буквално, защото даже топвахме месото в сос и той се разтичаше изпускайки сок при всяко захапване... даже си дадох сметка, че  не съм снимала цял сандвича тъй като сме почнали да го ядем направо....представите си. Ето и рецептата.. всъщност е лесна, но просто отнема време. 

Необходими продукти:
Около 1.5 свинско  каре
за марината:
2 с.л. течен пушек
1/2 ч.ч сладък  чили сос
2 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
4-5 скилидки чесън
За сухата подправка микс от пълни:
2 с.л. червен пушен пипер
2 с.л черен пипер
2с.л чеснов пипер
2с.л чубрица 
1 с.л сол
Още: 
халапеньо чушки
сладко чили сос
зелева салата
сос от равни количества горчица, кетчуп, майонеза


Измиваме месото и му правим дълбоки прорези с нож. Шпиковамe го добре и пъхаме чесън в дупчиците. 

    

Хубаво втриваме течните съставки, така че по възможност да влязат и навътре в месото, като слагаме от течния пушек. Както казах, според мен може и още :) 

      

После идва ред на сухите съставки и отгоре също слагам малко от чесъна. Доливаме водичка в тавата, така че падналите съставки за месото формират сос. Водата трябва да стига почти до половината на месото


Завиваме плътно с фолио, така че да се пече и задушава едновременно. Пускаме първо на 200 градуса докато заври за около 20 минути,  а после намаляваме и печем на 150 градуса за около три часа. 


Когато е готово, водата малко ще се изпарила и ще се е образовал тъмен сос, в който разкъсваме месото, което се разпада само при натиск. 


За гарнитура направих малко зелева салата с майонеза и цедено кисело мляко, останалата част беше мариновано халапеньо, червен лук на кубчета и към самото месо

си добавям още сладко чили. Ако имате още останал сос или вода от тавата, може да си направите грейви, в което да топвате сандвича. Хапсолютно по америкаснки, защото ако те знаят нещо повече от нас, е как да ядат като разпрани! 

Абе, вкусно си е :) 

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!

6 коментара:

  1. Здравейте! Наистина това е много,,вкусна рецепта "! Аз правя подобно месо, със ,,сух пушек", но в слоукукър. Тук е доста скъпо електричеството и след като цялата нощ се е задушавало месото си позволявам да го запека накрая във фурната.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи чудесно :) Сухият пушек по-наситен ли е от течния ? Не мога да преценя още колко да слагам :)

      Изтриване
  2. Люска,страхотна си ама за такъв течен пушек чувам за пръв път.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е естествена добавка към меса и различни видове рецепти :)

      Изтриване
  3. Много хубави неща правиш,скъпа ама от къде тоя течен пушек

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този ми го донесоха от щатите, но може да намерите и онлайн тук:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...