вторник, 10 март 2020 г.

Пилешки джобчета с кашкавал и авокадово чътни (кето) / Stuffed grilled chicken and avocado chutney ( Keto)


Първия работен ден след болничния направо ме върна в първи клас. Не стига, че е мрачно и дъждовно, но и в офиса се бяха натрупали толкова задачки и ангажименти, че имах чувството, че съм отсъствала с години. Отгоре на всичко, след като пет последователни дни бях с температура 39 градуса, ужасна болка в мускулите, само на препечени филийки и фармацевтична  руска рулетка  - кое хапче да пийна по-напред, резултатът е налице - чувствам се ужасно. 
След като занемарих диета,  упражнения и всичко, което ме караше да се чувствам добре досега, стартирането им наново, след такова голямо физическо изтощение ми се вижда почти невъзможно.  За мое щастие не е! Реших, че най-важната част отново ще е да започна с храненето, защото както се казва, няма спорт, който да надспортува яденето! Сигурна съм, че успея ли да си върна дисциплината да си приготвям вечерята всеки ден за половин час, ще мога да намеря време и за упражненията ( както и сили, които за момента ми липсват) 
С днешната рецепта обаче ще мога да добия такива, защото е вкусна, питателна и полезна! 


Изключително лесна и бърза рецепта за пълнени пилешки джобчета, гарнирани с вкусно чътни от авокадо, домати, краставичка и розово лук. 
Става буквално за 20 минути, което означава повече време за почивка, от която така силно се нуждаем. Няма защо да се бавим, ето я и нея: 


Необходими продукти:
1/2 пилешки гърди
сол/ подправка за пилешко
3 по-дебели резана кашкавал
1 с.л. масло
2 с.л. зехтин

За чътнито:
1 бр . авокадо
1 малък домат
1/4 краставица
свеж копър или кориандър
2-3 скилидки чесън
лимонов сок
люта подправка
сол

Разполагах с половин гърда пилешко филе, по-голямо. Разрязах го на три, сравнително еднакви по големина части, които начуках леко, за да може да станат по-големи.
Овкусих със сол и подправка за пилешко месо.


Във всяка част слагаме по един по-дебел резен кашкавал и захлупваме като джобче ето така:


Прехвърляме ги в тиган, в който сме загряли до горещо маслото и зехтина и запържваме месото от всяка страна за около 4-5 минути. 


Докато месото се готви, правим чътнито. За целта нарязваме авокадото, краставичката и домата на ситни кубчета. На ръка за предпочитане. 
Червения лук и чесъна може да минем и на чопъра, тъй като те може и да са на по-фино. Прибавяме ги и тях и овкусяваме с лимоновия сок и лютия пипер.


По-желание може да добавите и зелена подправка като копър или кориандър за свежест към чътнито. 


Сервирам ги отново в в любимата ми чинийка за диета, като си знам мярката колко протеини да хапна и колко гарнитура от зеленчуци :) 


Кашкавалът в пилешкото се е разтопил при готвенето, и всяка хапка от месото носи усещане за сочност, която изпълва устата. Свежата гарнитура балансира чудесно ястието и скоро след това ще се чувствате заситени, без да усещате чувството за тежест. 

Надявам се предложението ми да ви е харесало, а ако е така - не пропускайте да ми го кажете с коментар!

 До нови срещи, приятели и ако рецептите ви харесват, последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук и моя инстаграм акаунт тук!
Благодаря ви, приятели!



4 коментара:

  1. Чудесна рецепта, Люси! Радвам се, че вече си по-добре, но внимавай с натоварването, че стресът също е голям пакостник за здравето. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Катенце и благодаря! Винаги е радост за мен, когато наминаваш! Абе, опитвам се да му избягам на този стрес, ама не винаги ми се получава! Прегръдки и ти също се пази от всякакви опасности!

      Изтриване
  2. Люси,
    тази рецепта ми грабна веднага окото.Имаме домашни кокошки на село и ще я приготвя.А чътнито с авокадо е наистина прекрасно.
    Бъди здрава и благословена и продължавай да ни радваш с вкусни рецепти !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, мила Лени! Ти винаги намираш мила дума! Тези домашни кокошки имат толкова хубав вкус и наистина са полезни! Да си ги хапнете със здраве!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...