вторник, 6 април 2021 г.

Мадлени в шоколад / French Madeleines in chocolate shell


Доста емоции ни се струпаха напоследък, не мислите ли? Добре, че бяха изборите да ни разсеят малко от новините за корона вируса и макар това да са наистина важни и решаващи живота ни събития като цяло, ако виждаме света само през тази призма има опасност да прекараме живота си в доста напрегната обстановка.                     С годините едно нещо човек осъзнава най-много и това е, че има доста неща, които са извън неговия контрол. От една страна това може да те паникьосва и да те превърне или в хипохондрик, конспиратор, невротик и какво ли още не, но от друга пък, хей - не е ли всъщност малко успокояващо.                                    Аз например, в последно време взимам всички мерки да се храня колкото може по-здравословно, спортувам у дома, преди да ида на работа, пия добавки и достатъчно вода, но това не ме спаси да хвана съвсем различен вирус и сега пак да работя от вкъщи. Не е ли прекрасен животът просто? :)  Винаги те изненадва, особено когато си мислил, че си си направил някакъв план.                                                                                              Затова понякога просто трябва да се научиш да се наслаждаваш на хаоса, както и на дребните неща около нас. Песента на птиците, аромата на зюмбюли или красивата гледка на цъфналите дръвчета, дребните френски сладки, които да ядем с два пръста, сякаш ей сега ще ни поканят да заемем липсващото място на Мегън Маркъл в кралския двор. 
С всичко това искам да ви примамя да се опитате да да си направите тези чудесни домашни мадлени, с шоколадова черупка и да се настроим оптимистично. ..за каквото и да додИ. Ако нищо не идва, да си го направим сами!

Тези прекрасни мадлени например са част от рецептите, които можете да намерите в книгата, която направихме с Таня Донева, съвместно със София мел. Те започнаха публикуването им на сайта им, за тези от вас, които не успяха да се снабдят с нея, аз от своя страна пък реших да ги представям и тук, за да може хората, които ме следят, да се насладят и на тях. Ето какво ще ви трябва за тези вкусни сладки: 

Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
2-3 с.л. прясно мляко
1/3 пак. суха мая
87 г захар
83 г разтопено масло
1 с.л. мед
100 г черен шоколад

Ако сте преценили, че продуктите ви допадат и ви се намират под ръка, може да погледнете начина на приготвяне в сайта на София мел, като натиснете ТУК

Тези чудесни сладки грабват не сам с нежната си визия, но са наистина много деликатни и пърхави. Ето защо една по-твърда шоколадова черупка е това, което ги предпазва, да не бъдат наранени от света..точно като мен :) 

Ако нямате подходящи формички, може да ползвате други, но традиционните мадлени са в тази форма и ако ще купувате от някъде, препоръчвам ви за по-лесно отлепване да избере силиконови :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 

Благодаря ви, приятели!





2 коментара:

  1. Много са ти красиви мадлените, Люси! Преди време се опитах да направя с шоколадови черупки, но провал:), моята форма не е силиконова. Мадлените ми се получаватдобре, но шоколадовата черупка ми се прецаква. Твоите са разкошни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате. И моята не е силиконова, а метална, та голям зор пада като залепне шоколада, затова и препоръчвам силиконови форми, специално ако ги правят с такова покритие. Иначе ако са без нищо, може и метална :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...