сряда, 4 март 2020 г.

Кето чийзкейк без печене с чай и малини / Raspberry and Tea Keto No Bake Cheesecake


Осми март е след няколко дни и както всяка година се стремя да го отбележа с подходящ десерт, който изразява женственост и нежност, но и сила в най-чиста форма. За мен този празник ще си остане завинаги ден на майката, за който още от дете се подготвям я с ръчно нарисуванa картичка, а я с букет цветя, а от известно време насам и с нещо сладичко. 

Image result for tea drinking gif
Тази година реших да заложа на много лек десерт, тъй като съм на диета и знам, че мама ще иска да й правя компания.

Освен, че е Кето и отговаря на по-горното описание за "нежност и женственост", трябваше да включа и съставката, която да му дава сила. Тя се оказа направо наложителна, защото колкото и да не ми се иска да си го призная, и аз се разболях.. От дни ме мъчи адски грип, с температура и страшна болка по цялото тяло.  

Освен непланиран болничен се наложи да си взема и в ръце и да се заредя от чайовете на Verve, които признавам си бях спряла. Е, резултатът е на лице и имунната ми система се оказа доста неподготвена за ужасните вируси.



От няколко дни се наливам с тях и се радвам, че благодарение на тях не съм минала на тежки лекарства. Така и така трябваше да направя десерт за мама, реших да включа и от страхотния Иван чай в самия чийзкейк, така че и тя да може да почерпи сили. Също така си разделихме един пакет от Иван чай, за да може да го консумира и да се предпази от върлуващата грипна епидемия. 

Трудно е да си на диета в такова време, пък камо ли както аз съм захапвала Кетото. Малко пренебрегнах засилването на имунната система с чайовете, но сега си научих урока. 

Накратко чаят съдържа ИВАН ЧАЙ & ДЖИНДЖИФИЛ и Мурсалски чай, и ще ви помогне за:
Подкрепа на имунната система
Подпомагане здравето на стомашно-чревния тракт
Повишаване на жизнената енергия и тонус

Полезните му своиства може да внедрите и в десерти като днешния, където може да се насладите на колкото си поискате парчета, без да чувствате вина. Даже може да го взимате като лекарство - по едно парче на всеки три часа :) 


Необходими продукти: 
200 г орехи или бадеми
100 г масло
1 пак.желатин ( 7г) 
300 г цедено кисело мляко
200 г крема сирене
200 мл сметана
1 ч.л. лимонов сок
100 мл пюрирани малини ( ползвах замразени)
подсладител по желание


Ако имате бадемово брашно може да използвате него направо, но аз имам доста останали ми орехи от бабетката и реших да ги употребя. Смиламе ги на чопъра на ситно, заедно със 100 г разтопено масло.
Прехвърляме във форма за торта с махащи се стени около 20-22 см диаметър и притискам кората с пръсти, так че да се изравни. Прибираме в хладилника да стегне. 

                        

След това в по-голям чаша накисваме желатина в малко студена вода както е написано на опаковката. Приготвяме си и една чаена чаша от Иван чай.


Прибавяме чая към набъбналия желатин и го разбъркваме докато се разтвори напълно. 
През това време на миксера разбиваме сметаната на сняг, прибавяйки кремата сирене и цеденото кисело мляко. 

                 

След малко и лимоновия сок. Тук е момента, в който може да добавите и вашия предпочитания подсладител - мед, стевия, кето подсладители или каквото там решите, че отговоря на вашата диета и нужди. 

Бием докато получим пухкава смес, а след това на тънка струйка прибавяме почти целия чай, като си оставяме около 3-4 с.л. настрана.


Тях прибавяме към малиновото пюре и още малко топла вода ако е необходимо, така че сместа  да стане по-рядка и да ни е лесно да я нанесем върху чийзкейка.

Изсипваме пухкавата смес върху стегната кора, 

                             

и изравняваме с шпатула, а  отгоре заливаме на места ( като петна ) от малините. ( Съвет - може да ги сложите и на пластове в самия сладкиш, като сложите сметановата смес на два пъти) 
Аз изсипвам отгоре и с дървен шиш, правя завъртулки, като се стремя да внеса малко от малините и навътре в сместа :) 


Прибираме да стегне в хладилника за няколко часа. 

