събота, 9 януари 2021 г.

Лесен кекс с портокал / Easy orange bundt cake

 
Нова група - нов късмет!  
Така ще започне за мен 2021-ва година и хем с леко притеснение, хем с ентусиазъм искам да ви споделя за причината да създам едно ново място в интернет пространството, в което да комуникираме  да и да обменяме идеи. Страницата ми във Фейсбук ще продължи да съществува, блога, Инстаграм акаунта,  но ето, че дойде време да създам своя собствена група.

 Преди време се допитах до вас за да ми помогнете в решението и отговорите бяха почити 50 на 50, затова реших да отложа тази стъпка, докато си избистря концепцията на това, което искам да направя,  тъй като наистина има много такива групи, но с какво моята искам да се отличава? И ето, че в правилата на групата може да научите, че те се различават малко от тези на други места. 

Другата причина, която ме "принуди" до известна степен, и не е особено приятна, но пък животът е такъв и колкото и да искам да пазя цялата тази негативност в тайна, ще е добре да я призная с вас, ако искам да приемете думите ми с доверие, за което винаги съм се борила. 
На връх Бъдни вечер, а  и няколко пъти преди това вече ми се отказва възможност да публикувам в различни кулинарни групи, по сигнали на конкуренти, които желаят да ограничат възможността да споделям с вас моите рецепти. 


Ще ви помоля също да ми помогнете да наберем повече членове, като предложите групата на свои приятели и разбира се решите да споделите с мен вече направените от вас творения, които така хубаво ми изпращате, но и не само тях. Аз черпя идеи от вас, както и вие от мен и нямам нищо против да се потопя във вашия кулинарен свят. 

Благодаря на всеки, които ме подкрепя праз годините, който също е уморен от негативизма, напрежението и злобата и вярва в хората. Ще се радвам да се съберем на едно място и ви БЛАГОДАРЯ предварително!
За да ви се подмажа , днес ще ви почерпя с един чудесен , бърз и лесен кекс, който създадох за новите опаковки на София мел:

Необходими продукти:
3 яйца
180 г захар
60 мл олио
90 г кисело мляко
1 ванилия
кората на 1 портокал
пудра захар за поръсване

*Внимание: Брашното за кекс е с набухвател, затова, ако решите да го замените с Класик ще се наложи да добавите бакпулвер.

Начин на приготвяне може да видите още в САЙТА НА СОФИЯ МЕЛ ТУК, където може да откриете и всички останали рецепти от книгата с Таня Донева, както и рецептите от моята рубрика, която водя там.
Рецептата може да намерите и на новата опаковка на брашната а София мел за кекс, а самата тя е на Станислава Демирева от Бургас.
Също така може да я видите и тук:

Белтъците се отделят и се разбиват с миксер заедно със захарта.

След това, постепенно се добавят жълтъците, брашното, олиото, киселото мляко, ванилията и настърганата кора.

Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс и печете на 180°C.

След като изстине, поръсете с пудра захар.


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята , а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!





12 коментара:

  1. Люси, кекса изглежда чудесен ,но искам да попитам защо няма в продуктите набухвател, например в киселото мляко, като содичка или бакпулвер?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Защото в брашното вече има ;) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  2. Здравейте, дали би се получило с бяло безглутеново брашно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Не мога да кажа как ще се получи. Предполагам, че ако на брашното си пише, че става за такива сладкиши ще стане, но трябва да добавите набухвател.

      Изтриване
  3. Здравейте! Бих желала да ви попитам шоколадовата глазура как я направихте, защото като се опитам и шоколада винаги ми остава прекалено течен ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. И моя е течен първоначално, но това е хубаво на ганаша, стяга с времето и може да се ползва по много различни начини. В началото е течен като сос и става за заливки и сиропране, после стяга и става като гъст сос, после става на крем, като този на снимката и ако го разбием в такова състояние може да го видим да изсветлее и да стане по-пухкав. Правя ганаша по един и същи начин с разни количества сметана и шоколад. Може да видите на много места в блога, само ако потърсите ганаш в търсачакта. Поздрави :)

      Изтриване
  4. Здравейте, ако използвам брашно Класик на София Мел, какво количество трябва да е и колко набухвател трябва да добавя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едно пакетче бакпулвер ви препоръчвам :) Поздрави!

      Изтриване
  5. Кекса е чудесен, Люси!
    А това с групите и групичките не го разбирам, честно. Кому са нужни? Нали споделяме и следим блоговете си, както и във ФБ. Защо всеки блогър, и не само, освен че има профил си прави и страничка, група и т.н...Освен всичко е и времеядно...Непрекъснато ме канят в разни групи...ама не си падам по това групиране:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Веси. Хубавото на групите е, че не е едностранна общност. Там и другите хора могат да споделят съдържание и спестява също голяма част от време и въпросите по рецептите, които могат да бъдат зададени тук,а там да бъдат отговорени и от други участници. разбира се, ако за теб не приятно, няма проблем, но групата може да бъде чудесно място да се сближиш с вече установената ти аудитория.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...