Украсяваме чийзкейка с малко свежи плодове, като тъй като нямах пресни малини, го направих с ягоди , поръска от Иван чай и малко кокосови стърготини. 


Няма по-хубаво от естествените цветове и вкусове. Сигурна съм, че украсата може за някои да  е малко хаотична и да се обогати с още бисквитки, бонбонки и други елементи, но аз исках да остане натурална - точно като истински красивите жени. 


 Аз не сложих никакъв подсладител и десертът пак стана супер вкусен. Дали защото съм на диета и толерансът ми към сладко рязко се е променил, но пък комбинацията на млечната пухкава смес с уханието на малини и чай ми беше достатъчно.
  

Влюбих се и в получилата се текстура, която не стоеше прекалено желирана, 


а кората с орехи пък е в пъти по-вкусна и стабилна от тази с бисквити. Определено фаворит, който ще използвам и при други десерти, защото не се рони, а за вкуса ...няма място за сравнение! 


Отдавна не съм се радвала така на десерт, не само защото е диетичен и включва любимия ми чай, а защото е и радост за окото и стомаха...с всяка хапка! 


Знаете, че влюбя ли се в нещо го снимам много, много, затова ви оставям да разгледате тази красота отблизо. Надявам се да съм ви била полезна с информация, рецепта, идейки и


каквото друго може да се сетите, а ако е така, не забравяйте, че има само един начин да ми го покажете:  като ми пишете, коментирате и най-вече ме последвате в страничката във фейсбук и  Инстаграм @lussievtimova!







Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук и моя инстаграм акаунт тук!
Благодаря ви, приятели!




16 коментара:

  1. Здравейте!!!😘Адмирации !!Въпрос че;с какво може да се замени чая?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря! Може да замените чая с друг или течност по желание, която смятате, е е ви се върже като вкус! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  2. А чаят може ли да се замести с нещо друго? 🙂

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да замените чая с друг или течност по желание, която смятате, е е ви се върже като вкус! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  3. Здравейте, може ли да се направи с друг чай, точно такъв нямам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да замените чая с друг или течност по желание, която смятате, че ще ви се върже като вкус-например малинов чай или компот! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  4. Lussi mnogo blagodaria za keto receptite! Az sam ti fen ot mnogo godini i vse sam pravila ot tvoite recepti dokato i az ne minah na Keto predi 4 meseca. Sega kato vidiah che i ti sledish tozi nachin na hranene i publikuvash keto recepti mnogo me zaradva! Blagodaria ti ot sarce!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Галя :) Пускам от всички видове рецепти все още, но е хубаво, че и кето рецептите се приемат! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
    2. Привет,

      благодаря много за превъзходните рецепти, особено от нисковъглехидратната серия. С нетърпение очаквам още такива интересни кето- попадения. :)

      Искам да попитам дали бих могла да пропусна желатина или евентуално да го заменя с агар агар?

      Благодаря и поздрави!
      Живка

      Изтриване
    3. Здравейте, Живка. Може да замените с агар-агар, да, а ако решите да пропуснете желиращ елемент, ще трябва да пропуснете и течността, защото тя отпуска сместа. Поздрави сърдечни! :)

      Изтриване
  5. Отговори
    1. Може да го приемете за реклама, да. Не повече от всички останали марки, които споделям, че харесвам и ползвам за приготвянето на ястията и хората ме питата какво ползвам като марки :)

      Изтриване
  6. Люси,
    прекрасен чийзкейк, както винаги.Интересна рецепта, при това тоолкова красива.Но за мен не е изненада.Кой ако не ти би приготвил такава красота в чиния.
    Продължавай да твориш в кухнята неуморно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за позитивизма и поощренията, Лени! Много си мила! Отрязвам ти едно парче и още няколко за кутийка за вкъщи :) Прегръдки!

      Изтриване
  7. Люси,чудесна рецепта! Скоро ще го направя,и ще се радвам и за напред да побликуваш кето рецепти! Всички твои творения са прекрасни :солени,сладки,кето,безглутени...!!!!💐💐💐💐

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се постарая, Миглена :) Поздрави усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...